Saç kurutma makinesi seçerken nelere dikkat etmek gerekiyor?

Yaz yaklaşırken sıcak, güneş ve aşırı klor gibi olumsuz şartlardan saçlarınızı korumak doğru ürünle sizin elinizde. Dünyanın lider elektrikli saç bakım ürünleri markası Remington, yazın daha sık duş, havuz ve deniz kullanımından dolayı elimizden düşürmediğimiz saç kurutma makinelerimizle ilgili bilmediklerimizi anlatıyor ve doğru ürün seçerken dikkat etmeniz gerekenleri 4 maddede özetliyor.

Türkiye’de yapılan araştırmalar, kadınların saçlarına zarar geldiğine inandıkları durumlarda ilk sorumluyu yüksek ısı olarak tanımladıklarını ortaya koyuyor. Saç tipi çeşitliliği de düşünülürse, kurutma için dahi olsa farklı özellikte ürünlere ihtiyaç duyuluyor. Yanlış ürün seçimi ise saçlarda geri dönülmez hasarlar bırakabiliyor. Dünyanın lider saç bakım cihazları  markası Remington, yeni nesil teknolojilerle donatılmış yüzlerce çeşit ürünüyle farklı saç tiplerine uygun çözümler sunuyor. Kurutma esnasında saça keratin bakımı yapan ya da saçın cinsine göre ısı ayarı yapabilen kurutma makineleri son dönemin trendleri arasında. Remington’a göre özellikle yaz aylarında daha sık kullanılan saç kurutma makinelerini alırken de kullanırken de dikkat etmemiz gereken birçok şey var.  İşte doğru saç kurutma için dört önemli madde.

  1. İster kabarma problemi ile savaşıyor olun, isterseniz düzenli bir saç iyileştirmesine ya da saç rengi korumasına ihtiyaç duyun, kullandığınız ürünün mutlaka en yüksek değil tam aksine saç tipinize uygun Watt gücüyle dizayn edilmiş olmasına dikkat edin.
  2. Mutlaka farklı hız ve sıcaklık ayarına sahip cihazları tercih edin. Her saç tipi birbirinden farklı olduğundan saçınızın tipine uygun farklı seviyelerde sıcaklık ve hız ayarını kullanmak sağlıklı kurutma yapmanızı sağlayacaktır.
  3. Satın alırken makinenin rengine ya da şıklığa değil kullanım ergonomisine dikkat etmek gerekiyor.
  4. Ve işte en önemlisi saç kurutma makinelerinde kullanılan yeni nesil teknolojiler. Gelişen teknolojiyle birlikte artık bu makinelerde de sayısız birçok faydalı özellik yer alıyor. Ancak bunlardan en önemlileri saçı kurutma esnasında yıpranma ve kopmaya karşı koruyan hatta aynı anda saça bakım yapabilen teknolojiler. Örneğin Remington’ın saçları kurutucunun olumsuz etkilerinden korumak için özel olarak geliştirdiği Keratin Protect teknolojisi sayesinde 3 kat daha etkin korumaya ulaşmak mümkün. Aynı teknoloji %90 daha fazla iyon ile saçların kabarmasını engelleyerek daha düzgün ve düzenli bir görünüme kavuşmasını da sağlıyor. Makinenin gövdesinde bulunan keratin ve badem yağı kurutma sırasında saçlara aktarılarak bakım da yapılıyor. Remington Colour Protect ise, renk koruyucu mikro saç kremi entegre edilmiş seramik ızgarasıyla eşsiz bir renk koruma teknolojisine sahip. Teknolojide yeni bir dönem açan Remington Hydraluxe Pro ise kurutma esnasında saça göre kendiliğinden ısı ayarı yapabilen hydracare sensör teknolojisine sahip. Üstelik 2021 yılında 20.si gerçekleştirilen Londra’daki Pure Beauty Awards’ta en iyi yeni elektrikli ürünler kategorisinde kazandığı bronz ödülle de rekabetin önüne geçen teknoloji ve tasarımı ile tüketicilerin takdirini kazandı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*