Acımız büyük başın sağolsun Türkiyem

Ülkemiz, bugüne kadar gördüğü en büyük felaketlerden biri ile karşı karşıya kaldı. Büyük bir yıkıma neden olan ve tarihin en büyük felaketlerinden biri olarak değerlendirilen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, birçok ilimizde büyük yıkımlara neden oldu. Arka arkaya ve hiç beklenmedik anda karşılaştığımız bu felaket, doğanın ne kadar güçlü olduğunu ve hiç de şakası olmadığını bir kere bizlere gösterdi. Depremlerin yaşandığı andan itibaren Türkiye’nin dört bir yanından yardımlar ve destekler de hızlıca yola çıktı. Başta çadır ve gıda olmak üzere gerekli tüm ihtiyaçları karşılayacak yardımlar bölgeye ulaştırıldı. Hemen herkes gibi beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren tüm markalar ve kuruluşlar da bu yardım zincirine katıldılar. Herkes, küçük büyük demeden elinden geldiğince bölgeye gitti ve yardım elini uzattı. Biz de ulaşabildiğimiz ve bilgi alabildiğimiz bazı markaların çalışmalarından ve bölgede faaliyet gösteren bayilerden izlenim ve bilgileri sizler için derledik.

Dağıtım Kanalı dergisi olarak bu büyük felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Yaşadığımız bu acı ve sıkıntılı günlerin en kısa zamanda atlatılmasını ve bir daha böylesine büyük travmalarla karşı karşıya kalınmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasını diliyoruz.

Manevi hasarımız paha biçilemez
Selim Gizer / Adana Seren Dayanıklı Tüketim Yönetim Kurulu Üyesi

Deprem faaliyet gösterdiğiniz bölgeleri nasıl etkiledi? Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörü açısından değerlendirir misiniz?

Deprem bölgesindeki 11 ilde de ticari faaliyetlerimiz bulunuyor. Depremden yoğun etkilenen Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman illerinde sosyal ve ticari hayat tamamen durmuş durumda. Enkaz kaldırma çalışmaları en az üç ay daha sürer. Şu anda önceliğimiz acil yardımda bulunan bayilerimizin ve oradaki tüm dostlarımızın sağlıklı ve güvenli bir şekilde hayatlarına devam etmesine yardımcı olmak. Durumu bizzat yerinde görünce felaketin boyutu daha iyi anlaşılıyor. Maalesef bu bölgelerin normale dönmesi aylar ve yıllar boyu uzun uğraşlar gerektirecek. Depremi nispeten daha az yaşayan diğer şehirler ise bunun maddi ve manevi etkisini birkaç ay içinde ancak atabilir, tabi tekrar ciddi bir sarsıntı yaşanmaz ise. Bu bölgelerin tamamında güvenli şehirlere doğru bir hareket oldu ve insanlar evlerine dönmeden, okullar açılmadan, ticari faaliyetler başlamadan bu normalleşme sağlanamaz.

Depremden şirket olarak nasıl etkilendiniz? Maddi – manevi kayıplarınız neler oldu?

Biz maalesef çok sevdiğimiz bir çalışma arkadaşımızı ailesi ile birlikte kaybettik. Ayrıca üç bayimiz rahmetli oldu ama bölgede yaşayan tüm iş ortaklarımızın yakınlarından çok sayıda insanı kaybetmelerini üzülerek izledik. Bu insanların uzun yıllar boyu unutamayacağı bir travma yaratacak. Maddi kayıplar da oldu elbet; mağazalar, depolar ve evler yıkıldı ama bunun kaybedilen canların yanında gerçekten konuşulması bile şu anda gereksiz.

Şirket olarak bu dönemde nasıl organize oldunuz?

Henüz firma olarak tam anlamıyla faaliyetlerimize başlayamadık. Birçok çalışanımız evlerinde kalamıyorlar. Ağırlıklı olarak diğer bölgelerde satışlarımızı yapmaya ve kayıpları azaltmaya çalışacağız. Tabi ülke olarak şu anda genel bir moral motivasyon eksikliği söz konusu. Umuyoruz ki kısa sürede üzerimizdeki bu negatif enerjiden kurtulup baharla birlikte tekrar hayatımızı eski rutinine döndürebiliriz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*