BSH Türkiye çalışanlarının sorularını Chatbot uygulaması Frona ile yanıtlıyor

Geleceği şekillendiren teknolojilere imza atarken, hızla değişim gösteren dünyadaki dijitalleşme sürecine liderlik eden BSH Türkiye, tamamen kendi IT altyapısı ile hazırladığı Chatbot uygulaması Frona sayesinde çalışanlarının birçok sorusunu yanıtlıyor.

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye, dijitalleşme yolculuğunda önemli bir adım atarak Chatbot uygulamasını başlattı. “Frona” adı verilen ve sanal bir karaktere sahip olan bu Chatbot uygulaması, BSH çalışanlarından gelen soruları yanıtlıyor, tüm birimlere destek oluyor, iş süreçlerinin verimliliğini artırıyor ve çalışanların hayatını kolaylaştırıyor.

Tamamen BSH’nin öz kaynaklarıyla, kendi IT altyapısının katkılarıyla hizmete sokulan ve yapay zeka, doğal dil işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile desteklenen Frona, insan kaynakları, organizasyon ve hukuk alanları başta olmak üzere 11 konuda konuşabiliyor ve çalışanlara bilgi verebiliyor. Özellikle şirket içi iletişim, e-oryantasyon, anlık geri bildirim, anket uygulamaları ve İnsan Kaynakları birimine sıkça sorulan soruların yanıtlanması gibi alanlarda çalışanlara hizmet veren Frona, Türkçe ve İngilizce olmak üzere veri tabanında oluşturulmuş 1.000’den fazla soruyu 7/24 anında yanıtlayabiliyor.

BSH Gelişmekte Olan Pazarlar Bölgesi İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Ayça Kaşıkcı: “BSH Türkiye olarak geleceği şekillendiren teknolojilere imza atarken, hızla değişim gösteren dünyadaki dijitalleşme sürecine liderlik etmeye devam ediyoruz. Şirketimizin dijital dönüşüm stratejisini uygulamalarımızdan biri olan bu projeyi tamamen kendi IT altyapımızın katkılarıyla tamamlayarak çalışanlarımızın hizmetine sunduk. Çalışanlarımızın insan kaynakları süreç ve uygulamaları ile erişmek istedikleri konularda 7/24 yanıt verebilen Chatbot uygulaması Frona, yapay zeka, doğal dil işleme ve derin öğrenme teknolojileri ile çalışıyor. Bu teknolojiler sayesinde Frona, çalışanlarımızdan gelen geri bildirimler ve toplanan verilerle zaman içinde öğrenerek kendini geliştiriyor. Frona çok yakında öyle bir noktaya gelecek ki, çalışanlarımız izne çıkmak istedikleri tarihi yazdıklarında, onların adına İnsan Kaynakları birimine bilgi vererek, izin süreçlerini yönetebilecek. Sonuç olarak her çalışmamızda olduğu gibi bu çalışmamızda da BSH Türkiye çalışanlarının hayatlarını kolaylaştırmayı ve mevcut iş süreçlerinin verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Python programlama dili ile Django ve Flask frameworkleri kullanılarak geliştirilen Frona’nın Skype entegrasyonunda ise .Net bulunuyor. Frona’nın “zeka” kısmı için Google ‘ın Dialogflow Chatbot çözümünden yararlanan BSH Türkiye IT birimi aynı zamanda Dialogflow‘un doğal dil işleme ve yapay öğrenme çözümlerinden yararlanıyor.

Bugüne kadar yaklaşık 500 BSH çalışanıyla 3 bine yakın görüşme gerçekleştiren ve 12 bine yakın soruyu cevaplayan Frona, çalışanların sorularını tüm hızıyla yanıtlamaya devam ediyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*