Bu süreci hep birlikte, toplum olarak iyi organize olarak atlatacağız

İslam Özaltın / Gaziantep Altınoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Deprem faaliyet gösterdiğiniz bölgeleri nasıl etkiledi? Beyaz eşya ve küçük ev aletleri sektörü açısından değerlendirir misiniz?

Deprem bulunduğumuz bölgede ve diğer 9 ilde büyük bir yıkıma neden oldu. Oldukça etkili iki depremi ve artçılarını yaşadık. Buna bağlı olarak ilk çeyrek ve ikinci çeyrekte özellikle küçük ev aletleri ve züccaciye alanında satışlarımızın düşeceğini öngörüyoruz. Depremden etkilenen birçok şubemiz bulunuyor. Enkaz altında kalan şubelerimiz de var ve durumunu halen tam olarak tespit etmiş değiliz. Öte yandan AVM’lerin kapalı olması nedeniyle de satışlarımız şu an için yüzde 80 oranında düşüş yaşadı.

Depremden mağaza olarak nasıl etkilendiniz? Maddi – manevi kayıplarınız neler oldu?

Bugün depremin 15’inci günü ve şehirde depremin etkisi hala hâkim. Dolayısıyla hava bu kadar sisliyken önümüzü net bir şekilde görmemiz mümkün değil. Hala açılmayan, enkaz altında kalan ve yıkım kararı gelen binalarda yer alan birçok mağaza bulunuyor. Pandemi süreci ile iyice yıpranmışken bir de deprem felaketi yaşamamız işlerimizin iyice yavaşlamasına neden oldu. Kısaca yarın ne olacağını kestiremiyoruz. Burada hayat normale dönmedi. İslâhiye tamamen bitmiş durumda. Bunun yanı sıra Antakya ve Kahramanmaraş gibi çevre iller de aynı şekilde. Gaziantep’te depremin etkisi bu iki şehir gibi değil. Fakat şehir merkezinde girilemeyecek ve yıkılması gereken birçok yapı bulunuyor. Bu noktada özellikle cadde mağazacılığı yapan ve senet ile ürün satan bayilerin başta ödeme imkanları ve teşvikler olmak üzere desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizler taksitli açık hesaba elden taksitle 20 aya kadar vade imkânı sağlayan satış merkezleriydik. Bu gibi sıkıntılar yaşamamız gayet doğal. Markaların bu süreçte deprem bölgesindeki bayilerine özellikle yardımcı olması gerekiyor. Bu süreci hep birlikte güçlü bir şekilde atlatmak için buna ihtiyacımız var.

Mağaza olarak bu dönemde nasıl organize oldunuz?

Çok büyük iki depremi geride bıraktık. Maddi ve manevi anlamda kayıplar yaşadık. Bizim enkaz altında kalan veya acilen tahliye edilmesi gereken mağazalarımız bulunuyor. Öte yandan 20 ay vadeli taksitli elden satış imkânı sunuyorduk. Önümüzü tam manasıyla şu an için göremiyoruz. Bizler buradaki iş süreçlerimizi toparlamaya çalışıyoruz. Ancak gerekli desteklerin verilmesi gerektiğini de dile getiriyoruz. Bu süreci hep birlikte, toplum olarak iyi organize olarak atlatacağız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*