Türkbesd: Maliyet yükü oluşturan ek vergiler en azından geçici süre kaldırılmalı

Türkbesd aylık olarak açıkladığı sektörel verileri kamuoyu ile paylaştı. Beyaz eşya sektöründeki iç satışlar ve ihracat artmaya devam ediyor.

Türkbesd yeni sektörel verileri paylaştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tükbesd başkanı Can Dinçer pandeminin getirdiği olağanüstü koşullara uyum sağlamaya çalışırken, yangınlar ve sel felaketi ile derinden sarsıldığımız zor bir yaz dönemini geride bıraktıklarını söyledi. Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’ne üye firmaların yangınlarla mücadelede ve sel bölgesinde ellerinden geldiğince yaraların sarılmasına destek olmaya çalıştığını ifade eden Dinçer, yakın zamanda yaşanılanların iklim krizi konusunda tüm sektörlerin hiç vakit kaybetmeden harekete geçmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu belirtti: “Bu kapsamda sektörümüzün özellikle enerji verimliliği konusunda örnek çalışmalarına dikkat çekmek isterim. Ana ihracat pazarımız olan Avrupa Birliği’nin bu yıl devreye aldığı yeni enerji etiketi uygulamasına eş zamanlı olarak geçiş yaptık. Yine AB’nin 2050 yılında karbon nötr olma hedefi doğrultusunda ortaya koyduğu yeni büyüme stratejisi olan Yeşil Mutabakatı için Ticaret Bakanlığı’mız Eylem Planı hazırlığını tamamladı. Bu çerçevede Paris Anlaşması’nın bir an evvel Meclis’te onaylanmasının de sürece olumlu bir ivme kazandıracağını vurgulamak isterim.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayi pandemi döneminde güçlü rakamlarla başarılı bir süreç geçirdi. Temmuz ayında ise yüksek baz etkisinin satışlarımız üzerindeki etkisini hissettik. TÜRKBESD’e üye firmaların 6 ana üründeki iç satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %31 oranında, ihracatı %16 oranında daraldı.

Ocak-Temmuz dönemi olarak ele aldığımızda ise iç satışlarımızın bir önceki yıl aynı döneme göre %15, ihracatımızın %35 oranında arttığını görüyoruz. Toplam satışlarımız ise %29 oranında arttı. Hammadde tedarikinde sıkıntılar yaşanan bu dönemde ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan beyaz eşya sektörünün rekabet gücünü koruması adına maliyet yükü oluşturacak ek vergilerin en azından geçici süre olarak kaldırılmasının rahatlatıcı bir adım olacağına
inanıyoruz. “

Raporun tamamını buradan indirebilirsiniz;

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*