Groupe SEB Ürün Müdürü Selin Tuna Edis: “Tefal olarak airfryer kategorisinde çok yönlülük ve kalite anlamında eşsiz bir değer yaratan, uzun vadeli ürünler sunmayı sürdüreceğiz”

“Çok yönlülüğü, pratikliği ve geleneksel fırına göre daha kompakt bir tasarıma sahip olması tüketicilerin ilgisini bu kategoriye çekiyor. Sıcak hava ile harika kızartma sonuçları çıkarmaları da sağlıklı yiyecek arayan tüketicilerin “lezzet” konusundan feragat etmemelerine olanak sağlıyor; “minimum yağ ile maksimum lezzet” önermesi oldukça cezbedici. Ayrıca ürünün daha az enerji harcayarak çevre dostu nitelikte olması, yükselen enerji maliyetleri, çevre ve iklim krizleri sebebiyle ekolojik tercihler yapanların dikkatini çekiyor.”

Tüketicilerin sağlıklı gıda hazırlama ürünlerine olan ilgisi giderek artıyor. Bu noktada öne çıkan ürünlerden biri Airfryerlar. Bu alanda Tefal olarak genel yaklaşımınız nasıl?

Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenme tüm dünyada yükselen bir trend. Tüketiciler yiyeceklerini kendileri hazırlayıp tüketmeye son zamanlarda daha da istekli. Fakat tabii ki, yoğun iş temposu ve zaman kısıtı gibi sebeplerle, yemek yapmak bazen hepimize çok zahmetli ve zaman alıcı gelebiliyor. Airfryerler, bu soruna bir çözüm olarak dikkat çekiyor. Tüketicilere hızlı, pratik ve bir o kadar da sağlıklı çözümler sunması sebebiyle son zamanlarda popülerliği oldukça arttı. Biz de Tefal olarak tüketici trendlerini yakından takip ediyor ve Tefal kalitesi ile en iyi çözümleri sunuyoruz. Hızlı ve pratik sonuçlar sağlarken kaliteden ve lezzetten ödün vermemek, tüketicilerin ürünlerimizi günlük hayatlarında sıklıkla kullanmalarını sağlamak için oldukça önemli. Çok az yağ ile lezzetli kızartmalar, sağlıklı pratik yiyecekler hazırlamak bu ürünler ile mümkün.

Sağlıklı gıda hazırlama teknolojilerinde öne çıkan trendler ve eğilimler hangileri? Tüketiciler hangi özelliklere dikkat ediyor?

Günümüz yaşam temposunda tüketicilerin sağlıklı gıdayı evde pişirip tüketme isteği onları daha pratik kullanımlı, zaman kazandıran yöntemlere yöneltiyor. Ayrıca mutfaklardaki alan kısıtından dolayı, çok yönlü cihazlar öne çıkıyor. Eskiden farklı yiyecekler için farklı mutfak aletleri alınıp kullanılırken, şu anda bir cihazın birçok farklı işlevde kullanılmasına yönelik bir talep olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda da tüketiciler yeni bir mutfak aleti bakarken, düzenli olarak kullanabilecekleri, günün farklı öğünlerinde faydalanabilecekleri çok yönlü ürünler arıyorlar. Ayrıca, kısa sürede lezzetli ve sağlıklı sonuçlara ulaşmak özellikle çalışan tüketiciler için oldukça önemli. Enerji tasarrufu sağlamak da günümüzde tüketici tercihlerini etkileyen önemli bir faktör olarak öne çıkıyor.

Airfrylar hangi özellikleri ile daha fazla tercih görüyor?

Airfryer kategorisinin gıda hazırlama sektöründeki trendlere tam anlamıyla karşılık verdiğini söylemek mümkün. Tefal’in bu kategorideki ürünleri ile tüketicilere yemek hazırlama alanında hızlı, sağlıklı ve pratik çözümler sunuyoruz. Bu ürünler kızartma, ızgara, buharda pişirme, yoğurt yapma ve meyve/sebze kurutma gibi birçok alanda kullanılabiliyor. Çok yönlülüğü, pratikliği ve geleneksel fırına göre daha kompakt bir tasarıma sahip olması tüketicilerin ilgisini bu kategoriye çekiyor. Sıcak hava ile harika kızartma sonuçları çıkarmaları da sağlıklı yiyecek arayan tüketicilerin “lezzet” konusundan feragat etmemelerine olanak sağlıyor; “minimum yağ ile maksimum lezzet” önermesi oldukça cezbedici. Ayrıca ürünün daha az enerji harcayarak çevre dostu nitelikte olması, yükselen enerji maliyetleri, çevre ve iklim krizleri sebebiyle ekolojik tercihler yapanların dikkatini çekiyor.

