2021 yılında hızla normalleşmeye döneceğiz

Beyazyaka Ev Aletleri ve Beyper Yönetim Kurulu Üyesi Taner İnci

Sektörünüz ve Türkiye özelinde değerlendirdiğinizde 2020 yılı şirketiniz açısından nasıl geçti?

 2020 yılı daha önce hiç deneyimlemediğimiz olayların yaşandığı bir yıl oldu diyebiliriz. Ulus olarak en kısa sürede normal hayatımıza dönmeyi arzu ediyorum ve bu salgın hastalıktan hayatını kaybeden yurttaşlarımıza rahmet, milletimize de başsağlığı diliyorum. Pandeminin yön verdiği bir çok sektörün çok olumsuz etkilendiği bir yıl geçirdik. 2020 yılında birçok sektöre göre sektörümüzün çok daha az olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz. Bu yüzden de 2020 yılında bir olumsuz koşula rağmen müşteri odaklı hizmet anlayışından ödün vermeden faaliyetlerine ve yatırımlarına devam etmiştir.

Bu yıl içerisinde şirketiniz bünyesinde yaptığınız yatırımlar, yeni ürünler, lansmanlar vb. gelişmeler nelerdir?

Bu yıl özellikle sosyal medyaya çok daha fazla önem verdik ve yatırım yaptık. Müşterimiz ile sürekli temas halinde olmak ve ihtiyaçlarını gerek müşteriler gerekse çalışanlarımız açısından sağlıklı ve güvenli bir şekilde sağlamak bizim bu yıl ki en büyük politikamız oldu diyebiliriz.

2020 yılında bayilerin yaşadığı genel sorunlar nelerdir? Bu sorunlar için gelecek döneme dair çözüm önerileriniz nelerdir?

Biz bayiler olarak 2020 yılında bir çok kere mağazalarımızın, Alış veriş merkezlerinin kapalı kalması gibi daha önce hiç yaşamadığımız olayları yaşadık. Bu olaylar ticari anlamda yaşadığımız en zorlu sorundu diyebiliriz. Normalleşme adımlarının atılmasıyla ürün ve stok teminlerinde fabrikalarla beraber biz bayiler de tedarik sorunları yaşadık. Yeni yılın gidişatının pandemiye endeksli olacağını düşünüyorum. Ancak 2021 yılının özellikle ilk çeyreğinin en az kayıpla geçilmesi için sektörümüzün tüm paydaşlarının daha önce pandeminin ilk günlerinde olduğu gibi aynı hassasiyeti göstermelerinin önem taşıyacağını düşünüyorum.

Genel olarak 2021 yılından beklentiniz nasıl? Bu yıl için hedefleriniz ve genel stratejileriniz neler olacak? Sektörel olarak baktığınızda bu yıl bizi nasıl gelişmeler bekliyor?

2021 yılında özellikle ilk 6 ay sonra çok daha olumlu ve hızla normalleşmeye döneceğimiz bir dönem yaşanacaktır. Öncelikle ben yeni yılda tüm ulusumuz adına sağlık dolu bir yıl geçmesini diliyorum. Sektörümüz açısından baktığımızda da özellikle tüketim trendlerinde artışlar gördüğümüz ürün grupları da yeni yılda önemli ölçüde pazarda yer teşkil etmeye devam edecektir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*