Kışın klima temizliği nasıl yapılmalı?

Mevsimsel hava değişimleriyle birlikte klimalar günümüzde oldukça önemli bir yere sahiptir. Artık her yerde rahatlıkla görebileceğimiz klimalar çalışma zamanı, çalışma ortamı gibi birçok nedene bağlı olarak temizlenmeye ihtiyaç duymaktadır.

Repairman in uniform cleans the air conditioner, handyman. Professional worker makes repairs around the house, home repairing service

COVID-19 virüsünün artmasıyla beraber, klima temizliği de büyük önem kazanmıştır. Profesyonel bir şekilde yapılması gereken klima temizliği bakterilerin oluşumunu en aza indirmeye yardımcı olur. Çünkü klimalar temizlenmediği taktirde bakterilerin oluşumuna ve çoğalmasına uygun ortam sağlar.

Klima temizliği 2 aşamalı olup, iç ve dış ünite temizliği ile gerçekleşen bir bütündür. Yani sadece iç veya dış üniteyi temizlemek tam anlamıyla klima temizliği sayılmaz. Aynı zamanda genel olarak klima temizleme işlemleri tüm klima tipleri için aynıdır.

İç ünite temizliğinde ilk olarak klimayı aktif hale getirerek mevsimine göre performans kontrolü yapılmalıdır. Ardından klimanın elektriği kesilerek temizleme işlemine başlanır.

Klimada bulunan filtreler sökülerek, fanları klima temizleme çadırı ile yıkanır. Bu temizleme işlemini yaparken anti bakteriyel özel kimyasal ilaçlarda kullanılabilir.

Ardından işlem sırasına göre cihaz toplanarak dış ünite temizliğine geçilir.

Dış ünite temizliği, iç ünite aksine söküm işlemi gerçekleşmeden yapılır. Klimanın evap kısımlarına ilaç dökülerek, basınçlı su ile durulanır.

Yapılan bu işlemler sayesinde kış aylarında klima temizliği gerçekleşmiş olur.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*