Beyaz eşyalarınızı nasıl temizlemelisiniz? 6 adımda beyaz eşyalarınızı hijyenik yapın

Hayatımızı kolaylaştıran, zamandan ve israftan tasarruf ettiren beyaz eşyalarımızı temiz tutmak çok önemlidir. Yiyeceklerimizi sakladığımız, çamaşır ve bulaşıklarımızı yıkadığımız makinelerin verimli temizlik sağlayabilmesi için öncelikle kendisinin de temiz ve hijyenik olması çokça önemlidir. Peki beyaz eşyaları nasıl temizleyebiliriz? Bu haber 6 adımda hijyene ulaşmanızı sağlayacak.

Su ve Sirke

Temizlik yaparken sirkeyi mutlaka kullanır hale geldik. Hijyenik ve doğal olması ile birlikte beyaz eşyalarımız içinde kullanabiliriz. Eşit oranda su ve sirkeyi karıştırarak, mikro fiber bir bez yardımı ile buzdolabı içi, çamaşır makinesi haznesini temizleyebilir aynı zamanda bulaşık makinenizin parlatıcı kısmına da sirke ekleyebilirsiniz. Hem makinenizi temizleyecektir hem de bulaşıklarınızda gözle görülür bir parlaklık sağlayacaktır.

Boraks

Aktarlardan kolayca ulaşabileceğiniz, maliyeti ekonomik olan ürün boraks ile etkili ve hijyenik bir sonuç almak mümkün. Temiz bir şişenin içine 1,1-5 litre su, ardından 1,1-5 çay bardağı boraksı ilave edip ürün iyicene çözülene kadar karıştırmak ardından sadece beyaz eşya değil evinizin her yerinde kullanabileceğiniz hijyenik bir ürün elde etmiş oluyorsunuz.

Eklentileri çıkartmak

Buzdolabının içinde raflar, yumurtalık kısımlar ve sebze koruyucu çekmeceler mevcuttur.  Her ne kadar sık sık temizlik yapılsa da bu eklentileri düzenli aralıklarla çıkartıp, tercih ettiğiniz deterjan ile yıkamanız size daha hijyenik ve ömrünü uzatacağınız beyaz eşyalar sağlayacaktır.

Köpük deterjan

Son zamanların popüler ürünü haline gelen köpük deterjan, yağlı ve çıkmayan lekeler için hayat kurtarıcı bir ürün. Her gün yemek yapılan ve ister istemez yağlanan ocak ve ocak demirlerini temizlemek bazen işkence haline gelebilmekte. Köpük deterjan ile kirli yerlere sıkacağınız az miktarda ürünü verilen talimatlar kadar bekletip ardından uygun bir bez yardımı ile silinmeniz doğrultusunda, efor harcamanıza bile gerek kalmadan kolay ve etkili bir temizlik sunmakta.

Dış yüzeyler

Ürünlerinizin içi kadar dışındaki temizlikte oldukça önemlidir. Dış yüzeyi sararmış ve yağlanmış bir beyaz eşya görsel ve hijyen açısından hiç hoş durmayacaktır. İç yüzey temizliği kadar belli aralıkların yanı sıra daha sık ve düzenli temizlenmesi gereken dış yüzeyleri aşındırıcı kimyasallar kullanmadan yukarı da önerdiğimiz maddelerden yararlanarak temizleyebilirsiniz.

Filtre temizliği

Beyaz eşyalarınızın içlerinde bulunan filtrelerin temizlenmesi sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Ayrıca üretilen filtre temizleyicilerin yanı sıra aspiratör gibi sizin temizlemeniz gereken filtreli beyaz eşyalar da mevuttur. Mutfakta koku kalmasını engelleyen ve filtresi sayesinde havayı süzen aspiratörlerde düzenli temizlenmediği taktirde kir ve yağ kaçınılmaz olacaktır. 2 ye ayrılan filtreler karbon ve metal olarak karşımıza çıkmakta. Her ikisini de büyük bir tencerede kaynatacağınız suyun içerisine 1 bardak sirke ile 1 fincan karbonatı karıştırıp filtreleri kirini atana kadar içerisinde bekletmek. Ayrıca karbon filtrelerin 4 ayda bir değiştirilmesi de önerilenler arasında.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*