Klimasan Yurt İçi Satış Müdürü Erdinç Kurdoğlu : “Özellikle yılın ilk yarısında derin dondurucu taleplerinin artmasını bekliyoruz”

Derin dondurucu taleplerinde bu sene önemli ölçüde düşüş yaşandı. Yıl sonu itibarıyla toplam yurtiçi derin dondurucu pazar büyüklüğünde %20-25 civarında bir daralma olması öngörülmekte. Bu daralmanın sebebini, içerisinde bulunduğumuz ekonomik şartlar dahilinde alım gücünün azalması ve buna paralel olarak da derin dondurucu taleplerinin ötelenmesi olduğunu düşünüyoruz. 

Son iki ay içerisinde talep bir miktar artmaya başladı, bunun yıl sonuçlarına ne kadar etki edeceğini göreceğiz. 2023 yılına dair öngörümüz bu seneye paralel veya az da olsa bir miktar daha iyi olacağı yönünde.

Özellikle yılın ilk yarısında derin dondurucu taleplerinin artmasını beklemekteyiz. Yılın ikinci yarısı için ise şimdilik bir öngörüde bulunmak biraz güç.

Genel ekonomik gidişat, yurtdışı piyasaların durumu, seçim atmosferi ve yapılacak genel seçim sonuçları dahilinde yılın ikinci yarısının şekilleneceğini tahmin ediyoruz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*