Tuya, Matter Akıllı Ev Standardı’na desteğini resmen duyurdu

Önde gelen bir IoT geliştirme platformu hizmet sağlayıcısı olan Tuya Smart , Tuya’nın müşterilerinin ve iş ortaklarının yeni akıllı ev bağlantı standardına sorunsuz bir şekilde katılabilmelerini ve kullanıcılara daha rahat hizmetler sunabilmelerini sağlama taahhüdü olan Matter’a desteğini resmi olarak doğruladı.

Tuya müşterileri ve Calex ve Geeni gibi pazar lideri markaların tümü, yeni iletişim protokolünün nihayet kullanıma sunulduğu 2022’de Matter standardını da destekleyecek yeni tüketici ürünleri serisini piyasaya sürmeyi planlıyor.

Amazon, Apple, Google, Comcast ve Connectivity Standards Alliance (CSA) tarafından tanıtılan Matter, cihazlar ve akıllı ev platformları arasında birlikte çalışabilirliği sağlamak için birleşik bir akıllı ev standardı sağlamayı amaçlıyor.

CSA Yönetim Kurulu üyesi ve Matter Work Group’un ilk üyelerinden biri olarak Tuya, IoT ürünlerinin güvenli bir şekilde bağlanmasını ve etkileşimde bulunmasını sağlayan evrensel açık standartları teşvik etme taahhüdünü genişletiyor ve Çalışma Grubuna teknik destek sağlıyor. ve Tuya özellikli cihazın Amazon Alexa, Google Assistant, Apple HomeKit ve Samsung Smarthings ile çalışmasını sağlamak için büyük platform ortaklarıyla yakın işbirliği içinde çalışmak.

Connectivity Başkanı ve CEO’su Tobin Richardson, “Tuya, Alliance’a katıldıktan sonra birlikte çalışabilirliği desteklemek ve Zigbee teknolojisinin benimsenmesini hızlandırmak için çalıştı. Son zamanlarda Matter standartları çabalarımızı da destekliyorlar ve Tuya’nın desteği ve bağlılığı için minnettarız,” dedi.

Tuya ekosisteminde 446.000’den fazla kayıtlı geliştirici ve 1.100’den fazla ürün kategorisi ile Tuya’nın Matter’e verdiği destek, ekosistem ortaklarının standart resmi olarak piyasaya sürüldükten sonra Matter uyumlu cihazları piyasaya süren ilk şirketler arasında yer almasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda tüketicilere çok çeşitli Matter uyumlu akıllı ev çözümleri.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*