BSH’nin sürdürülebilirlik elçileri “Ahtapotlar”, Karbonsuz Gelecek için kolları sıvadı

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına girerken çocuklara sürdürülebilirlik bilincini erken yaşta kazandırmayı hedefleyen BSH Türkiye, şirketin sürdürülebilirlik gönüllülerinden oluşan “Ahtapotlar” grubu ile MEB’e bağlı ilkokullarda Karbonsuz Gelecek eğitimleri vermeye başladı. İlk eğitimler, “Karbonsuz Gelecek” platformu iş birliği ile Tekirdağ-Çerkezköy ve İstanbul-Ümraniye’de belirlenen toplam dört okulda gerçekleştirildi.

Tüm faaliyetlerinin temeline Sürdürülebilir Yaşam vizyonunu koyan BSH, sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları kazandırma konusunda çıtayı yukarı taşımaya devam ediyor. Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise önde gelen beyaz eşya üreticilerinden biri olan BSH, Türkiye’deki fabrikalarında çevresel ayak izini en aza indirme konusunda önemli mesafeler kaydederken bir yandan da içinde bulunduğu topluma sürdürülebilirlik bilinci aşılamak için çaba gösteriyor. Bu kapsamda sorumluluk üstlenen BSH Türkiye çalışanları, kurdukları “Ahtapotlar” grubuyla gezegeni korumaya ve toplumsal yaşama katkıda bulunmaya yönelik çalışmalar yürütüyor. 

Yeşil bir gezegen için ilk adımlar Çerkezköy ve Ümraniye’deki okullarda atıldı

BSH Türkiye’nin Sürdürülebilirlik Elçileri olan “Ahtapotlar”, Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla planlanan sürdürülebilirlik ve teknoloji odaklı bir dizi etkinliğin ilk adımlarını Tekirdağ-Çerkezköy’de ve İstanbul/Ümraniye’de attı. Genç nesillere sürdürülebilirlik bilinci aşılamayı hedefleyen BSH Türkiye ve Karbonsuz Gelecek Platformu (karbonsuzgelecek.com) iş birliği ile düzenlenen atölyelere toplam 240 ana sınıfı öğrencisi katıldı. 

BSH Türkiye’nin yılda 7 milyon adet üretim kapasitesine sahip beş fabrikasına ve Türkiye’nin ilk sertifikalı Ar-Ge merkezine ev sahipliği yapan Çerkezköy ve merkez ofisinin bulunduğu Ümraniye bölgesindeki okullarda, BSH’nin Sürdürülebilirlik Elçileri tarafından öğrencilere geri dönüşüm ve doğayı korumaya yönelik eğitimler, eğlenceli etkinliklerle aktarıldı. Atölyelerle çocuklarda çevre farkındalığının arttırılması ve BSH Türkiye’nin Sürdürülebilir Yaşam vizyonu doğrultusunda toplumsal etki yaratılması hedefleniyor.

Yeşil dönüşümün önemini genç kuşaklara anlatarak gezegeni korumaya, insana ve toplumsal yaşama katkıda bulunmaya odaklanan BSH Türkiye gönüllüsü “Ahtapotlar”, sürdürülebilirlik odaklı faaliyetlerine farklı projelerle devam edecek. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*