%44 pazar payı ile pazar lideriyiz

“Çamaşır makinelerimizde sunduğumuz yapay zeka (AI) desteği, kullanıcının alışkanlıklarını öğrenerek en sık kullanılan yıkama programını ve belirli ayarları görüntüler. Döngüler kullanım sıklığınıza göre sıralanır, panel buna göre kişiselleştirilir. Dolayısıyla seçenekleri ayarlama sürecini basitleştirir ve kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olur.”

Samsung Electronics Türkiye Beyaz Eşya Pazarlama Direktörü Mustafa Tolunay Aslan

Samsung çamaşır makineleri konusunda dünyanın en büyük ve önemli üreticilerinden biri. Bu alandaki çalışmalarınızdan genel olarak bahseder misiniz?

Samsung Electronics olarak dünyanın her yerinden insanlar için yeni olanaklar sunan küresel bir teknoloji lideriyiz. Akıllı telefonlardan tabletlere, televizyonlardan beyaz eşyaya, geniş ürün gamımızla yenilikçi teknolojilerimizi kullanıcıların beğenisine sunuyoruz. 2021 yılında çamaşır makineleri ürün yelpazemize yapay zekâ teknolojisi ile güçlendirdiğimiz yepyeni modellerimizi dâhil ettik. Böylelikle şık tasarımlarıyla dikkat çeken, yapay zekâ teknolojisi ile kullanım alışkanlıklarına göre en uygun programı öneren EcoBubble Köpükle Yıkama Teknolojisi’ne sahip çevreye duyarlı çamaşır makinesi modellerimizi tüketicilerin beğenisine sunuyoruz.

Genel olarak Ar-Ge süreçlerini nasıl yapıyorsunuz? Çamaşır makinesinde yeni teknolojiler nasıl geliştiriliyor?

Samsung olarak yenilikçi fikirler ve teknolojilerle dünyaya ilham verme ve geleceği şekillendirme vizyonumuz var. Ar-Ge çalışmalarımızla tüketicilerin beklentilerini karşılayan yeni ürünler sunuyoruz. Dünyada Ar-Ge’ye en fazla kaynak ayıran şirketlerden biriyiz. Dünya genelinde 38 Ar-Ge merkezinde yılda yaklaşık 15 milyar dolar Ar-Ge yatırımı yapıyoruz. Nesnelerin interneti ve yapay zekânın güçlerini birleştirdiği teknolojilere büyük yatırımlar yapıyoruz. Bunu yaparken de kullanıcılarımızı dinleyerek emin adımlarla ilerliyoruz. Çünkü Samsung olarak teknolojiyi insanın yaşamına değer katacak şekilde geliştiriyoruz. Sunduğumuz deneyimi geliştirmeye ve iyileştirmeye devam etmek için ürünlerimizi her zaman tüketici geri bildirimlerine dayalı olarak geliştirmeye büyük önem veriyoruz. Çamaşır makinelerimizi tasarlarken ve geliştirirken de tüm diğer ürün gruplarında olduğu gibi bu yaklaşımla hareket ediyoruz.

Ürettiğiniz çamaşır makinelerinde birçok üstün özellik ve teknoloji sunuluyor. Bunlardan genel olarak bahseder misiniz?

Çamaşır makinelerinde derinlemesine temizlik sağlayan birçok teknolojimiz bulunuyor. Samsung’un EcoBubble Köpükle Yıkama Teknolojisi’ne sahip çamaşır makineleri çamaşırlara 40 kat daha hızlı ve etkin nüfuz ederek temizlik sağlıyor. Ayrıca, EcoBubble teknolojisine sahip çamaşır makinelerimiz yeni enerji regülasyonuna göre enerji verimliliği açısından A sınıfı olarak piyasada yer alıyor. AddWash teknolojisi sayesinde yıkama işlemi başladıktan sonra dilediğiniz zaman unuttuğunuz kıyafetleri ve yumuşatıcı ekleyebiliyorsunuz. Üstelik ekleme işlemi yaptıktan sonra yıkama döngünüz kaldığı yerden devam ediyor.

Samsung’un devrim yaratan benzersiz Q-Drive Teknolojisi ile de çamaşırlarınızı yarı zamanda tam temizlik performansıyla yıkayabiliyorsunuz. Yıkama, durulama ve sıkma aşamalarında sırasıyla güçlendirilmiş köpük algoritmasına sahip AI EcoBubble teknolojisi, güçlü su jeti, geniş oluklu ve özel tasarımlı yeni nesil elmas kazan sayesinde tüm süreleri yarıya kadar düşüren akıllı çamaşır makinemiz sayesinde hem faturalardan tasarruf edebilir hem de kalan süreyi sevdiklerinizle geçirebilirsiniz.

Otomatik Dozajlama Sistemi sayesinde de çamaşır makinenize her yıkamadan önce deterjan ve yumuşatıcı eklemek zorunda kalmazsınız. Makinenizin haznesi ortalama 1 aylık yıkama için gereken deterjan ve yumuşatıcıyı saklar. Akıllı sensörleri sayesinde giysilerinizin kirlilik derecesi, ağırlığı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak her yıkamada uygun miktarda deterjan kullanır ve haznede deterjan bittiğinde sizi bilgilendirir, böylece çamaşır yıkama işleriniz çok ama çok kolaylaşır.

Samsung çamaşır, kurutmalı çamaşır ve kurutma makinelerinin tamamı Dijital Inverter Motor’a sahiptir ve 10 yıl motor garantisi ile evinize gelir. Konvansiyonel motorların aksine fırçasız tasarıma sahip inverter motor sayesinde makineniz dayanıklılığını uzun yıllar korur, sessiz çalışır ve tasarruf sağlar.