Tefal Easy Fry ürünü de farklı özellikleri ile dikkat çekiyor ve beğeniliyor. Ürünün genel özellikleri nelerdir? Rakiplerinden nasıl farklılaşıyor?

Tefal olarak çok uzun süredir airfryer kategorisinde yeniliklerimizle varız. 2000’lerde Actifry ile tüketicilerimizle az yağ ile harika patates kızartmalarını buluşturduğumuzdan bu yana, ürünlerimizi güncel trendler doğrultusunda geliştirmeyi sürdürüyoruz. Easy Fry ürünlerimiz “ekstra çıtır” hava fanlarıyla çok az yağ ile bile mükemmel kızartmayı garantiliyor. Patatesler yumuşamıyor ve çok kısa sürede ideal çıtırlıkta, nefis sonuçlar elde ediliyor. Ayrıca ürünlerimizde bulunan otomatik programlar kullanımı kolaylaştırıyor.

Tefal olarak, airfry özelliğinin yanı sıra 2’si 1 arada ve 3’ü 1 arada gibi çok yönlü ürünleri tüketicilerle buluşturuyoruz. Yapışmaz döküm ızgara ile mükemmel dumansız ızgara deneyimi yaşatıyoruz. Easy Fry’lar etlerin kurumadan, mangal lezzetinde ama evi de dumana boğmadan pişmesi için mükemmel mutfak yardımcıları.

Airfry kategorisini bir üst seviyeye taşıdığımız 3’ü 1 arada modelimiz Easy Fry Grill & Steam+, içinde bulunan buhar haznesi sayesinde, sebzelerin besin değerlerini daha iyi koruyan “buharda pişirme” yöntemini sunuyor. Kombo otomatik programlarımız leziz balık ve rosto tariflerini mümkün kılıyor. Önce buharda pişirme ve sonra airfry kızartma yöntemini otomatik olarak ayarlayan bu cihaz ile, dışı çıtır içi sulu yiyecekler gündelik bir keyif haline geliyor. Buhar haznesi sayesinde, kendi kendini temizleme özelliği de sunan Easy Fry Grill & Steam+ pazarda fark yaratıyor.

Yeni teknolojilere yatırım yapmayı ve ürünlerimizi geliştirmeyi hiç kesmiyoruz. Örneğin geçtiğimiz günlerde lansmanını yapmış olduğumuz Easy Fry Grill XXL 2’si 1 arada ürünleri ile, çok yönlülüğün yanı sıra “akıllı senkronize mod” isimli yepyeni bir teknoloji de sunuyoruz. Bu şekilde tüketicilerimize 2 farklı yiyeceği aynı anda hazır olacak şekilde pişirme imkanı sağlıyoruz. Örneğin Türk mutfağında klasikleşen köfte-patates ikilileri bu sayede aynı anda hazırlanabiliyor.

Tefal’in uzun ömürlü kullanım ve üstün kalite politikası da elbette rekabette öne çıkan en önemli yönümüz olmayı sürdürüyor.

Tefal Easy ürününde önümüzdeki dönemde hangi teknolojiler öne çıkacak? Ürünün gelişimi için nasıl bir strateji ile hareket edeceksiniz?

Tefal olarak airfryer kategorisinde çok yönlülük ve kalite anlamında eşsiz bir değer yaratan, uzun vadeli ürünler sunmayı sürdüreceğiz. Kalabalık aileler ve davetler için büyük kapasitelerin önemli olduğu düşüncesiyle yarattığımız, “Senkronize Mod Teknolojisi” sayesinde iki farklı yiyeceği aynı anda pişirebilen Easy Fry Grill XXL da sektörde farklı bir alan açıyor. Easy Fry Grill XXL’in önümüzdeki dönemde dikkat çeken bir ürün olacağına eminiz.

Tefal olarak sağlıklı gıda hazırlama ürünlerinde nasıl bir stratejiniz olacak? Tüketicilere yakın zamanda hangi ürünler sunulacak? Tefal olarak tüketici taleplerini dinliyor ve en doğru şekilde farklı ihtiyaçlara uygun geniş bir ürün yelpazesi sunmayı önceliklendiriyoruz. Bu doğrultuda, Easy Fry ailemizi XXL modeller ile genişletirken, mutfakta daha kompakt ürün arayan ama Tefal kalitesinden feragat etmek istemeyen tüketicilerimizi de unutmadık ve Easy Fry Essential modelini müşterilerin beğenisine sunduk. Airfry kategorisinin temeli olan hızlı, pratik ve sağlıklı sonuçlar, Easy Fry Essential modeliyle ve her zamanki Tefal kalitesi ile tüketiciyl

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*