Şenocak bayileri Antalya’da gelecek stratejilerini konuştu

Toplantıya, tüm sağlık ve güvenlik önlemleri eşliğinde yurt içindeki iş ortakları katıldı. Klimasan Yurt İçi Satış Müdürü Erdinç Kurdoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan, Klimasan Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Gürkan Kutluhan’ın ve Seren DTM Yönetim Kurulu Üyesi Selim Gizer’in de konuşmaları ile devam eden bayi toplantısının gündemi, şirketin sektördeki konumu, 2021 yılının değerlendirilmesi ve 2022 yılı satış hedefleri ve beklentileri olarak öne çıktı. Oldukça verimli geçen toplantıda, şirketin yeni ürünleri arasında yer alan, %100 yerli üretim, ticari tip dikey ve yatay derin dondurucularla birlikte, yüksek enerji verimliliği ile birlikte tam 10 yıl garantili, 6 ve 7 çekmeceli ev tipi derin dondurucular bayilere tanıtıldı. Seren DTM Yönetim Kurulu Üyesi Selim Gizer toplantı özelinde dergimize verdiği röportajda toplantıya Türkiye’nin her bölgesinden yoğun bir katılım gösteren iş ortaklarına teşekkür ettiğini ve uzun bir aradan sonra görüşme fırsatı buldukları tüm dostları ile 4 gün boyunca hem iş hem de güncel ekonomik konular ile ilgili çok verimli sohbetler gerçekleştirdiklerini ifade etti:

Hem pandemi hem de ekonomik sıkıntının yaşandığı bir dönemdeyiz buna rağmen başarılı bir toplantı gerçekleştirdiniz. Toplantı hakkında görüşlerinizi alabilir miyim?

Toplantımıza Türkiye’nin her bölgesinden yoğun bir katılım gösteren iş ortaklarımıza öncelikle teşekkür ediyoruz. Uzun bir aradan sonra görüşme fırsatı bulduğumuz tüm dostlarımızla 4 gün boyunca hem iş hem de güncel ekonomik konular ile ilgili çok verimli sohbetler gerçekleştirdik. Sanıyorum katılan herkes biraz dinlenme fırsatı biraz da yeni bakış açıları ile bu süreyi en iyi şekilde değerlendirdi. Elbette pandemi kuralları sebebiyle eski zamanlardaki gibi temaslarımız olmasa da hepimizin bu birkaç günlük değişime ihtiyacı olduğu çok belliydi.

Erdinç Kurdoğlu
Klimasan Yurt İçi Satış Müdürü

Bu gibi toplantıların sonunda müşteriler ile bağlantı yapılması gelenektir ancak siz toplantı sonunda bunu yapmadınız sebebi nedir?

Maalesef her konuda olduğu gibi pandemi ve güncel ekonomik şartlar uzun vadeli planlamalar yapmamızı imkansız kılıyor. Biz bağlantı yapmadık ama birçok bayimizle yeni lansmanını yaptığımız ev tipi dikey dondurucu ve stoklarımızda bulunan yatay dondurucu ürünlerinin beklentimizin üzerinde adetlerde satış sözleşmelerini gerçekleştirdik. Son birkaç yılda hayatımızı işlerimizi haftalık hatta günlük planlamak zorunda kalmamız her gün değişen şartların ve ortamın doğal bir sonucu oldu.

Elektrik faturalarının bu kadar yüksek olduğu bir dönemde tüketicinin evine ekstra bir külfet getirecek bir ürünü satmak bu dönemde zor olmayacak mı? Bayilerinizin bu konuda görüşleri nedir?

Derin dondurucular elektrik tüketimine ek bir yük getirse de tüketiciye sağladığı faydalar ile yiyecekleri daha bol, mevsiminde, fiyatı uygun iken alıp saklama avantajı sunması aslında tasarruf etmek isteyenlerin doğal bir tercihi haline getiriyor. Bayilerimiz de bu konuda bizimle hemfikir olmakla beraber tercihlerinin daha da enerji verimlilik sınıfı yüksek modellere yönelmek olduğunu söyleyebilirim. Biz de bu sebeple Şenocak markasının ar-ge mühendisleri ile birlikte bu geri bildirimleri not aldık. Önümüzdeki süreçte daha verimli ürünleri de hızlıca hazırlayıp tüketicilerin beğenisine hazır hale getireceğiz.

Toplantıda yeni ürünler tanıttınız bu ürünler hakkında bilgi verebilir misiniz?

