VENOM 2

Örümcek Adam çizgi roman evreninde Venom, uzayda geçen bir macera sonrası Örümcek Adam’ın bilmeden dünyaya taşıdığı bir simbiyottur (parazit).

Venom’un ilk film için değiştirilen (2018’de Venom, Marvel/Disney’in kontrolünde olmadığı için) hikayesi kaldığı yerden devam ettiriliyor. Venom’un “oğlu” Carnage’ın seri katil Cletus Cassidy ile birleşerek yol açtığı carnage (katliam) ortamı anlatılıyor serinin bu ikinci filminde.

Her (devamı da gelecek) devam filminde olduğu gibi bu film de, bu dezavantajı sonuna kadar taşıyor. İlk filmin başarısına klasik Hollywood formülü (espri dozunu, kan-vahşet düzeyini artırmak) çerçevesinde yaklaşınca sonuç hayal kırıklığı oluyor.

Film, Venom ile birleşmiş Eddie Brock’un (Tom Hardy) ilk filmdeki kapitalist baron ile çatışması sonucu kaybettiği saygın gazetecilik kariyerine dönme çabaları ile başlıyor. Bunu sağlamak için de seri katil Cletus Cassidy (W. Harrelson) ile röportaj yapması gerekmektedir. Cassidy filmde daha sonra ortaya çıkacağı gibi kendini yakalattığı için Eddie’den nefret etmektedir. Hapishanede idamı beklerken bir yandan da Eddie ile akıl oyunları oynamaya başlar.

Bu ziyaretlerden birinden Eddie’nin vücudunda misafir olarak yaşayan Venom ile temas ederek, Carnage olur ve idamı sırasında hapisten kaçarak katliama başlar. Çocukluk aşkı Shriek (N. Harris) ile de birleşerek daha ölümcül, daha dengesiz bir ikili oluştururlar.

Filmde işleyen tek ilişki Eddie ile Venom arasında ilginç bir şekilde. Eddie’nin umutsuz aşkı (Eddie/Venom simbiyotik ilişkisini kaldıramadığı için bir doktorla nişanlanan) Anne (M.Williams) ile olan kimyası yine çok zayıf. Usta oyuncu Woody Harrelson’ın da gerek Carnage, gerek ise Eddie ile olan sahneleri yeterince etkileyici değil.

Motion-capture aktörlüğün (Gollum, Caesar, King Kong, vs) en büyük ustası olan yönetmen Andy Serkis, evrensel katil Venom’un Hollywoodvari törpülenen karakterini bir adım daha ileri götürüp, sit-comvari daha eğlenceli bir karakter yaratmış.

Filmin tek artısı zaten ilk filme göre ikinci filmde Venom’un daha çok ön plana çıkması. Maalesef artık Disney kontrolünde olduğundan belki asla “olması gerektiği gibi“18+ bir Venom filmi olmayacak. Bu filmi de birkaç derece düşüren bu 13+ Venom filmi yapma saçmalığı zaten.

Her zaman hatırlattığım gibi: Çizgi roman kültüründen uzaksanız, filmden de uzak durun. Filmin “Venom”u “Örümcek Adam evreni”ne bağlayacağını ima eden bir post-credit sahnesi var.

SinemaDem pek de iyi seyirler dileyemiyor. 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*