Noor Technology, iç ortamlarda bulunan havanın kalitesini arttırmak üzere yürüttüğü Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor

En gelişmiş katalitik yüzeylerin formülasyonu için bilimsel ve endüstriyel araştırmalara dayanan Ar-Ge ve Ür-Geç alışmalarını İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ile iş birliği içerisinde sürdüren Noor Technology, fotokataliz teknolojisini kullanarak, havada ikincil kirlilik yaratmayan temizleme cihazları üretiyor.

Doç. Dr. Sadullah Öztürk, Doç. Dr.Arif Kösemen ve Prof. Dr. İsmail Boz denetimi altında uzman mühendis kadrosu tarafından geliştirilen hava arıtım cihazlarının laboratuvar çalışmaları İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Nanoteknoloji ve Biyoteknoloji Enstitüsü’nde sürdürülüyor.

MİKROP VE BAKTERİLERİN %99’UNDANKURTULMAK MÜMKÜN

İnsanlar zamanlarının %90’ındanfazlasını ev, ofis, araba ya da alışveriş merkezi gibi kapalı ortamlarda geçirmektedir. Günümüzde kötü iç hava kalitesi çevre ve insan sağlığına yönelik en ciddi tehditlerden biri olarak kabul edilmektedir. İç ortamlarda bulunan kirleticilerin seviyesi, tipik bir dış ortam hava sahasından çok daha fazladır .İç hava ortamında bulunan sentetik yapı malzemeleri, mobilyalar, tüketici ürünleri, oda spreyleri, temizlik ürünleri ve sigara dumanı gibi zararlı uçucu bileşen kaynaklarının bertarafını ikincil bir kirlilik oluşturmadan gerçekleştirmek gerekir. Noor Technology tarafından üretilen hava temizleme cihazları ortamda, ikincil kirlilikler bırakmadan havadaki mikrop ve bakterilerin %99’unu yok etmektedir.

HAVATEMİZLEME CİHAZLARINDA FOTOKATALİZ TEKNOLOJİSİ DEVRİ

Geleneksel yöntemlerle oluşturulmuş hava temizleme cihazlarında organik/inorganik zararlı maddelerin filtreler üzerinde birikmesi mümkündür. Bu durum filtrede ve ortam koşullarında zararlı mikroorganizmaların oluşmasına ve artmasına katkıda bulunur. Bu sebeple hava arıtım cihazlarındaki filtreler yeni bir kontaminasyon kaynağı haline gelir. Filtre verimliliği azalır ve filtrelerde bozulmalar meydana gelir. Fotokataliz teknolojisi, hava arıtım cihazlarındaki geleneksel yöntemlerin aksine kirliliklerin filtreler üzerinde tutunmasına engel olarak, kirliliklerin en az zararlı bileşenlerine kadar parçalanmasına yol açar. Böylece ikincil bir kirlilik kaynağı oluşturulmadan filtrelenen havanın temiz kalması sağlanır.

Noor Technology ortamdaki zararlı gazların atık yan ürün oluşturmadan giderilmesini amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarına her gün devam eden marka, fotokatalitik özellik sağlayan hava temizleme cihazlarının üretimi konusunda uzmanlığını arttırıyor. Fotokatalitik maddelerinin en önemli özelliğinin görünür ışık ya da UV ışık yardımı ile geride zararlı madde bırakmadan organik bileşikleri parçalamak olduğunu belirten Noor Technologies mühendisleri, günümüzde genelde deneysel aşamada kullanılan malzemelerin yüksek aktiflik, uzun ömürlü kullanım ve yüksek düzeyde temizleme özelliği göstermesi için optimizasyonu ve karakterizasyonu üzerinde çalışmalarına devam ediyor.

LED IŞIK KULLANIMIYLA EKOLOJİYE KATKI

Noor Technology kurucusu olan girişimci Giuliano Regonesi hava temizleme cihazları fikrinin ortaya çıkış sürecini şöyle anlatıyor; “Yola çıktığımızda artık hepimizin, günümüzün çoğunu evde geçirdiğimiz gerçeğini düşünerek işe başladık. Evlerden işyerlerine, okullardan, ofislere ve restoranlara geçerek hizmet alanlarımızı arttırdık. Özellikle bu dönemde hava sanitasyonunu garanti etmenin birincil gereklilik olduğu tüm yerler için dezenfeksiyon çözümleri üretmeye başladık.

Amacımız insan sağlığına zararlı mikrop ve bakterilere karşı etkili ve verimli çözümler bulmak ve diğer yandan sürdürülebilir bir maliyete sahip olmaktı. LED ışık kullanımı sayesinde ürünlerimiz tamamen ekolojik. Çevresel sürdürülebilirlik bizim için, araştırma aşamasından itibaren ele alınan en temel unsurdu. Örneğin amiral gemisi ürünümüz Steril Tube tamamen alüminyumdan yapılmıştır ve plastik içermiyor”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*