Gürkan Kutluhan Klimasan Satış Sonrası Hizmetler Müdürü

Ev tipi dikey derin dondurucularda iki farklı ürün modeli (6-7 çekmeceli) tanıttık. Ayrıca bu modellerin beyaz ve paslanmaz çelik renk seçenekleri mevcut. Ürünlerimiz yüksek izolasyon oranı, yüksek boyu, geniş hacmi, otomatik hızlı dondurma fonksiyonu ve şık led göstergesi ile rekabette ayır edici özelliklere sahip. Ama tüm bayilerimizi en çok etkileyen özelliği ise sağlam duruşu ve çok üstün malzeme kalitesi ile piyasadaki muadil ürünlerden farklı bir şekilde üstün olmasıydı. Eğer satış noktalarında yeterince yaygın bir dağıtım yapabilirsek, ürünümüzü gören tüketicilerin tercihinin Şenocak olması sürpriz olmayacak. Pek tabi satış sonrası hizmetlerin iyi olması ve sektörümüzde ilk defa 10 yıl garanti uygulamamız da çok dikkat çekecektir. Klimasan Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Gürkan Kutluhan da konuşmasında “Yetkili servislerden gelen yedek parça siparişlerinin %91’inin 24 saat içinde sevk edildiğini, son 2 yıl içinde yetkili servis ağının %24’ünün yenilendiğini, çağrı merkezini arayan müşterilerin %96’sının ilk aramasında müşteri temsilcilerine ulaşabildiğini, müşterilerin sorunlarınının %90’ının 48 saat içinde çözüldüğünü ve buna bağlı olarak müşteri memnuniyetinin %92’ye ulaştığını” söyledi.

BAYİ GÖRÜŞLERİ

Çekmeceli derin dondurucular çok güzel olmuş

Mehmet Delioğlu, Mavi Spot Pazarlama / Adana

Toplantı geçen seneye göre hareketli ve güzel geçti. Toplantıyı beğendim, sunumunu başarılı buldum. Şenocak’ın bu sene yeni ürün olarak çıkarttığı dikey ve çekmeceli derin dondurucular çok güzel olmuş. Fabrikanın bu yeni ürünleri önceki ürünlerinden daha çok satacağına inanıyorum. Benim bu piyasada 35 yıllık bir çalışma hayatım var, bildiğim kadarı ile bu ürünlerde garanti her zaman yedi yıl oldu, 10 yıl garantiyi ilk defa biz veriyoruz. Bu büyük bir avantajdır. Türkiye son 20 yılda böyle büyük bir elektrik zammı görmedi. Bu durum da tabi ki tüketicinin dolap talebini düşürecektir. İstatistikler bu sene iç pazarda %5 daralma olacağını söylüyor ancak bana göre %10 daralma olacaktır diye düşünüyorum.

Ürün kalitesi ve satış sonrası hizmetleri gayet güzel
Mustafa Güneş Güneş Ticaret / Siirt

Kış ve Pandemi şartlarına göre organizasyon güzel ve katılım çok yüksek. Verimli bir toplantı geçiyor. Şenocak’tan güzel haberler var. Mesela garanti süresi 10 yıla çıkarılmış. Bu çok önemli bir özellik, ikincisi ise, bazı kontrol panelleri değişmiş. Ürün gamında bir çoğalma var, değişiklikler var. Her şey gayet güzel. Markayı ve ürünleri uzun zamandan beri tanıyor ve satıyorum, 1984 yılında bize mal satmak için İzmir’den arkadaşlar geliyordu, daha sonra yanılmıyorsam 2004’te bu görevi Seren Ticaret üstlendi, böyle yine devam ettik. Memnunuz. Ürün kalitesi ve satış sonrası hizmetleri gayet güzel. Zaten pek arıza olmadığı için satış sonrasında da çok problem yaşanmıyor.

Şenocak markasına güveniyoruz

İrfan Ağır Atılım Ltd. Şti. Sultanhanı / AKSARAY

Biz hava şartlarından dolayı otele biraz geç geldik. Toplantı çok olumlu geçti. Şenocak markası bizim bölgede iyi satılan bir ürün durumunda, herkes ürüne alıştı. Bizim de gayretlerimizle bölgede birinci marka konumuna geldi. Ürünlerin 10 yıl garantili olması ve enerji tasarruflu ürünler olması çok iyi özellikler. Bu özellikler biz bayiler için de büyük bir fırsat diyebilirim. Şenocak markasına güveniyoruz. Şu anda mevsimi olmadığı için satışlar yavaş ancak 1-2 aya sezon açılır diye düşünüyorum.

