Kahve çok büyüyen bir kategori, önümüzdeki dönemde de benzer bir ivme bekliyoruz

PHILIPS TÜRKİYE

Tüm dünyada ve Türkiye’de kahve pazarı büyümeye devam ediyor. Kahve pazarındaki bu değişimleri genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

Lokal yeni nesil kahvecilerin artışı ve kahve bilinirliğinin artması trendine pandemi de eklenince tüm dünyada ve Türkiye’de kahve tüketiminde ciddi artış yaşandı. Kahve severler günlük koşturmalarının dışında kendilerine kalan kısıtlı zamanda pratik, hızlı ama lezzetten de ödün vermeyen çözümler arıyorlar. Keyif anları artık tüm tüketicilerimiz için çok daha kıymetli çok daha değerli. Philips olarak biz de güçlü kahve portföyümüz ile tüketicilere hizmet veriyoruz. Öğütücülü ve toz filtre kahve makinelerimize ek olarak 2020 yılında lansmanını yaptığımız full otomatik süt köpürtme özellikli espresso makinelerimiz ile ütü, süpürge ve airfryer kategorilerinden sonra kahve kategorisinde de tüketicilerimizin öncelikli tercih ettiği marka haline geldik.

Sizin yakın zamanda bu alanda yaptığınız çalışmalar nelerdir? Marka olarak kahve kategorisinde yer alan ürün gruplarınız / ürünleriniz nelerdir?

Philips, hem filtre kahve kategorisinde hem de otomatik kahve makineleri kategorisinde birbirinden güçlü ürünler ile yerini alıyor.

Standart filtre kahve makinelerinin yanı sıra, öğütücülü filtre kahve makinesi portföyümüz ile kahve gurmelerinin damak tadına hitap ediyoruz. 2 farklı çekirdeği aynı potada öğüten kahve makinelerimiz ile tüketiciler kendi özel harmanlarını kolayca hazırlayıp kendi baristaları olabilirler.

Birbirinden farklı kahve sevenler için tek bir tuşla istedikleri kahveyi saniyeler içinde alabilecekleri tam otomatik kahve makinelerimiz de mevcut! 2‘den 12 farklı seçeneğe, sütlü kahveden latte macchiatoya kadar farklı lezzetleri sunan şık tasarımlı tam otomatik kahve makinelerimiz uzun süredir kahve severlerin mutfak ve hatta salonlarında yerini alıyor.

Piyasada hali hazırda satılmakta olan çok sayıda kahve makinesi bulunuyor. Sizin ürününüz bu makinelerden nasıl farklılaşıyor? Tüketiciler neden sizi tercih etsinler?

Philips; kalitesi, ürün çeşitliliği, şık tasarımı ve kolay çözümleri ile kahve severlerin uzun yıllardır tercih ettiği markaların başında geliyor. Her yıl ürün geliştirme konusunda ciddi yatırımlar yaparak ürünleri daha da ileriye taşıyan yenilikçi bakış açısı ve satış sonrası sunduğu kaliteli servis hizmeti ile piyasadaki pek çok markadan ayrışıyoruz. Her kahve severin damak tadına uygun çözümler sunan geniş portföyümüz ile Philips en çok tercih edilen markaların başında geliyor!

Tüketici alışkanları özellikle pandemi süreciyle çok değişti. Bu süreçte kahve tüketimi ve kahve makinesi tercihleri nasıl değişti?

Pandemi ile birlikte insanlar evlerinde daha çok kendileriyle vakit geçirir hale geldiler. Koşturmacalar ve yoğunluklar arasında kısa boşluklarda daha kaliteli vakit geçirmek önemli bir unsur haline geldi. Kahve için evden çıkmak ya da online siparişi beklemek bile bir zaman alıyor, bu noktada 12 farklı çeşide kadar kahve sunan, seçtiğiniz kahve sertlik ayarı, süt köpüğü miktarı ile kendi profilinizi kaydederek her seferinde aynı lezzete saniyeler içinde erişebileceğiniz Philips EP5447/90 Tam otomatik kahve makineleri ile insanlara kendilerine daha keyifli ve kaliteli vakit ayırabilmeleri için fırsat veriyoruz!

Pandemiden ötürü hareket kabiliyetimizin kısıtlanmasıyla hepimiz daha sağlıklı beslenmeye yöneldik, gazlı ve şekerli içecekler yerine evde hazırlanmış mis gibi bir kahve ya da tazecik bir kahvenin yerini hiçbir şey tutamaz!

Önümüzdeki dönemde kahve pazarına dair yeni ürünler ve trendler neler olacak sizce? Marka olarak bu sürece nasıl hazırlanıyorsunuz?

Kahve çok büyüyen bir kategori, önümüzdeki dönemde de benzer bir ivme bekliyoruz. Yıl içinde yeni ürünlerimizin lansmanlarını yaptık, önümüzdeki yıl için de güzel planlarımız mevcut. Ürünlerimizi bir kez satın alan müşteriler o kadar çok beğeniyor ki daha fazla özelliği olan farklı modellerimizi almaya yöneliyor, bu açıdan müşteri memnuniyeti çok yüksek ürünler sunduğumuzu söyleyebilirim.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*