Airfryerlar, bir ihtiyaç ya da mutfak aletinin çok ötesinde kullanıcılar için adeta bir statü göstergesine dönüştü

Arzum Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Serhan Giray

Gıda hazırlamaya yönelik ürünler konusunda son dönemdeki trend ve gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

İnsanlarda özellikle son yıllarda sağlık anlamında ciddi bir bilinçlenme başladı ve bu durum insanları sağlıklı yaşamaya ve beslenmeye yöneltti. Bu anlamda yağda pişirmenin yerini sıcak hava, buhar, ızgara ya da haşlama gibi yöntemlere bıraktığını görüyoruz. Yine ürünlerin sağlıklı beslenmeye yönelik etkilerinin yanı sıra teknoloji anlamında da bir değişim trendi söz konusu. İnternet ağlarının ve ürün teknolojilerinin gelişmesiyle birlikte mutfaklarda uzaktan kontrol edilebilen ürünlere geçiş hızlandı. Yine hayatın kolaylaştırılması anlamında pratik bir şekilde temizlenebilen, çoklu kullanım imkanı sunan ürünler son yıllarda sektörün gelişimine yön veren yenilikler diyebiliriz. Ayrıca son dönemlerde ürünlerin tasarımlarında sadece kullanım amacı güdülmediğini dekorasyonla uyum için de değişim yaşandığını söylemek mümkün.

Değişim ve trendler sadece bunlarla sınırlı kalmayıp özellikle büyükşehirlerde yoğun hayat temposundan dolayı hızlı ve pratik pişirme çözümleri sunan ürün ve teknolojiler ön plana çıkıyor. Yine gıda zincirinin bilinmezliği ve kullanıcıların artan hijyen beklentileri sebebiyle sadece evde kullanım yerine pişirdikleri yiyecekleri iş yerlerine, pikniğe ya da okula götürebilecekleri günümüz modern sefer tasları da değişim ve trendlerin yeni adımları. Son dönemde ise fryerlar yani sıcak hava fritözleri trendleri yeniden şekillendiriyor. Sağlıklı yemek pişirmenin yeni tanımına dönüşen fryerlar, bir ihtiyaç ya da mutfak aletinin çok ötesine çıkarak kullanıcılar için adeta bir statü göstergesine dönüştü.

Sağlıklı gıda hazırlama denildiğinde hangi teknolojiler akla geliyor? Siz marka olarak bu alanda nasıl ürünler sunuyorsunuz?

Bundan birkaç yıl önce sağlıklı pişirme teknolojisi denilince akıllara öncelikle buhar, haşlama ve ızgara teknolojileri geliyordu. Sıcak havayı yiyeceğin etrafında çevirerek yağsız kızartma yapan fryerlar günümüzde sağlıklı pişirmenin olmazsa olmazına dönüşmüş durumda ve tabii ki sağlıklı pişirme teknolojilerinin son ürünü. Biz de ürün gamımızda sağlıklı gıda pişirme teknolojileri anlamında; ürünlerin hazırlanmasından saklanmasına ve sonrasında ısıtılmasına kadar farklı kapasite ve teknolojilerde ürünler sunuyoruz.

Sağlıklı gıda hazırlama sadece pişirme olarak algılansa da yemeklerin pişirilmeye hazırlanması ve sonrasında saklanması da zincirinin diğer halkaları. Arzum olarak bu anlamda sağlıklı gıda çözümlerini bir bütün olarak ele alıyor, ürün ve teknolojiler sunuyoruz. Sıcak hava fritözlerimizin yanı sıra modern sefer taslarımız Foodie, elektrikli çok amaçlı basınçlı pişiricilerimiz Chefim sadece bunlardan bazıları. Yine meyve ve sebze sıkacakları, blenderlarımızla da kullanıcılarımızın sağlıklı gıdalar hazırlamasına yardımcı oluyoruz.  

