Viomi, yapay zeka ve IoT teknolojisi ile akıllı evlerin önünü açıyor

Akıllı robot süpürgelerle özellikle pandemi döneminde büyük bir atılım gerçekleştiren Viomi IoT@Home’un ürün gamı içerisinde televizyon, akıllı su arıtma sistemleri, mutfak ürünleri, beyaz eşyalar da yer alıyor. Türkiye’de Xiaomi ekosistemi içinde yer alan Viomi, aslen bir yazılım şirketi olması nedeniyle tüm yazımlarını nesnelerin internet teknolojisine uyarlıyor.

Viomi Türkiye Satış Direktörü Seyhan Köroğlu

Viomi ve Viomi Türkiye’nin kuruluş hikayesinden bahseder misiniz?

Viomi IOT@Home, kuruluşu 2015 yılına uzanan genç bir IoT ev aletleri şirketi. 2015 yılında Çin’de kurulduğu ilk günden bu yana yenilikçi ve kullanıcı dostu ürünleriyle tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyor ve “Nesnelerin İnternet Teknolojisi” vizyonuyla geleceğin evlerini tasarlıyor. Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Xiaomi ekosistemi içinde yer alan Viomi, yazılımlarını MI Teknolojisiyle geliştirerek, ürünlerin mobil uygulama üzerinden her yerden kolayca kullanılmasını sağlıyor. Marka, güçlü iş birlikleri, araştırma, geliştirme çalışmaları ve hizmetleri ile çalışmalarına kısa zamanda büyük bir ivme kazandırırken, teknolojik ve ergonomik tasarımlı IoT (Nesnelerin İnterneti) özellikli akıllı ev ürünleri ile benzersiz bir ekosisteme sahip akıllı evler yaratıyor. Akıllı robot süpürgelerle özellikle pandemi döneminde büyük bir atılım gerçekleştiren Viomi IoT@Home’un ürün gamı içerisinde televizyon, akıllı su arıtma sistemleri, mutfak ürünleri, beyaz eşyalar da yer alıyor. Nasdaq’a kote olan bir firma olan Viomi bir yazılım şirketi olması nedeniyle de tüm yazılımlarını, nesnelerin internet teknolojisine uyguluyor. Yani bir evin kapısını açmaktan, buzdolabının içindeki eksilen ürünleri tespit etmeye kadar her türlü teknolojiyi ürünlerine entegre eden bir teknoloji markası. “Nesnelerin İnterneti” ile evlerde benzersiz bir ekosistem yaratan Viomi IoT@Home’un “Gelecek Evimizdir” mottosuyla pazara sunduğu tüm cihazlar ev ortamlarında hem birbirleriyle hem de kullanıcılarıyla konuşarak günlük yaşamı daha verimli ve daha eğlenceli hale getiriyor. En büyük hedefimiz Viomi’nin Türk tüketicisiyle buluşma serüveninde onları mümkün olduğunca farklı ve tüketici dostu ürün grupları ile buluşturmak. Türkiye’de imzaladığımız üretim anlaşmaları ile bu amacımızı gerçekleştirme yönünde büyük adımlar atıyoruz.

Yapay zeka teknolojisi beyaz eşya ve küçük ev aletlerinde hali hazırda var. Viomi ne tür farklılıklar sunuyor?

Birbirleri ile konuşan ve bağlanan internet teknolojisi olarak bilinen bu teknoloji birçok farklı üründe kullanılıyor. Viomi, bu teknolojiyi bir tık daha öteye taşıyarak ve nesnelerin internetini kullanarak ev aletlerinin birbiriyle olan bağlantısını kuruyor. İnsanların yaşam kalitelerini yükselten bir ekosistemin mimarlığını yapıyorlar. Biz şu anda 2022’de yaşıyoruz ama Viomi çoktan 10 yıl ötesini düşünerek çalışmalarını yapıyor, ürünlerini tasarlıyor. Viomi’nin Atmaca Elektronik ile yapmış olduğu yatırım çözüm ortaklığı ile birlikte ürünlerin, üretim, dağıtım ve satış sonrası servisine kadar her alanda katma değerli bir hizmet sunuyoruz. Aynı zamanda kurumsal web sitemiz, online alışveriş sitemiz, sosyal medya ve youtube kanallarımızla da tüketicilerin ihtiyaç duyduğu her alanda onlara destek sağlıyoruz. Verdiğimiz hizmet kalitesi kadar ürünlerimizin farklılığı ile de öne çıkıyoruz. Atmaca Elektronik ile iş birliğimiz kapsamında Türkiye pazarına sunduğumuz üç ürün farklı özellikleri ile öne çıkıyor. Viomi ürünlerinde arasında bir ilk olan dörtlü laser lidar sensörlere sahip Viomi V5 Pro ve Alpha 2 Pro, engel tanımayan özellikleri ve güçlü emiş gücüyle dikkat çekiyor. Her eve bir Viomi söylemiyle çıkarttığımız fiyat performans ürünümüz olan yüksek emiş gücüne sahip Viomi V5 sayesinde de Viomi’siz ev kalmayacağına inanıyoruz.

