Tüketiciler ankastrede son dönemde cam ve farklı renklerdeki ürünleri tercih ediyor

Silverline, ankastre grubunda uzmanlaşmış bir marka diyebiliriz. Solo ürün atağının 2020’de başladığını söyleye biliriz. Ankastre ürün grubunda geniş ve çözümcü ürün grubu ile mutfaklarda her türlü beklentiyi karşılamaktadır.

Silverline Satış Direktörü Mehmet Aygül

Ankastre, beyaz eşya sektörünün en büyük ve önemli gruplarından birini oluşturuyor. Sizin bu alandaki hizmet ve çözümleriniz nelerdir?

Silverline, ankastre grubunda uzmanlaşmış bir marka diyebiliriz. Solo ürün atağının 2020’de başladığını söyleye biliriz. Ankastre ürün grubunda geniş ve çözümcü ürün grubu ile mutfaklarda her türlü beklentiyi karşılamaktadır. Yine Satış Sonrası Hizmetler tarafında da ankastre konusunda uzman servis ağı ile ürünlerin tüketiciye ulaşımı, kurulumu ve bilgilendirme sürecini uçtan uca yönetmektedir.  Ürün grubu olarak baktığımızda fırın satışlarının %76’sı, ocak ürün grubunun %80’inin satışları ankastre olarak gerçekleşmektedir. Bu da aslında ankastre pazarının her geçen gün toplam satışlar içinde büyüdüğünü göstermektedir. Pazarın bu trendi devam ettireceğini öngörmekteyiz.

2020 satışlarınız ve cironuz içerisinde ankastre grubunun payı nasıl oldu?

2020 yılı sektör olarak çift haneli büyümenin yaşandığı bir yıl olmuştur. Biz de pazardaki hareketliği değerlendirerek Pazar büyümesinin biraz üzerinde büyüme ile 2020 yılını kapattık. Daha öncede belirttiğim üzere Silverline aslında ankastrede uzman bir marka ve satışlarının önemli bir kısmını ankastre grubu oluşturmakta.

Genel olarak ankastre grubu özelinde tüketicilerin beklentileri, ihtiyaçları ve son dönem satın alma eğilimleri nelerdir?

Tüketici ankastre ürün tercih ederken birçok açıdan beklentilerini karşılamasını bekliyor. Ankastre ürünlerde fonksiyonelliğin yanında tasarım ve bütçesine uygun ürünler olmasına da dikkat ediyor. Son dönemlerde tüketicinin cam ve farklı renklerde ürünleri tercih ettiği görülmektedir.

Bu grup özelinde önümüzdeki dönemde teknoloji nasıl şekillenecek, ne tür ürünler ve hizmetler piyasaya sunulacak?

Tüm sektörlerde olduğu gibi beyaz eşya ve ankastre sektöründe de teknolojik gelişmeler hayatımıza giriyor. Birbiriyle etkileşen IoT ürünler, farklı yüzeyli ve tasarım ürünler ayrıca enerji verimli ürünler önümüzdeki günlerde daha fazla gündemimizde olacak ve hayatımıza girecek.

Silverline, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), sektörünün öncü isimlerinin yakın markajında olmaya devam ediyor. Bugüne kadar 700’ü aşkın kurum ve kuruluşun katıldığı UKH’ne yeni bir isim daha dahil oldu. Türkiye’de 1994 yılında kurulan ve bugün 70’den fazla ülkedeki milyonlarca mutfağa yeni nesil mutfak keyfi deneyimi sunan, ayrıca yenilikçi tasarımları ve çevreye duyarlı ürünleri ile sektörünün öncü isimleri arasında yer alan Silverline Ankastre, KalDer üyeliğinin ardından UKH’ne katıldı.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*