Spectrum Brands Türkiye Ülke Müdürü Ilgaz Güler: “Doğru fiyat stratejilerinin ve doğru ürün gamını piyasada bulundurmanın önemi bir kez daha anlaşılacak

2022 yılı, birçok sektör için çok zorlayıcı geçti. Enflasyonun ve Türk Lirası’ndaki ani değişimlerin yarattığı bir ortamda herkes bildiği güvenli limanlardan uzaklaşarak doğru yatırımlara, doğru stratejilere yönelmeye çalıştı. Bizim için de doğru stratejilerin, doğru büyüme kanallarını zamanında aktive etmenin önemini bir kez daha gördüğümüz bir yıl oldu. Hedeflerimizi tutturmanın yanı sıra, üzerine de çıkabildiğimiz için sektörden ayrıştığımız yerler oldu. Bunu sağlamadaki en önemli iki unsurun hem pazarlama kanalını geçtiğimiz senelere göre daha aktif kullanmamız hem de dağıtım ağımızı daha efektif hale getirmemiz olduğunu söyleyebilirim.

2022 yılı hem Türkiye hem de dünya açısından ciddi değişimlere sahne oldu. Bu değişim ve etkilerin 2023 yılına da sirayet edeceğini öngörüyoruz. Ancak bu değişimin ivmesinin azalacağı, daha çok sonuçların dikkat çekeceği bir yıl olacak. Sektör adına doğru fiyat stratejilerinin ve doğru ürün gamını piyasada bulundurmanın önemi bir kez daha anlaşılacak. Kendime gelecek olursam, 2023 yılında 2022’deki şok dalgasının rüzgarını ardıma alarak değişime ve değişimin getirdiği sonuçlara kucak açacağım bir yıl olacağını öngörüyorum. Böylelikle hem bireysel hem de sektörel boyutta değişimin ve gelişimin, geçtiğimiz yıl yapılan yatırımların geri dönüşlerini çıplak gözle görür halde olacağız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*