Fakir’in yeni ürünleriyle sağlıklı yaşam, teknolojiyle buluştu

“Tüketicilerimizin ihtiyaçlarına göre sahip olduğumuz teknolojiyi her geçen gün bir adım öteye taşıyarak diğer kategorilerimize de ekleyeceğimiz yeni ürünlerle daha sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen tüketicimizin yanında olmaya, bu alanda ön plana çıkmaya devam edeceğiz. Hatta şimdiden bizi heyecanlandıran bir planı aktarayım; bu kategoriyi Fakir Sağlık Teknolojileri çatısı atında toplayarak daha fazla çeşitle Fakir kullanıcısına sunacağız.”

Fakir Hausgeräte Pazarlama ve E-Ticaret Direktörü Zümrüt Tamer

Son dönemlerde sağlıklı yaşam teknolojileri alanındaki ürünlerinizle dikkat çekiyorsunuz. Bu kategorideki ürünlerinizden bahsedebilir misiniz? Stratejik olarak bu alanda ürün geliştirmeye sizi ne yöneltti?

Fakir Hausgerate 1988’den bu yana küçük ev aletleri alanında Türkiye’nin en bilinen markalarından biri olmayı başarmış bir teknoloji markası. Hayatı kolaylaştıran, tüketicilerimizin yaşam kalitesini artıran kısacası “iyi yaşamı destekleyen” ürünler geliştiriyoruz. Bu nedenle söylem olarak #SiziAnlayanTeknoloji sloganıyla yolumuza devam ediyoruz. Tüketicimizin ihtiyacı neyse o ihtiyacı en kaliteli, teknolojik ve güvenilir şekilde karşılamak bizim için oldukça önemli. Gelişmeyi kendine hedef olarak belirlemiş bir marka olarak sağlıklı yaşam trendleri bizi, sağlıklı yaşamı teknolojiyle buluşturan ve iyi bir yaşamı desteklemeye yardımcı ürünler geliştirmeye yönlendirdi. Çünkü hitap ettiğimiz tüketici kitlesi teknolojiyi takip ediyor, performansı önemsiyor, metropol yaşamında hayatlarına katma değer sağlayan ürünleri keşfetmeyi ve sofistike deneyim yaşamayı seviyor. Elbette bu kategoriye girmemizde pandemi dönemiyle birlikte sağlığımızın kıymetini daha çok anlamamızın etkisi büyük. Artık yaşam alanlarında ve dış mekanlarda hijyen koşullarına daha çok önem veriyoruz. Evlerde geçirilen vakitte insanlar bulunduğu ortamı daha temiz tutmaya yöneldi diyebiliriz. Yapılan araştırmalara göre pandemiyle birlikte yeni “hijyen rutinlerimiz” oluştu . Ev temizliği %78 oranında artış gösterirken dezenfektan kullanımı ise %82 gibi bir oranda artış gösteriyor. Özellikle evlerde geçirilen vaktin artmasıyla birlikte dünya çapında yapılan bir başka araştırma neticesinde , ülkemizde ev temizliği konusunda her 5 kişiden 2’sinin haftada 5 ila 7 kez evini temizlediği, her 5 kişiden 4’ünün de ayda en az bir kez derinlemesine temizlik yaptığı ortaya çıktı. Fakir Hausgeräte olarak bu içgörüden yola çıkarak geliştirilen sağlıklı yaşam kategorimizle bu alandaki yeni trendlere cevap veriyoruz. Bizim için sağlık sadece sağlıklı beslenmek değil hayatın her alanında içten dışa sağlığı hayatın içine dahil etmek anlamına geliyor. Dönemsel değil sürdürülebilir bir sağlıklı yaşam anlayışı edinmek isteyenlerin hayatına dahil olup teknolojimizle bu konforu onlara sağlıyoruz. Elbette pandeminin etkisinin geçtiğimiz yıllara göre azaldığı şu dönemlerde yeni trendleri takip etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde duyurmaya hazırlandığımız yeni güzellik kategorimiz de bunun en büyük göstergesi olacak.

