Bulaşık makinenizde yıkayabileceğiniz 10 alışılmadık eşya

Bulaşık makinesini tabi ki hepimiz kirli olan bulaşıklarımızı yıkasın diye kullanıyoruz fakat sizlere garip gelen ama kullanışlı olan 10 alışılmadık eşyanızı bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Klavye

Bilgisayar klavyenizi temizlemeye üşeniyorsanız ve çok kirliyse bulaşık makinesinde yıkamayı deneyebilirsiniz. Sıcak su ve deterjan kullanmadan yıkama programını ayarlayıp klavyenizin tertemiz olmasını sağlayabilirsiniz. Makineden çıkarttıktan sonra 2-3 gün boyunca kuruması gerekmektedir. Tabi ki daha risksiz yollar denemek isterseniz bir bez ve su size yardımcı olacaktır.

Konserve

Evde yapılan o doğal konservelerin lezzeti kadar emeği de ve yapılışı da zahmetlidir. Hazırlanan konserveleri ağzını sıkıca kapattıktan sonra kaynatılması gerekir ki uzun süreli bir saklama sağlasın. Tek tek kavanozları kaynatmaya son veren bulaşık makinesini en sıcak ayara getirerek deterjansız bir şekilde çalıştırırsanız aynı anda onlarca konserveniz hazır hale gelecektir.

Pişirme kağıdı

Kulağa hiç mantıklı gelmeyen bu fikir aslında yaygınlaşmaya ve kullanılmaya başlanmış durumda. Oldukça ilgi gören yıkanabilir pişirme kağıtları normal şartlarda kullanıldıktan sonra çöpe atılmalıdır fakat bu yeni ürün aynı kağıdı elde ve bulaşık makinenizde yıkamaya olanak sağlamaktadır.

Tırnak makası

Bol miktarda bakteri barındıran eşyalardan biri olan tırnak makasınızın gerçekten temiz olduğundan emin olmak istiyorsanız bulaşık makinesini kullanarak kolaylıkla ve hijyenle temizleyebilirsiniz.

Araba parçaları

Arabalarına düşkün olan ve onları her daim temiz tutanlar olarak jantlar ve tekerlek kapakları her daim parlamalı ve temiz görünmelidir. Sık sık kirlenen ve hoş görüntü oluşturmayan bu parçaları bulaşık makinenize yerleştirerek normal bir yıkama programına ayarlayıp temizleyebilirsiniz.

Sahte çiçek

Sahte çiçekler evlerde, ofislerde her ne kadar güzel bir görüntü sağlasa da aslında tam bir toz mıknatıslarıdır ve sık sık temizlenmesi gerekmektedir. Basit ve etkili bir çözümle sahte buketlerinizi bulaşık makinenizin üst kısmına yerleştirerek yıkamayı başlatabilirsiniz.

Anahtar

Her ne kadar anahtarı makine de yıkamak oldukça gereksiz görünse de daha parlak ve hijyenik bir anahtar için bulaşık makinesini tercih edebilirsiniz.

Plastik oyuncak/ürünler

Evinizde küçük çocuk/çocuklar varsa gün boyunca temas ettikleri plastik oyuncaklarını sık sık temizlemek gerekmektedir. ‘’E çocuk, bir sürü oyuncağı var hangi birini temizleyeyim’’ diyorsanız oyuncakları bulaşık makinesine dizerek hem zahmetsiz hem de daha hijyenik olmasını sağlayabilirsiniz.

Spor şapka

Şapkaların formu çamaşır makinesinde yıkandığı takdirde kolay bozulabilirken, bulaşık makinesini kullanarak formuna zarar vermeden yıkayabilmeniz mümkündür.

Kişisel ürünler

Kadınlar olarak makyaj yapmak bizleri ne kadar mutlu etse de o malzemeleri temizlemek zamanla işkenceye dönüşüyor. Makyaj fırçalarını çatal ve bıçak bölümüne koyarak, aynı zamanda saç fırçanızı da ekleyerek bulaşık makinenizi normal bir programda çalıştırarak temizleyebilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*