Özellikle yapay zeka teknolojisi çamaşır makinelerinizi ayıran en önemli teknolojilerden biri. Bu teknoloji nasıl çalışıyor, neler sunuyor?

Çamaşır makinelerimizde sunduğumuz yapay zeka (AI) desteği, kullanıcının alışkanlıklarını öğrenerek en sık kullanılan yıkama programını ve belirli ayarları görüntüler. Döngüler kullanım sıklığınıza göre sıralanır, panel buna göre kişiselleştirilir. Dolayısıyla seçenekleri ayarlama sürecini basitleştirir ve kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olur. Herhangi bir talimata ihtiyaç duymadan herkes aynı seçenekleri kolayca ayarlayabilir. Yapay zeka (AI) desteğinden alınan veriler, ihtiyaçlara göre kişiselleştirilmiş öneriler vermek için toplanır ve analiz edilir. Yıkama programı, sıcaklık, durulama sayısı, devir sayısı ve ek ayar kombinasyonları ile birlikte yaklaşık 2.275 farklı yıkama kombinasyonu ile oluşturulan bu veri topluluğu, toplam 2,8 milyon yıkama döngüsünü içerecek şekilde bulut tabanlı büyük veri olarak saklanır. Ardından analiz aşamasında tüm faktörler bir araya getirilerek yatkınlık çıkarımları ile birlikte kullanıcılara özel yıkama programı ve ayarı önerilerine dönüştürülerek yeniden tüketicilerle buluşturulur. Makine öğrenimi ve veri analizi zaman içinde sürekli olarak gelişir, böylece veri tabanı kişinin yaşam tarzını, dönemsel ihtiyaçlarını ve mevsimselliği yansıtacak şekilde büyür.

Dünya genelinde çamaşır makinesi tüketicilerinin kullanım alışkanlıkları analiz edildiğinde, tüketicilerin çoğunun en fazla 4 yıkama programını kullandığını biliyoruz. Kullanıcının en sık kullandığı yıkama programını ve özel ayarları en üstte görüntülemek üzere tasarlanan yapay zeka (AI) kontrol paneli geleneksel çamaşır makinesi kontrol panellerinin karmaşıklığını ortadan kaldırarak tüketicilere kullanım kolaylığı sağlar. Ek olarak, kullanıcılar listelerini makinede yer alan My Cycle modülü ve SmartThings aracılığıyla da düzenleyebilir. Bunun yanı sıra yıkama ve kurutma makineleri arasında etkinleştirilebilen Otomatik Bağlantı fonksiyonu ile çamaşır ve kurutma makinelerinizi birbirine bağlayarak, yıkama ve kurutma işlemlerini art arda ve hiçbir ayarı yeniden yapmaya gerek kalmadan gerçekleştirebilirsiniz.

Tüketicilerden ne tür talepler geliyor, bunları nasıl karşılıyorsunuz?

Tüketicilerin pandemi süreci ile birlikte yüksek hacimli ürünlere yönlenmesiyle beyaz eşya pazarındaki hacimsel segment dağılımları da değişikliğe uğradı. Daha fazla ürün stoklamak için yüksek hacimli buzdolaplarına yönelen tüketiciler aynı zamanda hijyene de önem verdikleri için bulaşık makinesi penetrasyonu da artış gösterdi. Çamaşır makinesi pazarında ise tüketiciler buzdolabında olduğu gibi yüksek hacimli ürünlere yöneldi. Toplam çamaşır makinesi pazarı ciro bazında bu yılın ocak – eylül döneminde yüzde 25 artış gösterdi. 2020 yılında yüzde 13 olan ≥10 kg segmenti pazar payı ise günümüzde yüzde 30’lara kadar çıkmış durumda. Biz de Samsung olarak ürün gamımızda ≥10 kg ve üzeri ürün segmentini genişleterek tüketicilerin bu taleplerini başarıyla karşılıyoruz. Kurutmalı çamaşır makinesi kategorisinde de liderliğimizi son 6 yılda olduğu gibi devam ettiriyoruz. Güçlendirdiğimiz ürün gamımızla yüzde 44 pazar payına sahibiz.

Diğer yandan değişen enerji regülasyonları nedeniyle tüketicilerde enerji tüketimi verimliliği algısı da daha fazla önem kazanıyor, bu yöndeki talepleri de artıyor. A enerji sınıfı çamaşır makinelerimiz EcoBubble teknolojisi sayesinde performanstan ödün vermeden ve sıcak suya ihtiyaç duymadan çamaşırları lekelerden kurtarırken aynı zamanda enerji tüketimi açısından da fayda sağlıyor. Ayrıca Yapay Zekâ özellikli çamaşır makinelerimizdeki 59 dakikalık Süper Hızlı fonksiyonu sayesinde elektrik ve su faturalarınızdan tasarruf ederken temizlikten ödün vermeden çamaşırlarınızı yıkayabilirsiniz. Kurutmalı çamaşır makinelerimizde bulunan 59 dakikada yıkama-kurutma özelliğiyle kirli çamaşırlarınızı 1 saatten kısa süre içerisinde tertemiz geri alabilir ve doğrudan giyebilirsiniz. Yine tüm kurutmalı çamaşır makinelerimizde bulunan tek tuşla yıka-kurut fonksiyonu sayesinde makinenizin maksimum kurutma kapasitesine kadar çamaşırlarınızı tek tuşla yıkar, kurutur ve size kalan vakti sevdiklerinize ayırabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*