Dünyanın ilk robotik mutfağı açıldı

Dünyanın ilk robotik mutfağı dünyanın önde gelen tüketici teknolojisi gösterilerinden biri olan CES 2021'de sergilendi. İngiliz teknoloji şirketi Moley Robotics tarafından yaratılan sistem, bir düğmeye dokunarak taze pişmiş yemekler hazırlayan lüks bir mutfağa entegre hünerli bir robota sahip.

Moley mutfağı, 100 mühendis, ürün ve lüks iç mimar ve üç ödüllü şeften oluşan uluslararası bir ekip tarafından altı yıllık araştırma ve geliştirmenin ürünü.

Yeni teknolojinin merkezinde, Moley’in özel el ortağı olan dünya Lider Alman robotik şirketi SCHUNK ile birlikte içinde, özellikle eklemli ‘ellere’ sahip iki robotik kol bulunuyor. 11 kapsamlı geliştirme dönemüsünün ürünü, insan elinin hareketlerini güvenilir bir şekilde yeniden üretilir. Bu, robot mutfağın akıllı buzdolabından malzemeleri alabileceği, ocak sıcaklığını ayarlayabileceği, lavaboyu tavaları doldurmak için kullanılabileceği ve tıpkı bir insan aşçısının yapacağı gibi dökebileceği, karıştırabileceği ve tabağa koyabileceği geliyor. Robot, kendi kendine bile temizliyor.

Moley Robotics sistemi bir makine gibi çekme yapmaz – hareket halindeki insan becerilerini yakalar. BBC Master Chef yarışmasının (2011) galibi Tim Anderson, yürütme 3-D kaydedilerek ve ısmarlama algoritmalar zarif dijital harekete dönüştürülerek mutfağın gelişiminde ayrılmaz bir rol oynadı.

Tim ve diğer şefler Nicole Pisani ve Andrew Clarke, sistemlerin yeteneklerini lansmanda sergilemek için onun ayını yeni tariflerle 30 tabak oluşturdu. Nihayetinde, Moley müşterileri 5000’den fazla seçeneğe sahip dijital bir menüden seçim yapabilecek ve Mo editör oluşturucu yazılım aracını kullanarak kendi ailelerinin en sevdiği yemekleri kaydetme seçeneği sahip olacak.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*