Sağlıklı yaşamı mümkün kılmak adına bunu hangi teknolojilerle sağlıyorsunuz?

Covid-19 kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın özellikle altını çizdiği hijyen konusundaki hassasiyetin etkisiyle dezenfektan kullanımı oldukça arttı. Kısacası bu maddelerin faydasının yanı sıra kimyasal içerdiğini de unutmamak gerekiyor. Fakir olarak, bu farkındalıkla geliştirdiğimiz Hypo Clean ürünümüz ise sadece çeşme suyu ve tuz ile oldukça doğal bir solüsyon oluşturmanızı sağlıyor. Bu ürünümüz meyve ve sebze temizliğinde, evdeki eşyalardan patili dostlarımızın temizliğine kadar her şeyi hijyenik hale getirerek virüs ve bakterilere karşı bir kalkan oluşturuyor. Hem de bunu sadece çeşme suyu ve sofra tuzu ile bir dakikadan kısa bir sürede hipokloröz asit bazlı bir solüsyona çevirerek yapıyor. Bu sayede kullanıldığı her alanda %99,9 hijyen sağlıyor. Hypo Clean’i sektörde ayrıştıran en önemli özellik Sağlık Bakanlığı Biyosidal ruhsatına sahip olması. Yani insan sağlığına zarar veren hiçbir etken madde üretmiyor. Aksine gıdaya temas edebiliyor. Yani meyve ve sebze yıkayabiliyorsunuz veya bebeğinizin emziğini bile hızlıca dezenfekte edebiliyorsunuz. Dezenfektanların içeriğindeki zararlı maddelerden korunurken, sadece su ve tuz gibi bütçeyi sarsmayan ürünlerle istediğiniz kadar solüsyon oluşturabiliyorsunuz. Dezenfektanların yanı sıra sağlıklı yaşam için soluduğumuz havanın kalitesi de oldukça önemli. Unicef’in Covid-19 sürecinde virüsü evlerimizden uzak tutmak adına almamız gereken önlemleri aktardığı kılavuzunda özellikle de evin içerisindeki havanın temiz olması konusuna dikkat çekiliyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın 14 kural olarak belirlediği maddeler arasında da “Bulunduğunuz ortamı sık sık havalandırın” deniliyor. Kısacası soluduğumuz havanın kalitesi sadece pandemi sürecinde değil genel olarak oldukça önemli. Altı filtreli hava temizleme teknolojisine sahip ürünümüz Luminoso Smart, soluduğumuz havayı kirleten partikülleri hapsediyor ve bu sayede sağlıklı yaşam için gerekli olan temiz havayı kullanıcılarına sunuyor. Ortamın havasını temizlerken kötü kokuları da yok edebiliyorsunuz. Elektrostatik filtresi ile de 0,3 mikrondan küçük toz ve partikülleri hapsedebilen Luminoso Smart; ortamı havada bulunan ince tozlardan, organizmalardan, polenlerden, alerjenler ve zararlı maddelerden arındırıyor diyebiliriz. Tam da bu noktada Nisan ayında yapmayı planladığımız lansmanımızda daha detaylı olarak ilkleri nasıl başardığımızı aktaracağız.

Dikkat çeken bir diğer ürününüz ise Aqua Gio. Özellikle hidrojenli suyun önemine dikkat çektiğiniz bu ürün ne gibi avantajlar sağlıyor?

