Ülkenin üretim gücünün korunması ve arttırılması için ilave tedbirlerin alınması gerekiyor

Erhan Kızılmeşe - Ankara

2021 yılı sonu itibarı ile yıllık satışlarınızı, pandemi sebebi ile tüketiciler nezdinde ortaya çıkan talep artışlarını ve kur artışı ile doğan fiyat istikrarsızlığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ülkemiz ve dünyada pandemi ile başlayan süreç tüketiciler nezdinde değişikliklere yol açsa da değişen bu şartlar ve koşullar nedeni ile bireysel ihtiyaçların karşılanması bakımından elektronik ve beyaz eşya sektöründe taleplerde artışla başladı. Devam eden süreç içerisinde ise, yaşam alanlarında konforu arttırmak, kolay erişile bilir olmak adına elektronik, gıdayı takip eden ve en çok ivme kazanan sektörlerin başında yer almaktaydı. Lakin yılın 3. ve 4. çeyreğinde yaşanılan kur farklarından kaynaklı artış bir önceki yıla göre rakamlar artsa da ürün adedin de düşüşler olduğunu göstermektedir. Bu durum hem tüketici hem de üretici açısından zorlayıcı bir süreci de başlatmış oldu. Tüketici ihtiyaç duyduğu ürüne erişemez hale gelirken, üreticide sattığı ürünün yerine yenisini aynı maliyetlerle üretememektedir. Kutup Şirketler Grubu olarak, tüm dünyada mücadele verdiğimiz pandemi ve konjonktürel dalgalanmalar nedeni ile tüzel kişi olarak,üzerimize düşen sorumlulukları belirleyip, imkanlarımız doğrultusunda,çözüm ve destek odaklı ilerlemeyi hedefledik. İlk hedefimiz istihdamadı; pandemi baş gösterdiğinde bir çok firma hemen personel azaltma seçeneğini hayata geçirirken, biz; tüm ekibimizle el ele, kol kola hep birlikte mücadele etme kararı aldıp hedefimizi bir adım da ileriye taşıyarak, bu zorlu süreçte istihdama destek olabilmek adına yeni yatırımlar yaparak ülkemize, ekip sayımızı arttırarak istihdama destek olabilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kutup Şirketler Grubu olarak, pandemi sürecinin uzama ihtimalinin yüksek olması kaygısı ile, şirket merkezimizi, Ankara’nın merkezi Eskişehir yolu üzerinde, tüm ekibin daha özenle çalışacağı ve pandemi önlemleri göz önünde bulundurularak 8 ay süren uzun bir çalışma ile inşaa ettiğimiz 3.500 metrekare büyüklüğünde KUTUPPLEX Yerleşkesine taşıyarak, hem ekibimiz için tüm pandemi önlemlerini aldık, hemde çalışan sayımızı arttırdık. Buna ilave olarak, KUTUPPLEX yerleşkemizde 4.000 metrekarelik alanda tadilat ve hazırlıkları bitmek üzere olan 11 adet mağaza ile de hem yatırıma, hem istihdama katkı sağlayacağız . Herşey planladığımız gibi ilerlediği takdirde; 2022 yılında hizmete girecek 11 adet mağaza ile sevgili Ankaralıları KUTUPPLEX’te teknoloji ile buluşturmaktan büyük memenuniyet duyacağız Ekonomik dalgalanmaların arttığı, üretimde yaşanan sıkıntı, ürün temininde ki zorlanmalarda ve alım gücündeki daralmada, tüketiciye alım için farklı reçeteler sunmak için çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

2022 yılında sizleri bekleyen fırsat ve tehditler nelerdir? Yeni yıldan genel olarak beklentileriniz nelerdir?

2021 yılının son günlerin de asgari ücrette yapılan olumlu değişiklik hepimiz için bir nebze moral oldu. Bununla birlikte ülkenin üretim gücünün korunması ve arttırılması için ilave tedbirlerin alınmasının zorunluluğuyla karşı karşıyayız. Türkiye ekonomisinin ivme kazanarak, doğru kararlarla ve istikrarlı bir kur oranında olması ise en büyük temennimizdir. Kişi olarak da, şirket olarak da, elimizden geldiğince ekonomiye, istihdama, pandemi mücadelesine, millet olarak sağlık ve esenlik dolu yarınlara ulaşmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. 2022 yılının şimdiden tüm insanlığa sağlık ve mutluluk getirmesini dilerim.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*