Haier, Eskişehir’deki 85 milyon Euro’luk yatırımıyla Avrupa’daki en büyük üretim ve ihracat merkezini Türkiye’ye taşıyor

Haier Europe CEO’su Yannick Fierling, 40 milyon Euro'luk kurutma makinesi, 45 milyon Euro'luk bulaşık makinesi yatırımıyla 2022 yılında 1.600 kişiye istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılışı gerçekleştirilen yeni kurutma makinesi fabrikası ile şirketin Türkiye’deki üretim kapasitesi de 1 milyon parçaya çıkartılacak.

Dünyanın en büyük beyaz eşya üreticisi Haier, Eskişehir’de kurduğu yeni fabrikasının açılışını gerçekleştirdi. Dünya çapında Haier, Hoover ve Candy markalarıyla çalışmalarını yürüten şirket, iki yeni yatırımıyla Türkiye’deki üretim kapasitesi ve ihracatını artıracak ve Avrupa’daki en büyük üretim ve ihracat merkezi bu yatırımlarla Türkiye olacak. Konuyla ilgili düzenlenen açılış ve basın toplantısına katılan Haier Europe CEO’su Yannick Fierling, Türkiye’nin konumu, kapasitesi ve Ar-Ge açısından büyük avantajlar taşıdığını ve yeni yatırımları ile buradaki güçlerini artıracaklarını ifade etti. Haier’in Türkiye’deki yatırımlarının çalışanların becerilerini daha da geliştirmek için bir dönüm noktası olmakla kalmayıp şirketin uzun vadeli bir stratejik ortak olarak Türkiye’ye bağlılığının bir kanıtı olduğunu belirten Haier Europe CEO’su Yannick Fierling, ‘Yatırımlarımız, Türkiye’yi Haier’in Avrupa’daki en büyük üretim ve ihracat merkezi konumuna getirmekle kalmıyor aynı zamanda nihai ürün ve akıllı ev çözümlerini yapay zeka, IoT ve bağlanabilir teknolojilerle entegre ederek Haier’i Avrupa sektöründeki en iyi üç oyuncu arasına yükseltmede önemli bir adım teşkil ediyor. Tüm değer zincirinde rekabetçi endüstriyel üretim, güçlü Ar-Ge kapasitesi, yüksek teknoloji sistem ve platformları geliştirerek bu misyonu daha da pekiştirmek istiyoruz’ dedi.

Haier Europe Üretim Direktörü Mehmet Ali Karasu, Haier Europe CEO’su Yannick Fierling, Haier Türkiye Ticari Müdürü Gözde Küçükyılmaz

23 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilen kurutma makinesi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerel yönetim temsilcileri ve davetliler katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tören alanında kendisi için özel üretilen ve üzerine ismi basılan kurutma makinesini de imzaladı.

Kurutma makinesi fabrikası 190.000 m2 alan üzerine inşa edildi. Fabrikanın toplam kapalı alan 43.000 m2. Yılda 1,5 milyon adet tam kapasite için yaklaşık 900 kişi istihdam planlanıyor. Haziran 2022’de tamamlanması planlanan yeni bulaşık makinesi ise 35.000 m2 bir alanda kurulacak ve yılda 1 milyon adet üretim hedefiyle yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlayacak.

“Dünyada her 4 buzdolabından birini biz üretiyoruz”

Dünyada üretilen her 4 buzdolabından birini kendilerinin ürettiklerini söyleyen Fierling, Türkiye’nin şu anda ana pazarlarından biri olmadığını ancak gelecek dönemde burada da güçleneceklerinin altını çizdi. Dünyada satın almalar ve iş birlikleri ile büyüdüklerini söyleyen Fierling, kendi portföylerini sürekli genişlettiklerini ve tüketicilerin hayatlarına her alanda dokunan ürünleri sunduklarını ifade etti. Haier’in tüketicilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak ürünlere odaklandığını belirten Fierling, akıllık evler, bağlanabilirlik, IoT gibi alanlarda dünyada lider olduğunu altını çizdi.

Haier Europe Üretim Direktörü Mehmet Ali Karasu ise büyük bir yatırımla hayata geçirilen yeni fabrikalar ile ciddi bir istihdam yaratacaklarını ve kurutma fabrikasında yıllık 1,5 milyon adetlik üretim yapacaklarını açıkladı. 2022’de açılacak bulaşık makinesi fabrikasının ise üretim kapasitesi yıllık 1 milyon adet olacak. Şu anda Eskişehir’de bulunan fabrikaların topla kapasitesinin 4 milyon adet olduğunu söyleyen Karasu, hedeflerinin bunu 6 milyon adede çıkarmak olduğunu belirtti.

“Haier 2022’de Türkiye’de satılmaya başlanacak”

Toplantıya katılan ve açıklamalarda bulunan Haier Türkiye Ticari Müdürü Gözde Küçükyılmaz ise Türkiye pazarı hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye’de farklı markaların çok güzel ve kaliteli ürünler sunduklarını söyleyen Küçükyılmaz, kendilerinin de Hoover markası ile pazarda bulunduklarını belirtti: “Biz şirket olarak 2009’dan bu yana Hoover markamızla Türkiye pazarında yer alıyoruz. Hoover daha iyi hayat yaşamaya odaklı bir marka. Haier’i ise 2022 yılında Türkiye’de getirmeyi düşünüyoruz. Şirketin Türkiye’deki ana hedeflerinden biri bu. Tüm dünyada uyguladığımız çoklu marka stratejisini burada da uygulamak istiyoruz. Haier tüketicilere Premium bir deneyim sunan, tamamen IoT ve akıllı ev odaklı bir şekilde çalışan, hayatları kolaylaştıran çözümler sunuyor. Bunu Türk tüketicisiyle de buluşturmak istiyoruz.”

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*