Süpürge makineleri ile en sık yapılan 6 hata

Ev işi yapanların dikkat ettiği en önemli makinelerinden biri de elektrik süpürgesidir. Bahar, bayram, haftalık temizlik derken sürekli elimizin altında bulunan ve hayat kurtaran elektrik süpürgelerini doğru bildiğimiz yanlışlar ile kullanabiliyoruz.

“Nasıl yanlış kullanıyor olabilirim alt tarafı bir süpürge” diyor olabilirsiniz fakat sizler için derlediğimiz süpürge makineleri ile en sık yapılan 6 hatayı okuduktan sonra nasıl daha doğru ve verimli kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

Haznesini dolunca temizlemek

Yeni haznelerle birlikte artık torbaya ihtiyaç duyulmasa da aynı durum torbalı makineler içinde geçerlidir. Haznenin veya torbanın dolmasını beklemek süpürme verimliliğini düşürecektir. Sık sık değiştirmek diğer eklentilerde toz oluşumunu geciktirir ve süpürme verimini arttırır.

Tek yöne süpürmek

Konu süpürmek olunca kendini kaptırıp haldır haldır süpürenlerdenseniz bu maddeyi dikkatli okuyun. Halınızı tek bir yöne doğru süpürmek detaylı ve verimli bir temizlik sağlamaz, aksine tozları havaya kaldırmaktan başka bir şey yapmamış olursunuz. Sağa, sola, öne, arkaya, şeklinde farklı farklı yönlere süpürürseniz tozları daha iyi aldığınızı göreceksiniz.

P

Hızlı hızlı süpürmek

Uzun süren temizlikler bazen çekilmez hale gelebiliyor. Yorulduğumuz ve sıkıldığımız için hızlı hızlı süpürerek bir an önce bitirmek istiyoruz fakat kısa süreli bir temizlik elde etmiş oluyoruz, çünkü hızlı hızlı süpürmek detaylı bir temizlik sağlamıyor bu da 1-2 gün sonra evinizin tekrar tozlanmasına yol açabiliyor. Panik ve hızlı şekilde kullanmak yerine ağır ağır ve bekleye bekleye süpürün ki makinenizdeki en iyi performansı elde edin.

Görülmeyen yerleri temizlememek

Hazne kadar temizlenmesi önemli olan göremediğiniz yerler makinenizden en iyi performansı almanıza yardımcı oluyorlar. Bu bölgeleri sık sık temizlemeniz ve toz ile kaplanmamasına özen göstermelisiniz. Örneğin; genellikle hava çıkış kısmında bulunan süngeri her süpürge kullanımından önce temizlemek veya fırçada biriken toz, saç ve kiri temizlemek oldukça önemlidir.

Eklentileri kullanmamak

Süpürge ile birlikte birçok başlıkla karşılaşırız fakat bunları bir kenara kaldırıp sadece ana fırçayla bütün evi süpürür ve bunu böyle devam ettiririz. İnce, küçük fırçalı vb. başlıkları kullanmak temizlikte size zorluktan ziyade kolaylık sağlayacaktır. İnce başlık ile koltuk kenarlarını, fırçalı küçük başlık ile kıyafetlerinizdeki küçük tüyleri süpürebilirsiniz. Özellikle tüylü bir evcil hayvan besliyorsanız mutlaka bu eklentileri kullanmalısınız.

top view of cleaning white carpet with professional vacuum cleaner

Her şeyi süpürmeye çalışmak

Elimizin altında diye her gördüğümüz yeri süpürmeye çalışmakta yapılan en çok yanlışlardan biri. Elektrikli süpürgeniz ile kesinlikle süpürmemeniz gereken yerler.

-Cam kırıkları: Kırılan eşyaları süpürmeye çalışmak çok büyük bir yanlışlıktır. Süpürgenin içine çektiğiniz taktirde cam kırıkları hortumu zedeleyebilir veya sıkışarak zarar verebilir.

-Nemli yerler: Islak ve nemli yerlerin üzerinde süpürge ile geçmek küf oluşumuna sebebiyet vermektedir. Süpürgenizin içi ıslanır veya nemlenirse vakum kısmını da olumsuz etkilemiş olursunuz.

Makyaj malzemeleri: dökülen makyaj malzemelerini süpürmek kolayınıza geliyor olabilir fakat süpürgenin vakumu bazı durumlarda malzemeyi emmek yerine yayada bilir. Dökülen malzemenizi karbonatlı su karşımı ile temizlemek en doğrusu olacaktır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*