Son dönemde çamaşır kurutma makinelerimiz ve hava temizleme cihazlarımız rağbet gördü

Ahmet Oğuzhan Mersin

Beyaz eşya günümüzün olmazsa olmazı noktasına gelmiş zorunlu bir ihtiyaç olarak anılmaktadır. Hemen hemen hiçbir aile buzdolabı, çamaşır makinesi, TV olmadan konforlu bir yaşam süremeyeceğine inanmaktadır. Bu noktada biz Arçelik markası olarak insanların güvenini kazanarak piyasaya liderlik etmeye devam ediyoruz. Bizleri tercih etmelerinin sebesi olarak da satış ve satış sonrası hizmetlerimizi gösterebiliriz.

Sektörümüzün satış anlamında ciddi bir düşüş yaşamadığını gözlemliyorum, insanlar karantina dönemlerinde aktif olarak evde vakit geçirmesinden ötürü evdeki ihtiyaçlarını gözlemlediler ve öncelik tanıdılar. Özellikle hijyen anlamında çamaşır kurutma makinelerimiz ve hava temizleme cihazlarımız rağbet gördü. Kurutma makinesini ilk defa kullanan tüketicilerimiz çamaşırların içinden çıkan tortuları, topakları görünce daha önce neden kullanmamışım diye geri dönüş aldık. Covid-19’dan ötürü dışarı çamaşır asmamak ve en önemlisi zamandan tasarruf ettiklerini dile getirdiler. Bu da bizim içinde bulunduğumuz sektörün beyaz eşya değil de kamu hizmeti sağladığımızı hissettirdi, bu zor günlerde motivasyonumuz arttı diyebilirim.

Klima satışlarımız bildiğiniz üzere hava sıcaklıklarıyla paralel olarak hareket kazanmaktadır. Ama bize üzen birkaç bilgi kirliliği ile karşılaştık. Klimaların dışarıdan alınan havayı eve sokup Covid riskini arttıracağını duymuş bazı müşterilerimiz. Bu bilgi yanlıştır, çünkü klimalar evin içindeki havayı iç ünite sayesinde ortamdaki sıcak havayı soğutmaktadır. Dış ünite ise üretilen sıcak havayı dışarı atmaktır, yani dışarıdan hava alıp içeri vermemektir.

Sektörümüz Z kuşağı ve internet çağıyla birlikte sosyal ağlar her geçen gün pazar payını arttırmaktadır. Bizler de buna ayak uydurmak adına firmamızın adına ait sayfalar açtık ve sponsorlu reklamlara çıkmaya başladık. Bununda etkisi her geçen gün artmaktadır. Tüketicilerin satınalma alışkanlıklarının bu tarafa yönlendiğini gözlemlemekteyim ve herkese tavsiye edebilirim. İlerleyen zamanda faydasını göreceğimize inanıyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*