Yorglass sürekli gelişen, büyüyen ve teknolojiye etkin yatırımlarda bulunan vizyonuyla öne çıkıyor

Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar: “İstikrarlı çalışmalarımızla büyürken, heyecan verici başarılarımızla yarının dünyasına her geçen gün daha da hızlanarak yol alacağız. Şirketimiz geleceğe güçlü ve kararlı adımlarla ilerlerken tüm faaliyetler, etkin müşteri ilişkileri ve iş yapış yöntemlerimizle sektörümüzdeki kuralları belirlemeye devam edeceğiz.”

Tüm dünyayı etkisi altına pandemide bazı şirketler çalışmalarını yavaşlattı. Siz bu dönemde nasıl gelişmeler yaşadınız?

Temel misyonumuz ve şirket kültürümüz gereğince çok güçlü atılımlarda bulunarak faaliyetlerimizi artırdık, daha da büyüdük. Yorglass olarak sektörümüze liderlik etmeye devam ediyoruz. İş ortaklarımızın tutkulu ve yenilikçi ortaklarıyız. Üretimimizi Bolu, Çerkezköy, Eskişehir, İzmir ve iki de Manisa’da olmak üzere altı tesisimizde başarıyla sürdürüyor, sayısı 60’a yakın ülkeye ulaştırdığımız katma değerli ürünlerimizle paydaşlarımıza ve ülke sanayisine önemli katkılarda bulunuyoruz. Güvenilir ve global bir tedarikçi olarak üretimimizin yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Ülkemizdeki pazar payımız yüzde 50, Avrupa’daki pazar payımız yüzde 25 seviyesine ulaştı. Pandemi döneminde hem Türkiye ekonomisine hayat veren en büyük 500 sanayi kuruluşundan biri olduk hem de Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ilk 500’ünde konumlandık. Çalışan sayımızı da iki katına çıkararak hem istihdam hem de ihracat açısından rekor büyüme gerçekleştirdik.

Yorglass çok verimli bir dönem geçiriyor. Peki, bu başarılarınız için iş ortaklarınız neler diyor?

Biz çalışmalarımızı, daha iyi bir dünya için tutkuyla büyüyen endüstriyel cam işleme lideri olma vizyonuyla hayata geçiriyoruz. Yatırımlarımızı da bu çerçevede kurguluyoruz. ‘Gelişmeyen geliştiremez’ diyerek pandemi döneminde heyecan verici yeni yatırımlarda bulunduk. Çalışmalarımızla etkin rol oynuyor, ödüllendiriliyoruz. Değerli iş ortağımız Bosch Grubu tarafından Yılın Global Tedarikçisi seçildik.

Yılın Global Tedarikçisi Ödülü, özellikle uluslararası açıdan değerli iş birlikleri için önemli bir gösterge. Ödül sürecini anlatır mısınız?

Bosch Global Tedarikçi Ödülleri’nin bu yıl 17’ncisi dağıtıldı. Ödüller kapsamında 16 ülkeden 23 bin şirket arasından seçilen 46 tedarikçiye; Dolaylı Malzeme Alımı, Hammaddeler ve Bileşenler, Doğrudan Malzeme Alımı – Mobilite Çözümleri, Endüstriyel Teknoloji ve Tüketim Malları kategorilerinin yanı sıra bu yıl ilk kez dahil edilen, küresel ısınmayı azaltmaya yönelik faaliyetlere odaklanan şirketler için Sürdürülebilirlik kategorisinde ödüller verildi. Yorglass olarak Direkt Malzeme Satın Alma – Tüketim Malları kategorisinde ödüle değer görüldük. Aldığımız ödül, bize ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Ayrıca, Avrupa’nın en büyük ev aletleri üreticisi BSH’ın bizi aday gösterdiği bu ödül, yeni yatırımımız olan Çerkezköy beyaz eşya işletmemizde düzenlenen törende takdim edildi.

Çerkezköy yatırımınızın faaliyetleri için neler söylersiniz?

Uluslararası iş ortaklarımız için devreye aldığımız Çerkezköy tesisimiz çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyor. Bolu ve Eskişehir ile başlayan güçlü adımlarımız, Çerkezköy beyaz eşya işletmemizle yükselişe geçti. Toplam üretim kapasitemizi yüzde 20 artırmayı planlıyoruz. 200 kişiye istihdam sağladığımız Çerkezköy işletmemizde işe alımlar gerçekleştiriyor, kadromuzu güçlendirerek büyütüyoruz. 47 yıllık geçmişimizle gelişime açık bir yapıya sahibiz ve bundan gurur duyuyoruz. Çalışanlarımıza her zaman değer vermeye devam ediyor, başarının yalnızca mutlu çalışanlarla kazanılacağını bilerek ilerliyoruz.

