Basınçlı hava sektörü KOMSAD çatısı altında birleşti

Kompresör, Vakum ve Basınçlı Gaz Ekipmanları Derneği”nin (KOMSAD) kurulması için Air World Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alişiroğlu’nun önderliğinde 11 ay önce yapılan çalıştayla yola çıkıldı.

Eğitim faaliyetleri düzenleyecek, kaliteyi ön plana çıkartacak, standartların ve mevzuatın oluşturulması ve revize edilme süreçlerine katkı sağlayacak ve müdahil olacak dernek, Temmuz 2023’te Alişiroğlu’nun başkanlığında kuruldu. Dernek, sektörün dış ülkeler ile olan iş birliğini organize etmeyi, uluslararası çalışmaların içinde yer almayı da hedefliyor. Derneğin ilk olağan genel kurulu, 5 Aralık’ta demokrasi şöleniyle gerçekleşti. Kurucu Başkanımız Alişiroğlu, başkanlığı Yakup Tüfekçi’ye devretti. Genel kurulumuzun yapıldığı akşam ise Ankara Hilton İn Garden Otel’de sektör öncülerine yakışır bir gala gecesi düzenlendi. Sektör, geceye yoğun ilgi gösterdi. Gecenin açılış konuşmasını yapan kurucu başkanımız Alişiroğlu, Türk basınçlı hava sektörü Air World Türkiye dergisiyle beraber bir araya geldi ve 7 yıllık çalışmamızın sonunda bunu derneğimizle taçlandırdık.” dedi.

30 yıldır kurulamayan bir dernekti
Türkiye’de 30 yıldır kurulamayan bir dernek olduğunu vurgulayan Alişiroğlu, “Basınçlı hava sektörü bu konuda bir destek verdi. Ben de bir misyon üstlendim. Derneğimizin kurulmasının amacı Türkiye’deki standartı yükseltmek, Çin malıyla ilgili konulara değinme. Kamu kurumlarında adrese teslim şartnamelerle ilgili yaptığım mücadelelere sektörümüz destek verdi. Bu desteği tüm sektöre yaymaya çalıştım ifadelerini kullandı. Alişiroğlu’ndanun ardından söz alan yeni başkanımız Yakup Tüfekçi de “Umarım yeni kurulmuş bir dernek olarak hızlıca hem sektörel sorunlara derman olmaya çalışacağız hem de sektörümüzün daha iyi noktalara gelmesini sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Gecikmiş bir kuruluş
Daha sonra Makina İhracaatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu söz aldı .Karavelioğlu, “Bu gecikmiş bir kuruluştur. Bir gün bütün işlerin makineler tarafından yapılacağını düşündüğümüze göre bir ülke için bundan daha önemli bir sektör yoktur.” diye konuştu. Makine İmalat Sanayi Dernekleri Federasyonu (MAKFED) Başkanı Adnan Dalgakıran’da konuşmasında “21. yüzyıl rekabette farklı bir yüzyıl. 21. yüz yıl rekabette işbirliği ve organizasyonlarını geliştirme yüzyılı. Dünyanın koca şirketleri,bu işbirliklerini yaparken Türkiye’de onlardan çok daha ihtiyacı olan kuruluşlar, bu işbirliklerini yapamaz mıyız? Bakalım KOMSAD, bu becerisini hayata geçirebilecek mi?” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından ahde vefa ödülleri sahiplerini buldu. Dalgakıran Kompresör’ün kurucusu Ömer Dalgakıran’a ödülünü, Alişiroğlu takdim etti. ERCOM Kompresör’ün Kurucusu Nihavent Karamık da ahde vefa ödülünün sahibi oldu. Karamık ise Adnan Dalgakıran’a ödülünü takdim etti. AYKOM Kompresör’ün kurucusu ve Alkın Kompresör’ün de sahibi Özen Tujümet’e İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ödülünü takdim etti. Özen Kompresör’ün Kurucusu Mehmet Özen, Mikropor A.Ş.’nin Kurucusu Kemal Yazıcı, Yakut Kazan’ın Kurucusu Yavuz Türkücü de ahde vefa ödülüne layık görüldü. Öte yandan Türkiye’de basınçlı hava sektörüne hizmet etmiş fakat artık aramızda olmayan büyüklerimizden Tamsan kompresörün kurucusu Yaşar Bekeç, Sarmak Kompresörün Kurucusu Turgay Saraçoğlu, Yiğitsan Kompresör’ün Kurucusu Muzaffer Şengül’ün ahde vefa ödülü de büyüklerimizin yakınlarına sunuldu. Basınçlı hava sektörümüze filtre imalatı ile başlayan Mehmet Erdem Alpay da ahde vefa ödülünü sahibi oldu. Sponsor olan firmalara verilecek ödülleri de derneğimizin yeni başkanı Yakup Tüfekçi takdim etti:

