Kışın kombi temizliği nasıl yapılmalı?

Kış ayları yaklaşıyor. Soğuk hava koşullarıyla beraber kapalı mekanlar daha çok tercih ediliyor. Evinizi kışa hazırlamak için detaylı bir temizlik gerekir. Kış aylarına girerken yaz aylarından kalan ev dekorasyonu değiştirilerek, ince kumaşlar yerini kalın ve sıcak tutan tekstil ürünlerine bırakır. Aynı zamanda kışa hazırlık yaparken yağmur oluklarının temizlenmesi, kombi gibi ısıtma sistemlerinin hazır hale getirilmesi de gereklidir.

Technician servicing heating boiler in a house. Maintenance concept

Kışa hazırlık yapılırken ısıtma sistemlerinin önemini unutmamak gerek. Kombi bakımı burada öncelikli olarak yer alır. Çünkü sıcak bir kışa hazırlık yapmak için radyatörlerin bakımı atlanmamalıdır.

Kombi parçalarının temizlenmesiyle kombi servileri ilgilenir. Genel olarak kombi kaplaması ya da dışıyla ilgili temizlik aşamasını bireysel yapabilecekken, kombinin iç parçalarının temizlenmesi için yetkili servis çalışanlarından yardım almalısınız.

Kalorifer ya da petek kullanıyorsanız, kullandığınız filtreleri düzenli bir şekilde temizlemeniz gerekir. Tozların ve mikropların temizlerken elektrikli süpürge kullanabilirsiniz veya isteğe bağlı olarak filtreleri değiştirebilirsiniz.

Peteklerde bulunan kireç oluşumunu engellemek için kireç kırıcı temizlik ürünleri kullanmalısınız. Aynı zamanda peteklerinizi yıkayabilir ardından kirece karşı koruyucu ürünler kullanabilirsiniz. Petek temizliğini yaparken petek altı ve arkasında biriken tozları temiz bez yardımıyla silmeyi unutmayın.

Temizliği yaparken beyaz sirke ile suyu karıştırarak kullanabilirsiniz. Kış aylarında daha iyi kombi temizliği yapmak istiyorsanız yetkili kombi servisleriyle iletişime geçebilir, yardım alabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*