Luxell Pazarlama Müdürü Bülent Denktaş: “Ankastre ürünler pişirmede mutfaktaki en büyük destekçi konumunda”

Ankastre pazarı Türkiye’de büyümesini sürdüren kategoriler arasında. Bu pazarda son dönemdeki gelişim ve büyümeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yeni konut satışlarına paralel olarak ankastre ürünlere ihtiyaçta bu paralelde talep oluşturmaktadır. Aynı zamanda eski konut satışları ve yenileme pazarındaki hareketlerde ankastre ürünlerdeki talebi arttırmaktadır. Önümüzdeki dönemde özellikle kentsel dönüşümün hızlanması ile birlikte sektördeki talep hızlanacak ve önem kazanacaktır.

Tüketicilerin ankastre ürünleri satın alma aşamasında öne çıkan eğilimleri nelerdir?

Gelişmeyi sürdüren ve önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacak ankastre ürünlerin tüketici nezdinde satın alma kararını verilmesinde ulaşılabilir fiyatlar ve ürün özellikleri tercihte etken olacaktır. Ankastre ürünler kurulum gerektiren ve kaliteli bir servis hizmeti de tüketici kararında önem teşkil etmektedir. Tercih yapmak için gereken tüm bu verilere ulaşmak günümüzdeki internet erişimi ile gayet kolay bir hal almıştır. Tüketici deneyimlerindeki olumlu yorumlar yönelimde baş rol oyuncusu konumundadır.

Sizce tüketiciler neden ankastre ürünleri tercih etmeli?

Artık yaşam alanlarımızdaki mutfakların mimari yapısı, tüketicilerin kullanım talebi ile ankastre kullanımına göre projelendirilmektedir. Ankastre ürünler pişirmede mutfaktaki en büyük destekçi konumundadır. Ayrıca mutfakların projelendirilmesinde dolap ve oturum alanın daha verimli kullanımı konusunda ankastre ürünleri mutfak içinde parça parça değişik yerlerde konumlandırma ile verimli alan kullanımı sağlanmaktadır. Ankastre ürünler yaşam alanındaki konforumuzu arttırması sebebiyle tercih unsurudur.

Ankastre ürünlerde sunulan farklı ve inovatif teknolojiler nelerdir?

Üründeki gelişmeleri tüketici beğeni ve talepleri doğrultusunda şekillendirmek gerekiyor. Pişirme kolaylığı ve enerji tasarrufu için ısıyı daha verimli kullanmak gerekiyor. Burada devreye belki tüketicilerimizin ilk bakışta göremediği, anlatılması gereken bazı teknik yeniliklerin devreye giriyor. Örneğin ankastre fırınlarda kullanılan emayenin fırın içindeki ısıyı daha fazla tutması için emaye kaplamasındaki farklılık gibi. Daha fazla çeşitlilikte daha lezzetli pişirimler için buhar destekli pişirme, temizlikte kendi kendini temizleyen iç kaplamalar gibi yenilikler kullanılmaktadır. Son ürettiğimiz 88 lt ankastre fırında verimli kullanım sağlayan geniş iç hacim için bahsettiğim tüm bu farklılıkları uyguladık mesela.

Son dönemde e-ticaret ve internet üzerinden yapılan satışlarda büyük artışlar söz konusu. Tüketiciler ankastre ürünleri neden e-ticaret üzerinden almayı tercih ediyor? Burada satın alma kararını neye göre veriyorlar?

Ülkemizde internet üzerinden alışveriş yapma oranı her geçen gün artmaktadır. Özellikle pandemi döneminde evde geçirilen zamanın artması ile birlikte bu oran yukarıya doğru ciddi bir artış grafiği çizdi ve daha uzun sürebilecek bir internet alışveriş alışkanlığının artması süreci hızlanmış oldu. Bu artıştaki diğer en önemli etken tüketicilerin istedikleri ürüne ve bu ürün ile ilgili yorumlara anında ulaşabilmeleridir. Tabi ki satın alımına karar verilen üründeki en uygun fiyata da kolaylıkla ulaşabiliyor tüketici. Ürünler hakkındaki yorumlar analiz edilerek doğru ürünü bulmak gayet kolay bir hal almıştır.

Bu noktada siz e-ticarette nasıl organize oluyorsunuz?

Ürünleri e-ticaret üzerinden satışa sunmak ciddi bir süreçtir. Tüketici ürünlerin tercihini öncelikle ürünlere dokunamadığından fotoğraflar ile yapmakta ve ürün özelliklerindeki açıklayıcılık ile de ürünü anlamaya çalışmaktadır. Dolayısıyla tüketicinin karar vermesini kolaylaştırmak için ürün açıklayıcı detaylarını e-ticaret platformlarına hazırlayarak yüklemek çok önemli ve bu konuya önem veriyoruz. Bu aşamadan sonra tüketici soru ve sorunlarına hızlı dönebilecek bir ekip ile hizmet vermekteyiz. Ayrıca e-ticarette ürünlerin tüketicilere sağlam ulaşması için ciddi bir ambalajlama süreci var. Tüm bu detayları hazırladıktan sonra bayi kanalımız ve luxell.com.tr sitemiz üzerinden tüketicilerimize doğru fiyat aralığında ürünleri sunmak için uğraşıyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*