Sağlıklı yaşamı konuşurken su içmenin önemine değinmemek olmaz. Sağlıklı bir bireyin kilosuna ve ihtiyacına göre günde en az 2-2,5 litre su içmesi doktorlar tarafından hep söyleniyor. Özellikle içtiğimiz suyun kalitesi arttıkça sağlıklı yaşama olan yakınlığımız bir o kadar artıyor. Bunun için son dönemlerde yapılan araştırmalar da gösteriyor ki hidrojenli suyun sağlığımız için çok fazla faydası bulunuyor. Yorgunluğu azaltmaya, alerjik reaksiyonları baskılamaya, zayıflamaya ve yaşlanma belirtilerine karşı yararlı olan hidrojenli su özellikle bağışıklık sistemi üzerinde oldukça etkili. İçme suyunu elektroliz ederek içindeki hidrojen moleküllerini arttıran ve bu şekilde serbest hidrojen açısından zengin içme suyu üretebilen ürünümüz Aqua Gio, sağlığına dikkat edenlerin ilk tercihlerinden. Yapılan araştırmalara göre ise hidrojenli su insan vücudu için ekstra yararlı. Başta da dediğim gibi teknolojiyi keşfetmeyi ve hayatına dahil etmeyi seven tüketicimiz bu ürünümüzün içme suyundan ürettiği hidrojenli suyla yaşam kalitesini artırıyor. Çünkü hidrojenli su bağışıklığı desteklemek, alerjenlere karşı vücudu korumak gibi kanıtlanmış etkilere sahip. Böyle bir zengin kaynağı sadece su ve teknolojimizi birleştirerek sağlıyoruz. Tüketicilerimizin ihtiyaçlarına göre sahip olduğumuz teknolojiyi her geçen gün bir adım öteye taşıyarak diğer kategorilerimize de ekleyeceğimiz yeni ürünlerle daha sağlıklı bir yaşama adım atmak isteyen tüketicimizin yanında olmaya, bu alanda ön plana çıkmaya devam edeceğiz. Hatta şimdiden bizi heyecanlandıran bir planı aktarayım; bu kategoriyi Fakir Sağlık Teknolojileri çatısı atında toplayarak daha fazla çeşitle Fakir kullanıcısına sunacağız.

Sağlık teknolojilerine yönelik ürünlerin dışında, ürün yelpazenizde dikkat çeken diğer ürünlerden bahsedebilir misiniz?

Teknolojinin günden güne gelişmesiyle birlikte hayatımız da bundan fazlasıyla etkileniyor. Teknoloji geliştikçe, tüketicilerin satın alma alışkanlıkları da değişiyor. Kullanılan süpürgelerin yıllar içindeki değişimi de bunun aslında en büyük örneği. Rakamlarla ifade etmem gerekirse- 2021 yıl sonu raporlarında robot süpürge de cirosal bazda %777 adet bazında ise %592’lik bir büyüme gerçekleşti. Kısacası robot süpürgelere ciddi bir talep söz konusu. Kategori hızlı bir ivmeyle büyüyor ve büyümeye de devam edecek. Biz de Fakir Hausgerate olarak robot süpürgemiz Robert RS770 modelimizi 2021 Haziran ayında kullanıcılarımızla buluşturduk. Pazar büyümesiyle birlikte biz de büyümeye devam ediyor ve bu anlamda sadece ürünümüzle değil teslimat ve kurulumla tüketici deneyimini son derece konforlu hale getiriyoruz. Tüketicilerimize olan hizmetimiz sadece satışla sınırlı değil aynı zamanda sonraki çözümler için de tüm Türkiye çapında hizmet veriyoruz. Ürünlerimizin kullanımı her ne kadar kolay olsa da teknik bilgi gerektiği için hızlı ve ücretsiz olarak destek sağlıyoruz. 2022’nin ikinci yarısında yeni robot süpürge lansmanlarıyla sektöre yeni bir soluk getireceğimize inanıyoruz.

Geleceğe yönelik büyüme planlarınız nelerdir?