Ticari ürünlerde kesinlikle alternatifleri yok

Emre Safa Alkan Alkanlar Ticaret Kandıra/KOCAELİ

Özellikle firmanın ilk önce bayileri tatil odaklı ayarlayıp daha sonra ticari yönde örgütlemesi bizim için memnuniyet verici bir durum dolayısı ile Seren Ticaretten memnunum. Şenocak firması zaten ağırlaması ve misafirperverliği ile bizleri oldukça memnun ediyor. Ben perakendeci oldum halde genelde daha çok ticari ürünlere ağırlık veriyorum çünkü tüketici ürünleri yanında bu ürünler hem daha pahalı hem de sezonda hemen bulunacak ürünler değil bu yüzden de stoğumda devamlı görmek isterim, günü geldiğinde daha karlı satıp daha iyi para kazanacağıma inanıyorum. Şenocak daha önceleri çekmeceli ürünler konusunda biraz geride kalmıştı. Şu anda gördüğüm kadarı ile eksiğini tamamlamış ve adetlerini çoğaltmış görünüyor. Biz de tabi ki destekleyeceğiz. Yeni ürünlerde fiyat biraz yüksek kalmış ama ticari ürünlerde kesinlikle alternatifleri yok.

Amacımız nihai tüketiciye müşteri memnuniyeti sağlamak olacak

Ekrem Gökhan Ayraç, Hamza Aksoy DTM Ltd. Şti. / ANTALYA

Akdeniz Bölgesi’nde ve Ege’nin belli bir bölümünde toptan satış hizmeti yapmaktayız. Şenocak’ın da bölge toptancılığına talip olduk, kısmet olursa bu yıl bölge toptancıları olacağız. Yeni çıkan ürünlerle, bölgemizdeki bayilerimize diğer rakip markaların ürünlerine ve fiyat aralıklarına göre daha iyi hizmet verip kaliteyi onlara ulaştırmaya çalışacağız. Amacımız Şenocak markasının 107 yıllık tecrübesi vermiş olduğu 10 yıllık garanti güvencesiyle bayilerimize ve nihai tüketiciye müşteri memnuniyeti sağlamak olacaktır. Yapmış oldukları fiyat bağlantıları ve vermiş oldukları 10 yıllık garanti süresi bizim için çok avantajlı oldu. Bunu bayilerimize ve nihai tüketiciye iyi bir şekilde anlattığımız zaman, Şenocak markası pazarda gerçekten çok daha güzel bir yer edinecektir. Zaten bunun çalışmalarını önümüzdeki aylarda hep birlikte göreceğiz. Kısa bir süre sonra Ramazan Bayramı ondan sonra Kurban Bayramı gelecek. Kurban Bayramı öncesinde bayilerimizde iyi hizmet verebilmek için şu anki toplantı bizim için çok faydalı oldu.

Şenocak’ın yeni çıkarttığı ürünlerin hepsi enerji tasarruflu ürünler

Kemal Rıza Türker Küçükler Ticaret Yalvaç / ISPARTA

Toplantı açıklayıcı ve güzel geçti, ürünlere verilen 10 yıl garanti kafama yattı, satışları artıracağına inanıyorum. Şenocak kendini kanıtlamış bir marka, umarım bundan sonra satışlarımız daha iyi olacak, mutlaka sipariş vereceğim. Şenocak’ın yeni çıkarttığı ürünlerin hepsi enerji tasarruflu ürünler. Çift kullanım özelliği sayesinde yani hem derin dondurucu hem normal soğutucu olarak kullana bilirliği sayesinde müşterinin ilgisini çekiyor, dolayısı ile tüketici kıyasladığında tercihi Şenocak markası oluyor.

Güzel ve aydınlatıcı bir toplantı oldu

Hüseyin Aydeniz Ev Dünyası Esenyurt / İSTANBUL

Ürünler çok güzel. Biz firma olarak diğer markalardan da satıyoruz. Bu çekmeceli derin dondurucular yeni çıktığı için tüketici bazında ve diğer markalardan belki de bir tık daha altında olmalıydı diye düşünüyorum ancak ürün fiyatlarının neden yüksek olduğunu, 10 yıl garantinin farklı olduğu, enerjisinin farklı olduğu, bütün her şeyiyle anlatıldı. Bütün bunlar tüketiciye ne kadar iyi anlatabilinirse o kadar başarılı olunur. Güzel ve aydınlatıcı bir toplantı oldu.

Ürünler diğer firmalarla kıyasladığımızda daha kaliteli

Cuma Aygördü Aygördü Ticaret, Pazarcık /KAHRAMAN MARAŞ

Seren Ticaret’in organize ettiği Şenocak bayiler toplantısına ilk kez katıldım. Toplantı pandemi şartlarına göre gayet güzel geçiyor, misafirperverlikleri çok iyi. Toplantıda en çok yeni çıkan ürünler hakkında bizlere verilen yoğunlaştırılmış bilgiler hoşuma gitti, bundan fazlasıyla memnun kaldım. Yeni ürünleri beğendim. Diğer firmalarla kıyasladığımızda daha kaliteli olduğuna inanıyorum. Garanti süresi bakımından diğerlerinin 3 yıl, bunların 10 yıl olmasının bize rekabet şartlarında iyi bir imkân sağlayacağını düşünüyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*