BSH Türkiye, 100 kadın mühendislik öğrencisiyle Dünya Kadın Mühendisler Günü’nü kutladı

BSH Türkiye 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde gerçekleştirdiği WE Power Internship online etkinliğinde, 100 kadın mühendislik öğrencisiyle bir araya geldi.

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan ve geleceği şekillendiren teknolojilere imza atan BSH Türkiye, Türkiye’de fırsat eşitliğini desteklemek, tüm iş sahalarında eşit katılımın gerekliliğini vurgulamak, kadın mühendislere ilham olmak ve bünyesindeki mevcut kadın mühendisleri daha da güçlendirmek amacıyla WE Power projesini hayata geçirdi.

BSH Türkiye, 23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nü WE Power Internship online etkinliği kapsamında 100 kadın mühendislik öğrencisiyle birlikte kutladı. Dünya Kadın Mühendisler Günü, 2016 yılından bu yana UNESCO’nun himayesinde dünyanın birçok ülkesinde kutlanıyor.

23 Haziran Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde gerçekleşen WE Power Internship online etkinliği BSH Türkiye Yetenek Kazanımı ve İşveren Markası Yöneticisi Sinem Bitik’in moderatörlüğünde başladıktan sonra, BSH Global COO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Silke Maurer’in açılış konuşmasıyla devam etti. Silke Maurer yaptığı konuşmada, ‘’ BSH ailesi olarak, din, dil, ırk, cinsiyet gözetmeden farklı ülke ve kültürlerden gelen büyük bir ekibin parçalarını oluşturuyoruz. Çalışanlarımızı benzerlikleri ve farklılıklarıyla kucaklıyoruz. Çünkü, farklı deneyimlere, perspektiflere ve becerilere sahip BSH’lilerin şirketimizi ileri seviyeye taşımadaki rolünün son derece önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, BSH Türkiye’nin kadın mühendis öğrenciler için gerçekleştirdiği WE Power Internship programını çok değerli buluyorum ve destekliyorum. Sürdürülebilir ve aydınlık bir geleceğin ancak eşitlik ile mümkün olacağına inanarak, cinsiyet eşitliğinin önündeki engellere meydan okuyan bu çalışmada emeği olan tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyorum.’’ dedi.

WE Power Internship online etkinliği kapsamında hoş geldiniz konuşmasını yapan ve kadın mühendislik öğrencileri ile bir arada olmanın mutluluk verici olduğunu belirten BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi İnsan Kaynakları Kıdemli Direktörü Ayça Kaşıkcı şunları söyledi: “İnsan Kaynakları stratejimizi belirleyen en önemli konulardan biri çeşitlilik yönetimi. Uluslararasılık, cinsiyet ve yaş başta olmak üzere çeşitliliği ve kapsayıcılığı her alanda özel bir hassasiyet ile ele alıyoruz. Çeşitlilik ve kapsayıcılığın başarımız üzerinde pozitif etkisi olduğuna inanıyoruz. Bu strateji doğrultusunda WE Power Internship programımızla kadın mühendislik öğrencilerine yönelik staj projemizin uygulamasını gerçekleştirdik. Programa, ağırlıklı olarak hedef okullarımızda eğitim görmekte olan kadın mühendislik öğrencilerinden 5 bine yakın başvuru aldık ve bugün tüm aşamaları başarıyla yöneten 100 kadın mühendis öğrencimizle Dünya Kadın Mühendisler Günü’nde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. BSH’de çeşitlilik yönetimi, uluslararasılık, cinsiyet ve yaş konularına özel bir hassasiyet gösterilerek Kurumsal İlkelerimiz arasında stratejik bir yere sahip ve bugün iş gücümüzün %35’ini kadın çalışanlarımız oluşturuyor. WE Power gibi değerli çalışmalarla bu oranı gün geçtikçe daha da artırmayı hedefliyoruz.’’

Etkinliğin konuk konuşmacısı PERYÖN – Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Gençlik Kurulları Temsilcisi, Araştırmacı Yazar Evrim Kuran’ın konuşmasından sonra WE Power Internship etkinliği, BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Burçin Girit’in moderatörlüğünde düzenlenen bir panel ve soru-cevap oturumuyla devam etti. Panel konukları BSH Bölgesel Teknoloji, Kalite, İnovasyon Direktörü Bahar Birsen, BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi CFO, İcra ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedef Ataman ve Gaggenau Proje Satış Direktörü Ali Evren Dinç oldu.

WE Power Internship online etkinliği, BSH çalışanlarından Lojistik Mühendisliği Profesyoneli Ece Takur ve Metotlar ve Üretkenlik Mühendisi Sena Orhan’ın konuk olduğu “One of Us” (İçimizden Biri) oturumlarıyla devam ettikten sonra geri bildirimler ve kapanış bölümüyle sonra erdi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*