Beko olarak, tüketicilerimize üstün performanslı ürün ve teknolojilerimiz ile akıllı çözümler sunuyoruz

Ankastre, beyaz eşya sektörünün en büyük ve önemli gruplarından birini oluşturuyor. Sizin bu alandaki hizmet ve çözümleriniz nelerdir?

Beko markası olarak, tüketicilerimize üstün performanslı ürün ve teknolojilerimiz ile akıllı çözümler sunuyoruz.  Bunu yaparken onların beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyoruz. Ankastre ürünlerimizde, kullanım kolaylığı yanında en üstün teknolojilerle tüketicilerimizin yaşamında kolaylık sağlamayı amaçlıyoruz. Sunduğumuz teknolojilere ek olarak; şık tasarıma önem veriyoruz.

Ankastre ürün gamımızın neredeyse tamamında buhar destekli pişirme özelliği bulunuyor. Bu üstün özellik sayesinde pişen yiyeceklerin tat ve lezzet ile dokusunu değiştirerek mutfaklarda nefis lezzetler sunuyoruz.

Beko ankastre fırınlarımızdaki ‘AeroPerfect ™’ pişirme teknolojisi ile pişirme etkinliğini yüzde 40 daha iyi hale getirerek hep aynı kalitede pişirme hedefliyoruz. Bunu yaparken yeni motor teknolojimizi fan ve ızgara ile ısınan havayı fırın içinde hem sağdan hem de soldan dağıtarak mükemmel pişirme sonuçları elde ediyoruz. Bunu da tüm ürün modellerimizde uyguluyoruz. Ankastre ocaklarda, kullanıcıların en çok karşılaştıkları sorunlardan biri yan yana ve çapraz duran tencerelerin alana sığmaması. Buna çözüm olarak hemen hemen tüm ocak bek araları genişletilerek 28 cm, 26 cm, 24 cm ve 22 cm genişliğe sahip tencere çapları ile 2 kata varan pişirme alanı oluşturuldu.

Ocak yüzeylerinin sık sık kirlenmesi, hem temizliği zor hale getiriyor hem de zaman kaybına neden oluyor. Bu amaçla tüm ankastre cam bek tablalı ve metal inoks tablalı ocakların yüzeylerinde Nano kaplama teknolojisi sunuyoruz. Bu teknoloji sayesinde, 10 kata varan kolay ve hızlı temizlik imkanı sağlayarak tüketicilerimizin kendilerine ve sevdiklerine zaman ayırmasını sağlıyoruz. 9 seviyeli ısı ayarına sahip ankastre ocaklarda, hep aynı ayarda yemek yapmasını sağlayan ocak gaz ayarı gözleri ile de konfor yaratıyoruz. Her açıdan görülebilir displayler, fırın içi tepsi ve tel rafların rahat kullanımını sağlayan özel yan tel raf tasarımı gibi özellikle ürünlerimizi çok daha kullanışlı bir hale getiriyor. Pazarda yine öncü olduğumuz cam serilerimiz ve ürün aile setlerimiz ile mutfaklarda eşsiz anların yaşanmasına katkı sağlıyoruz.

2020 satışlarınız ve cironuz içerisinde ankastre grubunun payı nasıl oldu?

Ankastre ürün grubu çok geniş ve yaygın bir ürün grubundan oluşuyor. Türkiye’de ankastre fırınların satış oranı Batı Avrupa seviyesinde. Yurt içinde ağırlıklı olarak pişirici ürün grubunda ankastre ürünler tercih ediliyor. Ankastre fırının toplam fırın satışları içindeki oranı yüzde 72 seviyesinde gerçekleşiyor. Ocaklarda ise bu oran yaklaşık yüzde 70’lerde. Pişirici ürün grubunda ankastre cihazların solo cihazlara oranı ise bazı ürün gruplarında yüzde 70 ‘e kadar uzanıyor.

Genel olarak ankastre grubu özelinde tüketicilerin beklentileri, ihtiyaçları ve son dönem satın alma eğilimleri nelerdir?  

Beko olarak, tüketici beklentileri olan tasarım ve kaliteyi daima ön planda tutuyoruz. Son dönemde, tüketiciler tarafından üstün pişirme performanslı ürünler tercih edilirken, kolay temizliği ve şıklığı nedeniyle cam ürünlere olan ilgi oldukça arttı. Beyaz ve gri camlarda talep artışı da devam ediyor.

Bu grup özelinde önümüzdeki dönemde teknoloji nasıl şekillenecek, ne tür ürünler ve hizmetler piyasaya sunulacak?

Kameralı uzaktan erişimli IoT ürünler yanında farklı pişirme yöntemlerinin uygulandığı, kişiye özel pişirme yapan fırınlar ile özellikle buharlı pişirmelerin daha da yaygın hale geleceğini ve ocaklı davlumbazların daha da yaygınlaşacağını düşünüyoruz. Güvenlik ve konfor yanında hızlı pişirme imkanı sunan indüksiyonlu ocaklara olan talepte artış yaşanacağını öngörüyoruz. Farklı form ve malzemenin kullanıldığı ürünler yaygınlaşacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*