Fakir Hausgerate Saruhan Holding bünyesindeki markalardan bir tanesi ve küçük ev aletleri markasının ötesinde bir teknoloji şirketi. Bu doğrultuda 2022 yılının son çeyreğinde ileri teknolojili ürünlerin üretileceği 30 milyon dolarlık yatırımla faaliyete geçirilecek yeni bir üretim tesisi hayata geçirilecek. Bunun için artırılmış gerçeklik, biyoteknoloji, Bluetooth ve IOT (nesnelerin interneti) teknolojili ürünlerin üretimi bu tesisle gerçekleşecek. Elbette üretilen ürünleri Avrupa ve Amerika başta olmak üzere çeşitli farklı pazarlarda da konumlandırmak için adımlar atıyoruz. Öte yandan marka olarak bizi oldukça heyecanlandıran bir süreçten geçiyoruz. Fakir Hausgeräte olarak oldukça köklü ve aynı zamanda yenilikleri takip eden bir markayız. Günümüzde geleceğin şartlarına ayak uyduracak adımları atabilme becerisini ve kararlılığı gösterebilen markaların, ön plana çıktığına inanıyoruz.

Deloitte Dijital ile olan partnerliğinizin detaylarından bahsedebilir misiniz?

Ağustos 2021’de markamızı daha da ileriye taşımak adına Deloitte Digital’in yol arkadaşlığı ile “Büyüme Odaklı Dönüşüm Progamı” mızı başlattık. Köklü geçmişimiz ise bu gücü her zaman hissederek geleceğe uzanacağımız bu yolcuğu tanımlayan #KöklerdenGeleceğe söylemimiz için bize ilham oldu. Sürekli değişen tüketici davranış, beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda markamızı gençleştirme kararlılığı ile Türkiye ve yurt dışı pazar stratejilerimiz, çok-kanallı (omnichannel) dönüşüm stratejimiz ve bunların organizasyonumuzda uygulanmasını ve sürdürülebilmesini mümkün kılacak bir “hedef operasyon modeli tasarımı” üzerine çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün hem iş sonuçlarımızda yeni başarılar görmek hem de iş yapışımızdaki büyük dönüşümü başlatmak için cesaretle, açıklıkla ve başarımıza olan büyük inancımızla çıktığımız bu yolculuğun ilk sonuçlarını da görmeye başladık.

Fakir Hypo Clean ile hem evinize hem sağlığınıza yatırım yapın!

Pandemiyle birlikte hijyen her alanda çok daha önemli bir nokta haline geldi. Eve giren poşetten, meyve ve sebzelere, evdeki eşyalardan evcil hayvanlara kadar her şeyi temizleyip, hijyenik hale getirmek artık çok daha fazla önem taşıyor. Etkin teknolojisi sayesinde çeşme suyu ve sofra tuzu gibi ayrıştırılması zor bileşenleri bir dakikadan kısa bir sürede hipokloröz asit bazlı bir solüsyona çeviren Hypo Clean, elde edilen suyu püskürtme yöntemi ile eşyaları, yüzeyleri, mobilyaları, meyve ve sebzelerdeki tarım ilacı kalıntılarını ve hatta evcil hayvanların patilerini bile temizliyor. Kullanıldığı ortamdaki kötü kokuların giderilmesini ve genel sterilizasyonunu sağlayan Fakir Hypo Clean, birçok alanda güvenle kullanılabiliyor. Emzik ve biberonların temizliği ve sterilizasyonunu da etkin bir biçimde sağlayan Hypo Clean deri, kumaş gibi hassas yüzeylere zarar vermeden rahatça kullanılabilmesinin yanı sıra süs bitkilerinin yapraklarını da temizliyor. Ayrıca bu ürün Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ve ürünün insan sağlığına zararsız olduğunu tescilleyen Biyosidal ruhsatına sahip olduğu için rahatlıkla kullanılabiliyor.

