Akıllı robot süpürgelerde talebin yoğun olduğunu görüyoruz

Firmanız hakkında kısa bir bilgi verebilir misiniz? Çalışma alanlarınız ve hizmetleriniz nelerdir?

ATEK, merkezi Çin’de bulunan, Türkiye’nin ev aletleri sektörünün en büyük profesyonel paket çözüm sağlayıcı firmasıdır. 15 yılı aşkın deneyimimiz ile ürün tasarımı, kalıp yapımı, komponent tedariği, makine teçhizat tedariği, teknik destek ve personel eğitimi konularında sektördeki birçok önde gelen üreticiye hizmet vermekteyiz. Kendi bünyemizdeki kalıp fabrikamız ve kategorisinde uzman mühendis kadromuz ile tüm iş ortaklarımıza birçok katma değerli projeler üretiyoruz. Bugüne kadar, elektrikli süpürge, çay makinesi, blender, filtre kahve makinesi, su sebili, vantilatör gibi geniş ürün kategorisinde onlarca yeni ürünün hayata geçirilmesinde proje tedarikçisi olarak rol aldık ve her geçen gün yeni projelerle devam etmekteyiz. Ek olarak bazı ana komponent gruplarında Çin’deki konusunda lider firmaların distribütörlüğünü yapmaktayız. Çay makinesi, kahve makinesi ısıtıcıları için SHUNFA, kontroller set grubu için TIANMING, elektrik süpürge motorları için CHENGGUANG bunlara örnek olarak gösterilebilir.

Süpürgeler, farklılaşan teknolojileri ile son dönemde hızla büyüyen bir kategori. Bu alanda son dönemdeki değişimleri ve tüketici eğilimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Pandemi sonrası tüketicilerin değişen alışkanlıkları ile beraber birçok ürün kategorisinde gelişmeler olduğunu gözlemliyoruz. Ancak tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak için teknolojinin en çok kullanıldığı kategori olarak süpürgeyi belirtmek doğru olur. Teknolojik olarak motorların gelişmesi, artık şarjlı ürünlerin de emiş gücünün yüksek olmasını mümkün kılması sonucu ve kullanım kolaylığı sebebiyle tüketicilerin şarjlı süpürgede artan eğiliminin olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra tüketicilerin kendine ayırdığı vakti artırmasına olanak sağlayan akıllı robot süpürgelerde talebin yoğun olduğunu görmekteyiz.

Süpürge pazarının genel durumundan bahseder misiniz? Marka olarak siz pazarda nasıl konumlanıyorsunuz?

Süpürge kategorisi, kullanım amacı gereği ve çeşitliliğin artması sonucu hala sektörün lokomotif kategorisi konumunda. Burada gelişen teknolojiler ile çeşitliliğin artması pazarı dinamik tutarak birçok önde gelen global ve ulusal markayı rekabette görmemizi sağlıyor. ATEK olarak biz süpürge imalatçılarına ana komponent olarak yüksek verimli motorlar sağlıyoruz, bunun yanı sıra sarf malzeme olarak hepa filtre, teleskopik boru gibi birçok parçanın da ana tedarikçisiyiz.

Bu pazarda teknoloji her geçen gün gelişiyor. Geleneksel temizlik yöntemlerine karşı süpürgelerde teknoloji önümüzdeki dönemde nasıl değişecek ve gelişecek?

Süpürgelerde performansa dayalı en önemli konu verimlilik. Bu yüzden teknolojinin verimlilik anlamında pozitif etkilerini önümüzdeki dönemlerde de göreceğiz. Tüketicilerin beklentisi sonucunda dijitalleşme ve akıllı uygulamaların süpürgeler özelinde artmasını beklemekte yanlış olmayacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*