Camın arkasında sürdürülebilirlik, hedefimizde gelecek var

UN Global Compact imzacısı Yorglass, şirketin tüm süreçlerini şekillendiren sürdürülebilirlik çalışmalarına son hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede UN Global Compact’ın vizyonu ile kendi iş süreçlerini güncellemek adına New York’ta düzenlenen UN Global Compact Leaders Summit’e şirketin CFO’su Uğur Şeker de katıldı. Sürdürülebilir kalkınma ve sorumlu iş uygulamalarına yönelik gelişmelerin konuşulduğu etkinlikte Şeker, dünyanın dört bir yanından önde gelen kuruluşlarla temaslar gerçekleştirdi. Şirket; cinsiyet eşitliği, iklim eylemi, geçim ücreti, su direnci, finans ve yatırım konularının masaya yatırıldığı toplantıda belirlenen yeni hedef ve yol haritasını ise kısa sürede kendi süreçlerine entegre etmeyi hedefliyor.

Cinsiyet eşitliğinden iklim krizine kadar birçok konunun masaya yatırıldığı UN Global Compact Leaders Summit’te dünyanın her yerinden iş liderleri, Birleşmiş Milletler yetkilileri, Hükümet liderleri, SKH paydaşları ve sivil toplum profesyonelleri buluştu. Yorglass CFO’su Uğur Şeker katılım gösterdiği UN Global Compact Leaders Summit’in ardından; “UN Global Compact imzacısı bir şirket olarak sürdürülebilirliği nihai bir amaçtan çok, şirket kültürümüzü domine eden temel güç olarak görüyoruz. Bu toplantıdan çıkan yeni güncellemelerle stratejilerimizi ve operasyonlarımızı evrensel ilkelerle uyumlu hale getirmeye ve daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.

“Belirlenen 2030 Gündemi’ne ilişkin taahhütleri yerine getirmek için çalışacağız”

İşletmelerin sürdürülebilir bir geleceği şekillendirmede çok önemli bir rol oynadığına inandıklarını belirten Yorglass CFO’su Uğur Şeker; “Açıkçası dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girişimi olan Un Global Compact’ın ev sahipliğinde gerçekleşen bu etkinlik, bilgi alışverişinde bulunmamız, iş birliği yapmamız ve dünya üzerinde olumlu bir etki yaratmaya olan bağlılığımızı göstermemiz için mükemmel bir platform sağlıyor. İnsan hakları, çalışma, çevre ve yolsuzlukla mücadele ilkelerini ilerletmek için işletmeleri, hükümetleri ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getiren bu toplantıdan çıkan her bilginin, alınan her kararın, verilen her mücadelenin takipçisi ve destekçisiyiz. Şirket olarak operasyonel süreçlerimizden sosyal sorumluluk projelerimize, üretimden dağıtıma, şirket kültürümüzden sürekli yenilenen yaklaşımımıza kadar attığımız her adımda sürdürülebilirliği esas alıyoruz. Dolayısıyla UN Global Compact Leaders Summit’tin ortaya koyduğu uyumlu, ölçülebilir, güvenilir ve iddialı hedeflerin şirketimiz de dahil olmak üzere tüm imzacı işletmelere, hükümetlere, STK’lara ilham vereceğine ve itici bir güç oluşturacağına inanıyoruz. Biz Yorglass olarak özel sektör için belirlenen 2030 Gündemi konusunda gerekli taahhütleri yerine getirmek amacıyla şimdiden var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Camın sürdürülebilirliğine hizmet etmeye devam edeceğiz”

En eski, sağlıklı ve sürdürülebilir malzemelerin başında gelen camın, yarının dünyasında belirleyici bir rol üstleneceğini tüm dünyaya göstermeyi hedefledikleri kaydeden Uğur Şeker, bu kapsamda yürüttükleri faaliyetlere ilişkin şunları söyledi: “Tüm üretim tesislerimizde analizörler ile hat bazında enerji takibi yapıyor, müşterilerimize ürün kodu bazında enerji tüketimlerini raporluyoruz. Bazı fabrikalarımızın çatılarını birer solar panel tarlası haline dönüştürerek birleşmiş Milletler Bilim Temelli Hedefler çerçevesinde 2032 yılında karbon emisyonumuzu yüzde 50 azaltmayı, 2050 yılında ise net sıfır hedefine ulaşmayı amaçlıyoruz. Cam Gibi Denizler projesi ile TURMEPA ortaklığında ikinci kez denizlere iniyor, yaz boyunca DenizTemiz 3 adlı tekneyle Göcek’te konumlanarak 600 bin litre atığın denizlerden toplanmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yorglass Upcycle Design Awards (YUDA) projemiz kapsamında sürdürülebilir üretim bilincini genç tasarımcıların hayalleri ile buluşturup gerçeğe dönüştürmek istiyoruz. Ayrıca YUDA’dan ilham alarak şirketimizin ilk B2C ve ileri dönüşüm ürünü olan YUDA Cam Kaykay’ı da üretmeye başladık. Camın sürdürülebilirliğini ve ileri dönüşümünü vurgulamak, endüstride fire olarak kabul edilen malzemelerin üretime tekrar kazandırılabileceğini göstermek adına ikonik cam kaykayları hayata geçirdik. Safe Sky, Yorboard ve enerji tasarrufunda yüksek sonuçlar veren ticari camlarımızdan solar panel camlarımıza kadar birçok ürünümüzle camın sürdürülebilirliğine hizmet etmeye devam edeceğiz”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*