Viomi Türkiye’nin Atmaca Elektronik ile iş birliği hakkında neler söyleyeceksiniz? Bu iş birliğinin Viomi açısından önemi sizce nedir?

Pandemi ile birlikte profesyonel yaşamın evlere evrilmesi evlerin birer ofise dönüşmesi beraberinde birçok yeniliği de getirdi. Evlerinde uzun saatler bilgisayar başında kalanlar, evlerine yardımcı alamayanlar için akıllı robot süpürgeler bir kurtarıcı oldu. Bir anda hayatımıza giren bu akıllı ürünler kısa zamanda evlerin vazgeçilmezi oldu. Türkiye’de 2 yılda akıllı robot süpürge pazarının oranı toplam süpürge pazarı içinde %3’ten %20’lere çıktı. Türkiye Avrupa ve Asya coğrafyasında lojistik avantajının olması, verimli iş gücü ve dinamik pazar altyapısı ile çok önemli bir lokasyonda yer alıyor. Türkiye’de kısa zamanda ürünleriyle benimsenen Viomi markası olarak daha geniş kitlelere ulaşmak adına Atmaca Elektronik ile üretim, servis ve dağıtım anlaşması gerçekleştirdi. Atmaca Elektronik sektöründe yenilikçi ve katma değerli yatırımlara değer veren ve bu yönde çalışmalarını yürüten bir firma olarak pazarın önde gelen oyuncularından biri. Bu vizyoner bakış açısı sayesinde Akıllı Robot dışında elektronik, beyaz eşya ve diğer ürün gruplarında da üretim anlaşmalarını devam ettirmeyi hedefliyoruz. Türkiye pazarı için özel olarak üretilen V5 Pro – Alpha 2 Pro ve V5’in üretimleri Atmaca Elektronik’in bünyesinde yapılıyor. Aynı zamanda bu üç ürünün yakın coğrafyaya ihracatı da yine Türkiye üzerinden yapılacaktır.

Viomi Türkiye vermiş olduğu satış sonrası hizmetler açısından Robot Süpürge pazarına ne gibi artı değerler getirecek?

Viomi Türkiye olarak Robot Süpürge pazarı gelişirken en önemli ihtiyacın satış sonrası hizmetler, yedek parça ve aksesuarlar olduğunu gördük. Bu nedenle çıkış noktamız tüketiciye katma değer sağlayan teknolojik ürünleri satış sonrası hizmet kalitemizle birlikte sunarak bu pazarı kurumsal yapıya uygun hale getirmek. Şu anda Viomi Türkiye servis çalışmalarımız Atmaca Elektronik tarafından Sunny Yetkili Servisleri ile karşılanıyor. Bu sayede tüketicilerimiz, Türkiye garantili tüm Viomi ürünlerini iki yıl ücretsiz servis garantisi, yedek parça – aksesuar hizmeti ile birlikte alabiliyor.

Viomi Türkiye’nin önümüzdeki dönem planları neler olacak?

Önümüzdeki dönem planlarımız içinde belki de en önemlisi Türkiye Beyaz eşya ve elektronik pazarını tüketiciyi anlayan, nesneleri internetle buluşturan ve hayatlarımızı kolaylaştırdığına inandığımız ürün ailesiyle buluşturmak. Bu ürünleri Türkiye pazarında öncelikli olarak shop in shop, sonrasında Viomi Shop olarak tüketicilerimizle hayata geçirmek istiyoruz.

Hangi ürünleri Türkiye’ye getirmeyi planlıyorsunuz?

Önümüzdeki dönem Robot Süpürge ailesiyle birlikte Akıllı Hava Temizleme, Cyber Dikey Şarjlı Islak – Kuru Süpürge, Su ısıtıcılar, Su arıtma, Vantilatör ürün grupları geliyor. Uzun vadede hedefimiz, Televizyon ve beyaz eşya alanında da Viomi’yi mağazalarda Türk tüketicisiyle buluşturmak.

Seyhan Köroğlu kimdir?

İş hayatına 1992 yılında atılan Seyhan Köroğlu beyaz eşya sektöründe yaklaşık 30 yıllık iş tecrübesine sahip bir isim. Bu tecrübenin son 21 yılı BSH’da Siemens Marmara Bölge Satış Müdürü olarak geçen Seyhan Köroğlu bu süre zarfında bayi ve kanal yapılandırılması alanlarında çalışmalar yaptı ve 300’den fazla satış noktasının kuruluş ve gelişim süreçlerinde yer aldı. Geleneksel kanal, çeyiz ve zincir mağazalar ve teknoloji mağazaları konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdi. BSH’daki görev süresini tamamladığı 2020 yılında Köroğlu Viomi’nin Türkiye yapılanmasının kurucu üyelerinden biri olarak Viomi Türkiye’nin satış ve satış kanalları yönetim görevlerini üstlendi. Beyaz eşya sektörünün Türkiye’de ağırlıklı olarak geleneksel kanal olarak adlandırılan mağazacılık sistemi ile yapılan bir ticaret olduğunu vurgulayan Seyhan Köroğlu; uzun vadedeki en büyük amacının, Viomi markasını ve Viomi ürünlerini geleneksel kanalda mağazacılık alanında geliştirmek olduğunu ifade ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*