Besinleri nasıl saklamalısınız?

Çok soğuk ve çok sıcak havalar gıdaların bozulması için uygun ortamı yaratıyor. Bakteriler sıcak ve nemli havada hızlıca çoğalabiliyor. Çok soğuk havalarda ise besinlerin, besin değeri düşebiliyor. Zehirlenmemek ve hasta olmamak için besinleri belirli kurallara göre saklamanız gerekir.

Marketten eve geldiğiniz gibi ilk iş besinleri depolamak! Bozulmaya yakın olan sebze, meyve ya da etlerinizi uzun süre oda ısısında bırakmayın.  Tavuk, çiğ et ve balıkları ayrı ayrı paketleyerek, ayrı kaplarda buzdolabının en soğuk rafında saklayın. Böylece et sularının birbirleriyle karışmasını engellemiş olacaksınız. Arta kalanları ve pişirilmiş yemekleri soğuttuktan hemen sonra buzdolabına koyun. Ayrıca buzdolabını fazla doldurmaktan kaçının. Soğuk havanın içeride dolaşması için yer bırakın.

Zehirlenmeye yol açacak besinleri ve süresi geçmiş yiyecekleri çöpe atın. Et ve et ürünlerini 3-4 günü geçmeden tüketmeye özen gösterin. Kıyma ve balık ürünlerini 1-2 gün içinde yemelisiniz.

Satın aldığınız her gıda ürününün son kullanma tarihine ve paketinde herhangi bir problem olup olmadığını kontrol edin. Konserve alacaksanız ambalajının ezik veya şişmiş olamamasına özen gösterin. Kutu sütleri açtıktan en fazla 3 gün içerisinde tüketin. Basit gibi görünen bu kuralları uyguladığınızda besinlerinizi en uygun şekilde saklayabilirsiniz.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*