BSH, BM Dünya Gıda Programı ve JOBLINGE ile Daha İyi Bir Gelecek için Çalışıyor

BSH Hausgeräte GmbH, öncü iki insani yardım kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı(WFP) ve JOBLINGE ile güçlerini birleştiriyor. Öncü elektrikli ev aletleri üreticilerinden birinin bu iki kuruluşla gerçekleştirdiği işbirliği, BSH'nin sosyal, çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik alanlarındaki bütünsel çabalarını vurguluyor.

BSH işyerlerinin ve tüketicilere ait evlerin çevresel ayak izini en aza indirmek, sosyal sorumluluk almak ve adil, ilham veren bir işveren olmak BSH için stratejik önem taşıyor. En iyi sonuçlar genellikle birlikte çalışarak başarıldığı için BSH de bu etkili kuruluşlarla iki yeni işbirliği başlattı.

BSH ve Dünya Gıda Programı (WFP)

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programını (WFP) destekleyen BSH, WFP’nin Innovation Accelerator kuruluşuyla işbirliği edecek ve Innovation Accelerator’ın “sıfır açlık” hedefine erişmek üzere kaynak sağladığı, desteklediği ve ölçeklendirdiği yenilikçi projeler için pişirme aletleri, gıda saklama, gıda işleme ve sağlıklı beslenme alanlarındaki öncü uzmanlığını sağlayacak.

WFP Innovation Accelerator kuruluşu, son beş yıl içinde gerçekleştirilen 90 inovasyon sayesinde sadece 2020’de 3,5 milyon kişiye ulaşan, yinelemeli sprint formatında geliştirilen en etkili inovasyonlara odaklanıyor. Bu işbirliği özellikle H2Grow girişiminin Kuzey Doğu Nijerya’ya kadar genişletilmesini ve Güney Sudan’daki erken dönem Sprint’leri içeren iki acil durum bağlamındaki inovasyonları destekleyecek.

BSH CEO’su Dr. Carla Kriwet konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bu işbirliği şirketimizin amacına uygun bir vizyonla hareket ediyor. ‘Yaşam kalitesini iyileştirmek’. Yeterli beslenme insan için temel bir hak ve iyi bir yaşamın en önemli bileşenlerinden biri. BSH olarak insan yaşamı üzerinde sürdürülebilir bir etki bırakmak amacıyla uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı sağlamak istiyoruz.” 

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı(WFP), 2020 Nobel Barış Ödülünü kazandı. Dünyanın en büyük insani yardım kuruluşu olan Dünya Gıda Programı (WFP), çatışmalar, felaketler ve iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele eden insanlar için barış, istikrar ve refaha giden bir yol inşa etmek amacıyla acil durumlarda hayat kurtarıyor ve gıda yardımında bulunuyor. Dünya Gıda Programının çalışmaları 2019 yılında 97 milyon kişiye ulaştı.

BSH ve JOBLINGE

BSH, iş dünyası, kamu ve sivil toplum paydaşlarının ortak girişimi olan JOBLINGE’i desteklemekten de aynı şekilde memnuniyet duyuyor. Bu girişim, kariyerlerinin başlangıcında staj yeri ya da iş bulma açısından zorluk yaşayan gençlere yardım sağlıyor. Güçlü yanlarını ve uygun meslekleri incelemelerine ve sonucunda BSH gibi ortak şirketlerde uygulama deneyimi kazanmalarına yardımcı olan altı aylık yoğun programlar sunuyor.

Bütün katılımcıların bir işe yerleştirilmesini zorlaştıran bir ya da daha fazla faktör bulunmasına rağmen bu girişim şimdiden 10.000’den fazla gence yardım etti. Birincil emek piyasasındaki işe yerleşme oranı %75 oldu. Katılımcıların %85’i eğitimin üzerinden geçen altı ayın sonunda hâlâ aynı işte çalışıyor.

BSH CEO’su Dr. Carla Kriwet şu açıklamada bulunuyor: “İnsanlara gelecek ümidi vermek toplumun en önemli görevlerinden biri. BSH’de COVID salgını sırasında daha da önem kazanan bu gerçek anlamda sürdürülebilir girişimi desteklediğimiz için mutluyuz.”

JOBLINGE CEO’su Ulrike Garanin, “BSH’nin yeni etkili bir ortak olarak ağımızı güçlendirmek ve bizimle böylesine farklı şekillerde bağlantı kurmak istemesi bütün ekibimizi heyecanlandırıyor. Özellikle günümüzün zorlu kriz ortamında bu harika bir işaret ve ortak adımlar atmayı dört gözle bekliyoruz,” diyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*