PLATİNUM SPONSOR

MİKROPOR A.Ş.- SN. VOLKAN AYHAN BEYİ SAHNEYE DAVET EDİYORUZ

PLATİNUM YAKA KARTI SPONSOR

YİĞİTSAN A.Ş. SAYIN HAKAN ŞENGÜL

PIRLANTA SPONSOR

DALGAKIRAN MAKİNA SAN.AŞ.- NURİ KARA

YAKUT SPONSOR

YAKUT KAZAN MAK.SAN.A.Ş. YAVUZ TÜRKÜCÜ

ALTIN SPONSOR

1- İDEAL MAKİNA – ALPARSLAN TEKİN

2-GLOBAL KOMPRESÖR- ÖMER ATA

GÜMÜŞ SPONSOR

DELTA ENDÜSTRİ -İLKER AKÇAY

MERKEZ MOTOR – KERİM KOÇ

BRONZ SPONSOR

MAKSİMUM MAKİNA SAN.- ALPER YILDIZ

FİLSAN FİLTRE DEN- SERDAR KIRÇİÇEK

ARNİKA CO.AŞ. – BARIŞ YUKA

SES VE SANATÇI SPONSORU

YİĞİTTAŞLAR A.Ş.- HAKAN YİĞİTAŞ

 Gala gecesinde sahiplerini bulan diğer ödüller ise şöyle:

  • EN BAŞARILI SEKTÖREL YAYIN: AİR WORLD TÜRKİYE DERGİSİ
  • SEKTÖRDE KADIN İSTİHDAMINA VERİLEN KATKI: ÇEVİK KOMPRESÖR- NAZMİ ÇEVİK VE FİLİZ ÇAKAL
  • DERNEĞİMİZİN KURULUŞUNDAN BU GÜNE KADAR HUKUKİ DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN ÇINAR&ÇINAR HUKUK BÜROSUNDAN AV. ONUR ÖZKAN
  • DERNEĞİMİZİN KURULUŞUNDAN BU GÜNE KADAR MALİ MÜŞAVİRLİK DESTEĞİNİ ESİRGEMEYEN LEVENT YURTSEVEN

Medya ödüllerimizi de Aır World Türkiye Dergisi İmtiyaz Sahibi ve KOMSAD Kurucu Başkanı Murat Alişiroğlu takdim etti:

  • KÜRESEL GAZETECİLER KONSEYİ GENEL BAŞKANI MEHMET ALİ DİM
  • CUMHURİYET GAZETESİ- MUSTAFA BALBAY VE MERVE KILIÇ
  • SÖZCÜ GAZETESİ-VELİ TOPRAK
  • GAZETECİ FERHAT YILDIRIM
  • DERNEĞİMİZİN GALA GECESİNE TÜM EKİBİYLE DESTEK VEREN TİVİ 6 TELEVZİYONUNUN YÖNETİM KURULU BAŞKANI NİYAZİ KÜÇÜKYILMAZ
  • GECENİN ORGANİZASYONUND HER KONUDA KESİNTİSİZ DESTEK VEREN, KADIN FUTBOLCULAR DERNEĞİ KURUCUSU, WOOMAN GOOL PROGRAMININ YAPIMCISI AKKERMAN CONSULTING A.Ş.’NİN SAHİBİ BEDRİ AKKERMAN
  • TGRT -MÜJGAN RECAİ

 Ödüllerin ardından konuklar, Tuğçe Fidan ve Orkestrası’nı ile doyasıya eğlendi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*