Pandeminin etkisi 2021 yılının ilk 6 ayında devam edecek

Beyper Başkanı Ali Yıldız

Dernek olarak baktığımızda 2020 yılı içerisinde Beyper’in üye sayısı iki katına çıktı. Şu anda 170’in üzerinde üye sayımız mevcut. Pandemi nedeniyle yeterince de büyüyemediğimizi düşünüyorum. Daha önümüzde gidilecek çok fazla yol var.

Sektörün genelinde de satışlar açısından değerlendirdiğimizde enflasyonun etkisiyle birçok bayimiz %20-30 arasında büyüme gösterdi. Bu cirosal açıdan bir büyüme. Adetsel bazda baktığınızda yine %5-10 arasında bir büyüme mevcut. 2020 yılının Haziran ayından itibaren satışlar oldukça iyi gitti. Aralık ayına kadar da satışlardaki bu yükseliş devam etti. Bizim öngörümüz 2021’in ilk çeyreğinde satışların biraz düşük gidebileceği yönünde.

Bizim kendi bayimiz olarak baktığınızda da cirolarımızda yüzde 40’lık bir büyüme söz konusu. Forum İstanbul AVM’deki mağazamızın yerinin değişmesi ve Vega AVM’de Ekim ayı içerisinde yeni bir şube açmamız bu büyümede önemli etken oldu. Genel olarak iyi bir yıl geçirdik. Genelde 2020 yılında stok durumunu iyi yöneten bayilerimiz yılı iyi kapattılar. Pandeminin etkisi 2021 yılının ilk 6 ayında devam edeceğinden çok dikkatli olmamız gerekiyor. Borç yapılanmasına dikkat etmemiz lazım. Bu süreçte çok riskli şubeler açmamamız gerekiyor. Kiraların düşük seviyede tutulması gerekiyor. 2021’in de 2020 gibi geçmesini öngörüyoruz. Yılın ikinci yarısında işler açılacak gibi duruyor.

Bu yıl içerisinde bizler açısından üzücü olan bir konu pandemi sebebiyle kaybettiğimiz arkadaşlarımız oldu. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*