Samsung, Dünya Su Günü’nde çevreye duyarlı teknolojileriyle sürdürülebilirliği destekliyor

Samsung Electronics, Dünya Su Günü'nde çevreyi koruma misyonunu güçlendirmek adına sunduğu yeniliklerle sürdürülebilirliği desteklemeye devam ediyor. Beyaz eşyalarda bulunan Yapay Zeka Destekli Enerji Modu ve çamaşır makinelerinde yer alan Less Microfiber™Döngüsü ve harici filtre gibi yenilikçi teknolojiler, su kaynaklarının korunması ve enerji verimliliğinin artırılmasına katkı sağlıyor.

Samsung Electronics Türkiye, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında su tüketimine ve su kaynaklarının verimli kullanımına dikkat çekiyor. Consumer Council For Water’a göre,[1] bir kişinin ortalama günlük su tüketimi 145 litre civarında. Duş esnasında dakikada 13 litre su kullanılıyorken, her sifonlamada ortalama 5 litre su tüketiliyor. Bir çamaşır makinesi bir döngüde 50 litre su kullanıyor. Safe Drinking Water Foundation’ın raporuna göre,[2] insanların günlük su tüketiminin yüzde 22’si çamaşır makinelerinde harcanıyor. Bu oranı yüzde 17 ile musluk suyu, yüzde 16 ile ise duş takip ediyor. Çamaşır makinelerinin su tüketimi ve bu su tüketimine yönelik adımlar, gezegendeki su miktarı ve su kaynakları açısından büyük önem taşıyor.

Samsung’un Yapay Zeka Destekli Enerji Modu, enerji verimliliğini artırıyor

Samsung’un Yapay Zeka Destekli Enerji Modu (AI Energy Mode) gibi çevre dostu teknolojileriyle donatılmış ürünleri, su tasarrufunu ve enerji verimliliğini destekliyor. AI Enerji Modu, evde enerji tüketimini akıllıca izleyip kontrol ederek, çamaşır makinesinin de dahil olduğu temel ev aletlerinde enerji tasarrufu sağlıyor. Bu sayede, sadece enerji maliyetlerinden tasarruf edilmiyor, aynı zamanda su kaynaklarının korunmasına da katkı sağlanıyor. Ayrıca, Samsung çamaşır makineleri ile kullanılan Less Microfiber™ Filtre, mikroplastiklerin su kaynaklarına karışmasını engelleyerek su kirliliğinin azaltılmasına yardımcı oluyor. 

SmartThings platformu ile desteklenen Yapay Zeka Destekli Enerji Modu, evde enerji tüketimini akıllıca izleyip kontrol ederek enerji tasarrufu sağlıyor. Yapay Zeka Destekli Enerji Modu çamaşır makinesinin yıkama işlemi sırasında ısıtma enerjisini azaltarak enerji tasarrufu sağlıyor ve Ecobubble™ teknolojisi sayesinde yıkama performansını koruyor. Bu sayede enerji tüketiminde yüzde 70’e varan tasarruf elde edilebiliyor.[3]

Less Microfiber™ Filtre mikroplastiklerin su kaynaklarına karışması önlüyor

Samsung’un su kaynaklarının korunmasına yönelik bir başka çalışması da Patagonia ile ortak çalışma sonucu geliştirilen teknolojileri kapsıyor. Bu teknolojiler, giysilerdeki mikroplastiklerin çamaşır yıkama sonrasında su kaynaklarında yarattığı kirliliği azaltmayı amaçlıyor. Less Microfiber™ Döngüsü, mikroplastik emisyonunu önemli ölçüde azaltarak su ekosistemlerinin korunmasına katkı sağlıyor. 

Benzer şekilde, su ekosistemlerindeki mikroplastik kirliliğini engellemek için önemli bir potansiyele sahip. Bu filtre teknolojisi, çamaşır yıkama esnasında mikroplastiklerin filtrelenerek su kaynaklarına karışmasını engelliyor. Bu gelişmeler, su kirliliğinin azaltılması ve su kaynaklarının korunması yolunda önemli bir adım olarak öne çıkıyor. Çamaşır yıkama programlarında mikroplastik salınımını azaltabilen harici bir çamaşır makinesi filtresi olan Less Microfiber™ Filtre ile haftada dört kez çamaşır yıkamak, yılda sekiz adet 500 ml’lik plastik şişeye eşdeğer mikroplastik miktarını azaltabiliyor.[4] Dahili Wi-Fi özelliğiyle, kullanıcılar SmartThings uygulaması üzerinden filtrenin durumunu kontrol edebiliyor, filtre temizliği veya değişimi için uyarılar alabiliyor.

Samsung’un çamaşır makinesi teknolojisindeki son inovasyonlar, kullanıcıların çevre konusunda daha bilinçli ve etkili adımlar atmasını sağlıyor. Özellikle, çamaşır makineleri ve buzdolapları için sunulan sınıfında öncü 20 yıl motor ve kompresör garanti süresi,[5] kullanıcıları uzun vadeli düşünmeye teşvik ediyor. Bu uzun garanti süreleri, ev aletlerinin kullanım ömrünü artırarak atık yönetimi konusunda çevre dostu bir yaklaşımı destekliyor. Ayrıca, Bespoke serisi buzdolapları, özelleştirilebilir cam kapak tasarımlarıyla kullanıcıların ev aletlerini kişiselleştirmesine ve uzun yıllar boyunca farklı görünümlerle kullanmasına olanak tanıyor. Bu yenilikçi tasarım ve garanti seçenekleri, kullanıcıların çevreye duyarlılığını artırarak sürdürülebilir bir yaşam tarzını teşvik ediyor.

Samsung’un sürdürülebilir yaklaşımları, teknolojinin sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda daha yeşil bir gelecek için de çözümler sunabileceğinin altını çiziyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*