2020 yılından beklentimiz pozitif…

Nilfiks Türkiye Satış Müdürü

Soner Durak

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2019 yılı şirketiniz / kurumunuz açısından nasıl geçti?

2019 yılı bizim için verimli bir yıldı. Grup içinde en yüksek büyüme rakamına sahip olarak yılı bitirmek bizi mutlu etti. Bu başarıda yapılandırma değişikliğimiz etkili oldu.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

2019 yılı son çeyreğinde ürün çeşitlememizde ciddi değişiklikler meydana geldi. Süpürge tarafında sadece toz torbalı süpürge çeşidimizle tanınırız. Son çeyrekte gerçekten ses getirecek değişikler meydana geldi. Toz torbalı süpürgelerimizin yanına Toz torbasız süpürgeleri koyduk. Dik (stick) kablosuz modellerimizi geliştirdik. 28V ve 36V Easy adını verdiğimiz süpürgelerimizi ekledik. Bu iki ürün 2in1 dediğimiz ayrılabilen modellerdir. Herhangi bir standa ihtiyaç duymadan ayakta durabilirler. Diğer lansmanı yapılan ürün süpürge tarafında ayrı bir sınıflandırma/kategori diyebiliriz. Nilfisk Combi; kablolu, toz torbasız, süpürebilen, sert zeminleri şampuanlı ya da şampuansız yıkayabilen ve zemindeki suyu çekebilen bir makinedir. Diğer anlamıyla, profesyonelden ev tipi tarafına uyarlanan otomat diyebiliriz.

Genel olarak 2020 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak?

Beklentimiz pozitif. Yeni ürünlerimizle pazarın tümünde oynama şansına sahibiz. Bu durum bizim yolumuzu biraz daha açtı demek yanlış olmaz.

Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

Çok inişli çıkışlı ve gergin pazar içinde kendi planlarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Combi ile yeni bir kategori açtığımızı düşünüyorum. Yıl içinde meyvelerini de alacağımıza inanıyorum.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*