Son dönemde robot ve şarjlı süpürge trendi hızla arttı

Arzum Pazarlama Ve Ürün Gelişmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız

Türk süpürge sektörünün kuvvetlenmesi için nasıl hareket etmemiz gerekiyor?

Elektrikli süpürge kategorisi, dünyada ve Türkiye’de elektrikli ev aletleri sektörü içerisindeki en büyük ürün kategorisi durumunda. Pazar, özellikle robot ve şarjlı dik süpürgelerin trend olmasıyla önceki yıllara göre oldukça büyüdü. Teknoloji ile birlikte tasarıma verilen önemin artmasıyla, kolay kullanıma sahip, tüketicinin hayatını kolaylaştırıp kaliteli hale getiren süpürgeler daha çok tercih edilmeye başlandı. Günümüzde özellikle robot süpürgelerde batarya, haritalama ve otomasyon teknolojileri sürekli iyileşiyor. Bunun sonucu olarak da çok daha az insan gücüne ihtiyaç duyan ve farklı temizlik beklentilerine aynı anda cevap verecek ürünler öne çıkıyor. Türk süpürge sektörünün kuvvetlenmesi için tüm bu beklentilere uygun süpürgelerin üretiminin artması gerekiyor. Tüketicilerin ihtiyaçlarına cevap veren, inovatif, tasarımıyla öne çıkan, pratik kullanımlı ürünler geliştirilmeli.

Tüketiciler daha çok hangi ürünlerinize ilgi gösteriyor? Sağlık açısından da büyük önem taşıyan süpürge tercih edilirken nelere dikkat edilmeli?

Arzum olarak tüm süpürge kategorilerinde tüketicilerin beklentilerini karşılayacak ürünlerimizle yer alıyoruz. Torbasız süpürge kategorisinde Olimpia ailesi ve CleanForce serisi, şarjlı süpürge kategorisinde Magiclean ailesi, Torbalı süpürge kategorisinde Cleanart serisi ile tüketicilerin farklı beklentilerine karşılık veriyoruz. Ayrıca robot süpürge serimizdeki ürünlerden Robotek X4’te bulunan, evin haritasını hassas bir şekilde çıkararak yönetebilme imkanı sağlayan Akıllı Lidar Navigasyon teknolojisi ve 4’ü 1 Arada temizlik sistemi gibi özellikler tüketicilerimizin hayatını kolaylaştırıyor.

Tüketici, süpürge tercihi yaparken her şeyden önce kendi ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı. Ev ya da iş yerinde temizlik yapılacak alanlar ve buna bağlı alışkanlıklar süpürge seçiminde büyük öneme sahip. Günümüzde pratik kullanım sunan tasarımlar ve yüksek emiş gücüyle iyi performans sunan modeller öne çıkıyor. Yıllarca torbalı olarak kullanılan süpürgelerin yerini artık torbasız süpürgelere bıraktı. Torbalı ve torbasız süpürgeler, daha detaylı, derinlemesine temizlik için tercih ediliyor.

Süpürge pazarında önümüzdeki dönemde trendler nasıl olacak?

Zamanın her şeyden önemli olduğu günümüzde tüketicilerin ev temizliğini hızlı ve pratik bir şekilde, zamandan tasarruf sağlayarak çözümleme ihtiyacı daha da arttı. Ayrıca evcil hayvan bulunan evlerde veya küçük çocuklu ailelerde günlük temizlik daha da çok önem kazandı. Bu sebeplerle önümüzdeki dönemde tüketicilerin temizlik işlemini kolaylaştıran robot ve şarjlı süpürgelere olan talebinin artarak süreceğini ön görüyoruz.

Şirket olarak son dönemde hızla büyüyen süpürge pazarına dair çalışmalarınız nelerdir?

Teknolojiyi daha iyi kullanmak ve dijitalleşme her zaman önceliklerimizden biri oldu. Yüksek teknolojili akıllı ürünlerimizle ev temizliğinde bir devrim yarattık ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Nesnelerin İnterneti (IoT) teknolojisiyle Arzum Olimpia Smart toz torbasız süpürgesini tüketicilerimizle buluşturduk. Arzum Olimpia Smart ile tüketicilerimiz süpürgelerinin performans verilerini ölçebiliyor. Yeni robot süpürgemiz Robotek X2 ve en son ürünümüz Robotek X4 tüketicilerimizden büyük ilgi gören robot süpürgelerimiz. IoT teknolojisine sahip iki süpürgemiz de Türkçe konuşma özelliği ve uygulaması yardımıyla kolayca kontrol edilebiliyor, gelişmiş haritalama teknolojileriyle temizliği yapıyor.

Tüketicilerin süpürgelere olan ilgisi ve satın alma trendi son dönemde nasıl değişti?

Ar-Ge, teknoloji ve inovasyona yapılan yatırımın her geçen gün artmasıyla inovatif ve akıllı ürünler, dolayısıyla da süpürgeler sektörde daha fazla yer bulmaya başladı. Bu da seçim yapmayı zorlaştırdı. Son dönemde robot ve şarjlı süpürge trendi hızla arttı. Bu süpürgeler zamanın çok değerli olduğu günümüzde daha çok; pratik, günlük temizlik ihtiyacını karşılar hale geldi. Günümüzde farklı fonksiyonlarından dolayı bir evde birkaç ayrı süpürge kullanımı daha yaygınlaştı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*