Pandemi ile birlikte hijyen ve sağlık konsepti öncelik kazandı

“Pandemi süpürge pazarında da tüketici alışkanlıklarını değiştirdi. Temizlik yaparken çok daha hafif, kullanımı kolay ve pratik ürünler tercih edilmeye başlandı. Bu da şarjlı süpürgelere ve robot süpürgelere talebi artırdı.”

Arzum Pazarlama ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız

Firma olarak süpürge pazarındaki konumuzdan bahseder misiniz?

Arzum olarak teknoloji ve yeniliği tasarım ile birleştiren yüksek performanslı ürünlerimizle pazarda yer alıyoruz. Dikey süpürgelerimizle birlikte, tüketicilerimizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre tasarladığımız; HEPA 13 filtresiyle tozları ve alerjenleri %99,9 oranında hapseden ve Cyclone Extreme teknolojisiyle üstün temizlik performansı sunan Olimpia serimizle bugün yüzlerce evde temizliğin anahtarını sunuyoruz. 2020 son çeyrek ve 2021 yılı için yeni projelerimiz üzerinde çalışmaya devam ediyoruz.

Ağustos ayında, IOT teknolojisiyle Türkiye’de bir ilk olan Arzum Olimpia Smart Cyclone Filtreli Elektrikli Süpürge’mizin lansmanını yaptık. Arzum Olimpia Smart ile artık tüketicilerimiz süpürgelerinin performans verilerini ölçebiliyorlar. App Store veya Google Play üzerinden indirilebilen Arzum Olimpia uygulaması ile Arzum Olimpia Smart’ın çalışma süresini evde olmasanız dahi takip edebilir, toplam ve anlık güç tüketimini görüntüleyebilir, HEPA13 filtre ve ön filtrenin doluluk oranlarını takip edebilir, filtrenin temizliğini düzenli olarak yapabilirsiniz. Böylelikle süpürgenin emiş gücünü kaybetmeden ilk günkü performansını hep koruyabilirisiniz.

Arzum Magiclean Force Dikey Şarjlı Süpürge

Pandemi ile birlikte tüketicilerin süpürgelere olan eğilim ve bakış açıları da değişti. Tüketicilerin merak ettiği sorular ve bu alandaki trendler nelerdir?

Evet, pandemi süpürge pazarında da tüketici alışkanlıklarını değiştirdi. Pandeminin etkisiyle evden çalışma ve uzaktan eğitim sistemine geçilmesi sonucunda tüketiciler evlerinde daha çok vakit geçirmeye başladılar. Temizlik yaparken çok daha hafif, kullanımı kolay ve pratik ürünler tercih edilmeye başlandı. Bu da şarjlı süpürgelere ve robot süpürgelere talebi artırdı.

Ev temizliği için etkin olan en çok hangi süpürge çeşidi tercih ediliyor?

Toz torbasız yatık süpürgeler pazarda halen en çok tercih edilen modeller. Yüksek emiş gücüne sahip bu modeller ev temizliğinde tüketiciler için birinci öncelik.

Bebekli aileler, alerji ve astım hastası bulunan evler, evcil hayvan besleyen aileler ne tür süpürgeler tercih ediyorlar, etmeliler?

Bebekli ailelerin daha çok sessiz süpürgeleri, evcil hayvan besleyen ailelerin yüksek performanslı ve turbo başlığa sahip modelleri, alerji veya astım hastası bulunan ailelerin ise toz ve alerjenlerin havaya karışmasını engelleyen HEPA filtreye sahip modelleri tercih ettiğini gözlemliyoruz. Örneğin; Arzum Olimpia Control, HEPA13 filtresiyle toz ve alerjenleri %99,9 oranında hapsederek, havaya karışmasını önlüyor, turbo başlığı ile halı ve diğer zeminlerde maksimum temizlik performansı sağlıyor. 71 db’lik ses seviyesi ile de oldukça sessiz. Bu ürünümüz her beklentiye karşılık veriyor diyebiliriz.

Şarjlı süpürge pazarındaki trend ve son durum nedir? Buradaki gelişmelerle kablolu süpürge pazarı sizce bitiyor mu?

Şarjlı süpürgeler son dönemin en trend kategorilerinden birisi. Gittikçe artan temizlik performansları ve pratik yapılarıyla tüketiciler tarafından tercih edilmeye başlandı. Büyük ve kalabalık ailelerde, halı kullanılan evlerde hala torbasız yatık modeller tercih edilse de, şarjlı süpürgeler, özellikle çalışan, pratik temizlik ihtiyacı duyan tüketiciler tarafından tercih nedeni. Yeni bir segment olarak şarjlı süpürgelerin, Türkiye pazarında bir süre daha hızlı büyümesini sürdüreceğini ön görüyoruz.

Sulu süpürge ürünleri halen tercih ediliyor mu?

Her süpürme işlemi sonrasında su haznesinin ve aksesuarlarının temizlenmek durumunda olması tüketicilere kullanım kolaylığı sunmadığı için bir dönemin trend ürünlerinden sulu süpürgeler, tüketiciler tarafından eskisi kadar tercih edilmiyor.

Halı yıkama makinesi hala üretiliyor ve kullanılıyor mu?

Gelişen teknoloji ile eski tip halı yıkama makinelerinin yüksek emiş performansı yeni tip yatık süpürgelerden de elde edilebiliyor. Sulu süpürgelerdekine benzer kullanım zorluğunun bu süpürgelerde de var olması pazarda halı yıkama makinelerinin eskisi kadar yer almamasına neden oluyor.

Buharlı temizlik aletlerinin ev temizliğine katkıları nelerdir ve bu ürünlerin Covid 19’u önleme özelliği ne kadar güvenilirdir? Pandemi ile birlikte hijyen ve sağlık konsepti öncelik kazandı. Bu da buharlı temizleyicilere olan ilgiyi artırdı. Ancak, bu tip ürünlerin bakteri ve virüsler üzerinde etkili olabilmesi için belirli bir sıcaklık ve buhar basıncına sahip olması gerekiyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*