Gelecek hedefleriniz arasında neler yer alıyor?

Ülke ekonomisine güçlü desteğimiz devam edecek. Bunun yanında, ihracat hedeflerimize kısa sürede ulaşarak 2021 sonunda toplam ihracatımızı önceki yıla göre yüzde 60, toplam ciromuzu da yaklaşık yüzde 50 artırmayı amaçlıyoruz. Ayrıca, yönümüz de tıpkı eskiden olduğu gibi teknolojik gelişmelerin ve inovasyonun odağında olacak.

Teknolojiye ve inovasyona bakış açınız ile altyapınız hakkında bilgi verir misiniz?

Yorglass sürekli gelişen, büyüyen ve teknolojiye etkin yatırımlarda bulunan vizyonuyla öne çıkıyor. Biz hayata değer katan akılcı ve yeni nesil teknolojik fikirlerin peşindeyiz. Çalışmalarımızı bu görüşümüzden hareketle yenileyerek iş süreçlerimize dahil ediyoruz. İnovatif yaklaşımımız ve 21’inci yüzyılın tüm ihtiyaçlarına cevap veren geniş ürün yelpazemiz ile sektöre öncülük etmeye devam etmek, hedef stratejimizin temelinde bulunuyor. Müşterilerimizi işimizin merkezine yerleştirirken, ürünlerimizi de doğayı koruyan teknolojik gelişmelerle yenileyerek taleplere uygun biçimde sunuyoruz.

Üretim hattımız teknolojinin ışığında günden güne daha da dijitalleşiyor. Manisa’daki Ticari Soğutucu ile Çerkezköy’deki Beyaz Eşya işletmemiz, Endüstri 4.0 altyapısına uygun olarak en yeni ve son teknoloji makine parkuruyla üretim yapıyorlar. Otomasyon ağırlıklı üretim parkurlarımızla pazarın tüm ihtiyaçlarına uygun biçimde cevap veriyor, büyürken geleceği şekillendiriyoruz. Ayrıca yönetim süreçlerimiz için yılbaşında, Silikon Vadisi devlerinin kullandığı OKR Yönetim Sistemi’ne geçiş yaptık. OKR, sürdürülebilir hedeflere hizmet eden, verimliliğin artırılmasını ve inovasyonun entegre edilmesini sağlayan etkin bir yöntem. Bunu başarıyla uygulamamızın yanı sıra dijital süreçlerimizi de yeniliyoruz.

Yeni nesil sosyal platform MING’i işletmelerimizdeki enerji verimliliğini ölçümleyebilmek ve bunu çalışanlarımızın da daha çok benimsemesini sağlamak amacıyla kullanıyoruz. Böylece kaynaklarımızın daha verimli hale getirilmesi ve karbon emisyonunun azaltılmasına yönelik çalışmalarımız daha da hızlanıyor. Bu uygulama aynı zamanda günlük yaptığınız işleri de daha keyifli hale getiriyor. Çalışan-yönetici iletişimini güçlendiriyor ve şirket içinde yapılan çalışmalardan herkesin haberdar olmasını sağlıyor.

Pazar öngörüleriniz nelerdir?

Yorglass olarak gelecek beş yılda katma değerli camlara eğilimin artacağını düşünüyoruz. Güncel sektör analizi raporları bu görüşümüzü destekliyor. Sürekli genişleyen kullanım alanlarıyla sektörümüz için olağanüstü imkânlar taşıyan global düz cam pazarına yoğun talep var. Dünyayı etkileyen pandemi nedeniyle artık evlerde daha çok vakit geçiriliyor, tüketicilerin alışveriş tercihleri tahmin edilebilir ölçüde değişiyor, bu değişim de sektörümüzü olumlu açıdan etkiliyor. Endüstriyel camlar ev, ofis ve iş yerlerinin her alanında kullanılıyor. Bu gelişmeler karşısında sektörümüzün lideri olarak bize büyük iş düşüyor. Bundan sonraki süreçte de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeyi sürdüreceğiz. İstikrarlı çalışmalarımızla büyürken, heyecan verici başarılarımızla yarının dünyasına her geçen gün daha da hızlanarak yol alacağız. Şirketimiz geleceğe güçlü ve kararlı adımlarla ilerlerken tüm faaliyetler, etkin müşteri ilişkileri ve iş yapış yöntemlerimizle sektörümüzdeki kuralları belirlemeye devam edeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*