Türkbesd: “Ülkemizi, yüksek teknolojili dijital beyaz eşya üretiminin merkezi yapmayı hedefliyoruz”

TÜRKBESD Beyaz Dünya Özet Bülteni,  2021 Yılı Ocak sayısını açıkladı. Beyaz eşya sektörüyle ilgili değerlendirmenin ve 1 yıllık karşılaştırmanın yer aldığı raporla ilgili TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer Şu açıklamayı yaptı:

“COVID-19 hayatlarımızı etkilemeye devam ederken çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve toplumun sağlığını en önemli önceliğimiz belirleyerek değer yaratma odağında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Artan hijyen ve gıda saklama ihtiyacı, evlerde geçirdiğimiz sürenin artması, beyaz eşyanın hayatımızdaki önemini daha da artırdı. Biz de Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği’ne üye firmalar olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilmek için büyük çaba gösteriyoruz.

Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank ve siz değerli paydaşlarımızın katılımıyla bir sektör buluşması gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadık. Sektör buluşmasında sunumunu gerçekleştirdiğimiz “Geleceği Bugün Şekillendirmek” başlıklı 150 sayfalık kapsamlı sektör raporumuzun, önemli bir yol haritası ve kaynakça olacağına inanıyoruz.

2020 yılını başarılı sonuçlarla geride bırakarak 2021 yılına güzel bir başlangıç yaptık. Ocak ayında 6 ana beyaz eşya grubunda Türkiye satışlarımız geçen yıl aynı döneme kıyasla adet bazında %59 arttı. İhracatımızdaki artış da devam ediyor. 6 ana ürün grubunda Ocak 2021 ihracat oranımız, 2020 Ocak ayının %17 üzerinde gerçekleşti. Talep artışına paralel olarak üretimimiz de Ocak 2021’de bir önceki yıl aynı döneme göre %38 arttı. Ocak ayında iç satış ve ihracat olmak üzere toplam satışlarımız ise %26 oranında artışla 2.666.960 adet olarak gerçekleşti.

Aşılamanın başlaması ile pandemiye karşı önemli bir adım atılmış oldu. Ancak aşının dünya genelinde yaygınlaşması zaman alacak. Ayrıca virüsteki mutasyon nedeniyle de sıkı önlemlere devam etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla iş planlarımızda ve operasyonlarımızda tedbiri elden bırakmamalıyız.

Devletimizin de destek ve teşvikleri ile dünyanın ikinci büyük üretim merkezi olan ülkemizi, yüksek teknolojili dijital beyaz eşya üretiminin merkezi yapmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda özverili çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz;

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*