“Dağıtım Kanalı’nın İzindeyiz” kapsamında Denizli bayilerini ziyaret ettik

“Dağıtım Kanalı’nın İzindeyiz” projesi kapsamında bu sefer rotamızı Denizli’ye yönlendirdik. Burdur, Isparta ve Antalya’dan sonra Denizli bayileri ile buluşmanın heyecanıyla ziyaretlerimize başladık. İlk olarak Arçelik Bayisi Şahlan Ticaret’in kapısını çaldık. Firma sahibi Mehmet Baklan ve iki kızı Eda ile Emine Nur Baklan bizi karşıladı. Mehmet beyin iki kızıda, sektörün önemli bir sorunu olan işi devralma konusunu sanki çözmüş gibi işi sahiplenmiş ve geliştirmeye başlamışlar. Aslında her iki de meslek sahibi; büyük kız Eda Baklan matematik öğretmeni, küçük kızın mesleği ise mimar. Firma sahibi Mehmet Baklan da zaten bu mesleği babası Süleyman Baklan’dan devralmış, yani ticarethane şimdilerde 3. kuşağa devredilmek üzere.

Daha önceki seyahatlerimizde ziyaret eksikliğini hissettiğimiz Vestel bayilerini bu sefer atlamadık ve Denizli’deki ikinci ziyaretimizi Vestel Bayi Alevgaz firmasının sahibi Nail Gündüz’e yaptık. Nail Bey bizi mağazada karşıladı, daha sonra mağazanın en üst katında bulunan ofisinde ağırladı. Mağazanın düzeni, tertibi, katlar arasındaki geçişleri ve personeli ile olan pozitif ilişkileri ilk olarak gözümüze çarpan konular oldu.

Ege bölgesinin en büyük Siemens mağazası ve Denizli’nin tek Studioline deneyim mağazası olan, daha önceki yıllarda açılışına katıldığımız, Meta Plaza Hüseyin Kuruoğlan ile açılıştan günümüze işlerinin nasıl gittiğini ve Denizli pazarını konuştuk. İşi ile ilgili memnuniyet verici sözleri bayilik mesleğinin geleceği açısından bizi mutlu etti.

Mesleği babadan oğula hatta toruna geçtiğini duymuştuk ama işin 4. kuşağa geçtiğini bizim sektörde pek duymamıştık. Vestel Bayisi Özden Ticaret 4. kuşak bir ticarethane. Ahmet Özden Y kuşağı dediğimiz genç bir bayi, babası İsmail Burhan Özden ile Vestel bayiliğini oldukça başarılı bir şekilde yönetiyorlar.

Denizli’ye gelip de Yurdal Danışman’ı ziyaret etmemek olmaz. Bir gün önce telefonla kendisinden randevu alıp ziyaretine gittik. Haftanın belirli günler hala aktif olarak mağazaya gelip gidiyor, şimdilerde dükkânı iki oğluna devretmiş durumda. Yurdal Bey hem şahsiyet olarak sektörümüzün adeta kültürel mirası, hem de Philips markasının Denizli’deki hala en güçlü kalesi gibi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*