Ev tasarımınıza uygun beyaz eşyayı nasıl seçmelisiniz?

?????????????????????????????

Bu zorlu süreci daha kolay hale getirerek hem evinizin tasarımına uyan zevkli bir tercih yapmak hem işinizi kaliteli şekilde kolaylaştıranı bulmak için bazı seçenekler mevcuttur.

Hacim

Beyaz eşya konusunda en önemli noktadır. Satın almayı düşündüğünüz makine hem çok yer kaplamamalı hem sizin isteklerinize göre olmalıdır. Yerleştirilecek mekânın ölçüsü dikkatli alınmalıdır. Alacağınız beyaz eşyayı ne sıklıkla kullanacağınız hacim konusunda karar aşamasında yardımcı olacaktır. 

Renk Uyumu

Ev tasarımınızı bozmayacak, duvar ve zeminde kullandığınız renklere uyumlu beyaz eşyalar seçilmelidir. Geçmişte evlerde en çok kullanılan renk beyaz olduğu için beyaz eşya sektörü de en çok bu renkte makineler üretti ancak değişen moda bu alanda kullanılan renkleri de değiştirdi. Artık hemen her renkte evinize uyumlu beyaz eşya bulmak mümkündür.

Sessizlik

Çamaşır ve bulaşık makineleri evde en çok ses çıkaran aletlerdir. Sessiz çalışması özellikle apartman hayatında yaşanıyorsa öncelikli aranması gereken bir özelliktir. Makinelerin çıkardıkları sesler aynı zamanda gürültü kirliliğine de neden olduğu için ev içindeki uyumu da bozacaktır.

Enerji

Özellikle son dönemlerde tasarlanan evlerin temel düşünceleri tasarruflu ve ergonomik olmasıdır. Enerji tasarrufu sizin maddi olarak rahatlatacağı gibi doğaya da fayda sağlayacaktır. Bu sebeple beyaz eşya seçiminde enerji sınıfına ayrıca dikkat edilmelidir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*