2020, bizim açık ara liderlik hedefimiz için dönem noktası olacak

MediaMarktSaturn Perakende Grubu İcra Kurulu Üyesi, MediaMarkt Türkiye ve Yunanistan İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım

Sektörünüz açısından 2019 nasıl bir yıldı? Değerlendirmeleriniz ne yönde?

MediaMarkt Türkiye olarak 2019 mali yılımızı başarıyla ve beklentilerimize paralel olarak tamamladık. Yılı olumlu yaklaşımımızı kaybetmeden, çok aktif geçirmeye çalıştık ve bu süreçte yatırımlarımıza da hiç ara vermedik. Geçtiğimiz 34 ayda 37 tane mağaza açtık. 2019 yılın da 78 mağaza ile kapattık. Sektöre geneline baktığımızda ise; tüketicilerin yıl boyunca ertelediği tüketimin yılsonuna doğru yerini bulmaya başladığını, yaz sezonunun bitmesiyle de olumlu sonuçlar alındığını söyleyebilirim. Başta son çeyrekte yaptığımız Şahane Cuma, Bekarlar Günü, Cyber Monday ve yılbaşı kampanyalarımız olmak üzere diğer kampanyalarımızla toplam yüzde 40’lık bir ciro artışı yakaladık.

2020 öngörüleriniz nelerdir?

2020, bizim açık ara liderlik hedefimiz için dönem noktası olacak. 44 aydır aralıksız büyüyoruz ve bunu devam ettirmek istiyoruz. Özellikle online kanalda ciddi potansiyel artışı bekliyoruz. Aynı şekilde tüketici elektroniği pazarı da büyümeye devam edecektir. 2020’de büyümeye, müşterilerimize kusursuz hizmet verme anlayışımızı geliştirmeye ve mağaza açmaya devam edeceğiz. Pazar payımızı artırarak yüzde 10 seviyelerine çekeceğimize inanıyoruz. Türkiye pazarına çok güveniyoruz. Amacımız Avrupa’da olduğumuz gibi Türkiye’de de açık ara pazar lideri olmak. Ama bu liderlik yolculuğunda da hiç acelemiz yok. Biz çok emin adımlarla gitmek istiyoruz. Bunu yaparken de nerede olmak istediğimizi biliyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*