Kimyasal kullanımı azaltma zamanı

Fakir Hypo Clean, teknolojisi sayesinde püskürtüldüğü ortamı dezenfekte ederken kimyasal yüzey temizleyicileri kullanımının da azalmasını olanak sağlıyor. Doğanın sürdürülebilirliği ve insan sağlığı için önemli olan bu durum, Fakir’in elektro aktif su teknolojisi ile çözülüyor. Elektroliz teknolojisi sunan Hypo Clean, üç katmana sahip elektrotlarıyla musluk suyunu steril bir su haline getiriyor. Sofra tuzu için de geçerli olan reaksiyon bir dakika içerisinde hazır oluyor ve ekstra bir kimyasal veya ürüne gerek kalmadan arzu edilen temizliği sağlıyor. Ortaya çıkan hipokloröz asit ise isminin aksine bilinen asit içerikli maddeler gibi zarar vermiyor. Mikropları çevreleyen koruyucu bariyere etkili bir şekilde nüfuz eden hipokloröz asit içerikli solisyon sayesinde kullanılan yüzeyde veya kullanan kişide tahribat yaratmıyor. Klor bazlı geleneksel temizlik ürünlerinin aksine pH değeri 6.5 ile 7.5 arasında oluyor.

Aqua Gio ile iyi yaşamın sırrı içtiğiniz suda saklı!

Hidrojenli su ile sağlıklı yaşamda bir adım öne geçmenizi sağlayan ürün Aqua Gio

Vücudumuzun sağlıklı kalması için her gün düzenli olarak su tüketmemiz gerekiyor. Ayrıca İçinde bulunduğumuz bu kritik dönemde sağlıklı kalmak ve gerekli önlemler almak her zamankinden daha da önemli bir hale geliyor. Fakat içtiğimiz sudaki hidrojen oranının bedenimiz, genel sağlığımız ve günlük hayatımız üzerindeki etkilerini bir çoğumuz ilk defa duyuyor olabilir. İçme suyunun elektrolize edilerek içindeki hidrojen moleküllerini artırılmasıyla elde edilen içme suyunu hidrojenli su olarak oluşturan Aqua Gio, suyun vücudumuza olan faydalarını artırıyor. Tıbben hiçbir yan etkisi olmayan hidrojenli suda bulunan moleküller, yaşlanma ve sağlık sorunlarının kaynağı olan serbest radikallerin nötralize edilmesine yardımcı oluyor. Ayrıca, zararlı serbest radikalleri yüksek oranda minimuma indirgeme özelliğine sahip olan Hidrojenli su yorgunluğun azalmasını sağlarken enerjide artış yaratıyor. Kilo vermek isteyenler için de destekleyici işlevi olan hidrojenli suyun düzenli kullanımında ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Hafızayı güçlendiren, bağışıklığı artıran ve alerjik reaksiyonların baskılanmasına yardımcı olan hidrojenli suyu Aqua Gio ile elde etmek oldukça kolay.

Hidrojenli su ve normal su arasındaki farklar nelerdir?

İçtiğimiz normal su iki hidrojen ve bir oksijen atomunun birleşimi ile oluşur ve hepimizin bildiği gibi H2O formülü ile ifade edilir. Hidrojenli suda ise fazladan çözülmüş hidrojen gazı bulunur ve kokusu olmayan hidrojen ile zenginleştirilmiş bu suyun, içeriği dışında, tat ve görüntü anlamında diğer sulardan bir farkı yoktur. Hidrojenli su, gaz halindeki hidrojenin yüksek basınç ya da elektroliz işlemi ile çözülmesi ve moleküler düzeyde suya karışması ile elde edilir.

Fakir Aqua Gio’nun sağladığı faydalar nelerdir?

Hidrojen açısından zengin içme suyu üretir.

Suda bulunan ve yaşlanma kaynağı olan güçlü serbest radikalleri nötralize ederek içme suyundaki yabancı maddeleri ortadan kaldırır.

Su içerisinde bulunan yabancı ve zararlı maddeleri yok ederek tüm orijinal mineralleri muhafaza eder ve oksijen içeriğini artırır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*