Evde kendiniz yapabileceğiniz yiyecekler

Evde yapılan ve içeriğini kendi tercihlerinize göre lezzetlendirebileceğiniz yiyeceklerle hem midenize çok yüklenmemiş oluyorsunuz hem de bağırsak sisteminizde rahatlatma yaratacaktır.

Man putting pizza into oven in kitchen at home

Son zamanlarda evlerimizde ve mutfağımızda hiç olmadığımız kadar vakit geçirdik, kaçınılmaz bir durum olduğu gerçeğinin yanı sıra sağlığımıza büyük bir fayda sağladığı gerçeğini de unutmayalım. Evde yapılan ve içeriğini kendi tercihlerinize göre lezzetlendirebileceğiniz yiyeceklerle hem midenize çok yüklenmemiş oluyorsunuz hem de bağırsak sisteminizde rahatlatma yaratacaktır. Ayrıca mutfakta vakit geçiren ve sık sık yemek yapan kişilerin daha az yağ ve şeker kullanmaya eğilimli oldukları gözlemlenmiştir. Peki evde yapabileceğiniz yiyecekler nelerdir? Buyurun bir göz atalım.

Reçel

Homemade jam with raspberry on the wooden table, selective focus

Ev yapımı reçel hazır reçellere göre daha güvenli, hijyenik ve değerlidir.  Damak zevkinize göre yoğunluğunu, şekerini ve tadını şekillendirebileceğiniz kahvaltılarınızın vazgeçilmezi haline gelecek olan ev yapımı reçeli hemen hemen her meyveden yapabilir ve sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Simit

Sokakta, pastanede, fırında her yerde satılan, kahvaltıların olmazsa olmazı simidi evde de yapmak mümkün. Hamur işi olmasına rağmen susamıyla, pekmeziyle birçok faydası bulunan simidin yemesi kadar yapması da keyifli. Hamuru için süt, su, maya, şeker ve un yeterli olacaktır, dışındaki kıtırlık ve lezzet içinse suyla karıştırılmış pekmez ve sonrasında bulayacağımız susam olmazsa olmazlardan.

Fettuccine Makarna

İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden olan fettuccini alfredo, krema, tavuk ve makarna ile yapılan lezzetli bir yemektir. Kafe ve restoranlarda sık sık tercih edilen fettuccini makarnayı evinizde de deneyebilirsiniz. Alfredo sosu ile birlikte çok uyumlu ve lezzetli olan fettuccini makarna damak zevkinize göre tercih edeceğiniz lezzetli bir şarap veya içeceğinizle birlikte akşam yemeğinizi taçlandıracaktır.

Şnitzel

S

İnce ince kesilmiş genelde tavuk ama tercihe göre dana etinin de kullanıldığı, galeta unuyla birleşerek kızartılan, limon ve tereyağı ile de servis edilen şnitzel Avusturya mutfağından Türkiye’ye uzanmış, öğle yemeklerinde kafe ve restoranların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Yanında damak zevkinize göre patates püresi veya pirinç pilavı ile tercih edeceğiniz şnitzeli evinizde de mutlaka denemelisiniz.

Ramazan Pidesi

Ramazan aylarına özel yapılan bu pide için fırın sırası beklemeye son. Evinizde de kolayca yapabileceğiniz ramazan pidesi boşuna bizlere fırında sıra bekletmiyor. Lezzetiyle, yumuşaklığıyla normal ekmeğin önüne geçen ve tercihlerimiz arasında 1. sıraya oturan bu pidenin sırrı içine katacağınız sevgiyle alakalı. Keyifle yapılan her yemeğin daha bir lezzetli olduğunu da söylemeden geçmeyeceğiz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*