Yavaş sıkım teknolojisi ile sağlıklı gıda için geliştirdiğimiz Freshmix Slow Juicer Meyve ve Sebze Presi’miz ile kullanıcılarımızın, vitaminleri ve besleyiciliğini kaybetmeden, doğal meyve ve sebze suları hazırlamasına olanak veriyoruz. Bir diğer ürünümüz de Vacuumix Vakumlu Power Blender. Bu ürünümüz vakumlu güçlü bir sürahi blender. Vakum teknolojisi sayesinde karıştırılacak meyve ve sebzelerin hava ile teması kesiliyor ve vitamin değerini kaybetmemiş karışımlar elde ediliyor. Ayrıca 6 akıllı programa sahip ürünümüz ile farklı besinlerden un elde etmek de mümkün. Özellikle glütensiz beslenmek isteyenlerin hayatında önemli bir yer edinecek ürünümüz ile baklagiller, fındık, badem gibi besinlerden un yapılabiliyor.

Tüketicilerin yakın zamanda en çok ilgi gösterdikleri ürünlerden biri de “Fryer”lar, neden daha çok ilgi görme başladı?

Pandemi ve devam eden süreçte insanlar sağlıklı hayata yöneldi ve sağlıklı beslenme bunun ilk adımı oldu. İnsanlar, mutfaklarına sağlıklı yiyecekleri kolaylıkla hazırlayabilecekleri ürün ve teknolojileri dahil etmeye başladı. Fryer da bu ürünler arasında en çok öne çıkan ürün oldu. Fryer özellikle sağlıklı yaşam, artan yağ fiyatları, pratik ve hızlı pişirme olanakları sayesinde mutfaklardaki yeni ve en büyük yardımcılardan biri haline geldi. Sağlıklı yaşam için yağ tüketiminin azaltılmasına sağladığı katkı ile fryer kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Çok fonksiyonlu olması, kullanım pratikliği ve mutfaklarda az yer kaplaması gibi artılarıyla da ürüne ilginin süreceğini düşünüyorum.

Marka olarak sunduğunuz fryer ürünler hangileri? Fryer ürünleriniz hangi özellikleri ile sektördeki diğer markalardan farklılaşıyorlar?

Arzum olarak Airtasty ve Airtasty XL ürünlerimiz mevcut. Yeni ürünümüz Arzum Airtasty Sıcak Hava Fritözü ile farklı lezzetleri sağlıklı, hızlı ve kolayca pişirme imkânı sunuyoruz. Yiyecekleri sıcak havayla pişiren ürünümüz ile yağ kullanımını azaltarak kızartma çıtırlığında sağlıklı lezzetler elde etmek mümkün. Sebze, tavuk, balık, et ve hamur işi pişirebilme özelliğine sahip sıcak hava fritözlerimiz 80 ºC’dan 200ºC’ye kadar değişen sıcaklık ayarı ile yoğurt, reçel ekmek gibi birçok farklı yiyecek hazırlanabiliyor. Kolayca ısınan haznesi hızlı pişirme olanağı sunuyor. Aşırı ısınma koruması ile tarifler tam kıvamında pişiyor. Çıkarılabilir, yapışmaz pişirme sepeti ve bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. 60 dakikaya kadar zaman ayarı, pişirme ve bekleme modu uyarı ışıkları ile kullanım kolaylığı sağlayan sıcak hava fritözümüz, 4 litrelik geniş hazne kapasitesiyle kalabalık aileler için de ideal. 6 litre kapasiteli Airtasty XL Sıcak Hava Fritözü’müz ile daha kalabalık ailelerin sağlıklı ve lezzetli yemeklere ulaşması için alternatif sunuyoruz. Ürün ve teknolojilerimizin yanı sıra Arzum olarak öne çıktığımız bir diğer konumuz da satış sonrası servis ve destek hizmetlerimiz. Türkiye’nin birçok iline yayılan geniş servis ağımız ile sadece sıcak hava fritözlerde değil diğer tüm ürünlerimizde güçlü bir onarım ve yedek parça desteği sunuyoruz.

Bu konudaki yatırımlarınız ve hedefleriniz nelerdir?

Sıcak hava fritözü ürün gamımızı, günün teknolojileri, kullanıcı beklentileri ve deneyim ihtiyaçları doğrultusunda genişletmeyi hedefliyoruz. Yeni teknolojilerle tüketicilerimizin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünler sunacağız.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*