Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu dijital dünyaya açılıyor

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun Sadri Alışık Kültür Merkezi tarafından 12 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında sahnelenen “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu podcast olarak tüm çocuklara ulaşıyor.

Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu’nun öncülüğündeki “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunu tam 12 yılı geride bıraktı. Daha güzel ve sürdürülebilir bir dünya için çocukları çevredeki tüm canlılarla birlikte doğal kaynakları koruyup dünyaya sahip çıkmaya yönlendiren oyun, podcast olarak yayınlanmaya başlıyor.

Dört bölümden oluşan “La Fonten Orman Mahkemesinde” oyunun bölümleri Spotify’daki Bosch çevre Çocuk Tiyatrosu kanalına yüklendi ve bölümler yayında ve dinlenebiliyor.

Yalvaç Ural tarafından kaleme alınan bu güzel oyun Sadri Alışık Kültür Merkezi’nin oyuncuları tarafından sahneye konulurken 12 yıl boyunca Türkiye’yi karış karış gezerek çocuklarla buluştu. Daha fazla çocuğa her an her yerde ulaşabilmek için yola çıkılan oyunun podcast projesi için ünlü oyuncu Şükrü Öyıldız sesiyle destek verdi. Özyıldız’ın hikayenin baştan sona anlatıcısı olduğu podcast sayesinde oyunu çocuklar diledikleri her an tekrar tekrar dinleyebilecekler.

Ana temasında aşılanmaya çalışılan çevreyi, doğal kaynakları ve diğer canlıları koruma mesajıyla bu gönüllülük hareketi şimdiye dek Türkiye’nin dört bir tarafında 700’den fazla kez perdelerini çocuklar için açtı. 200 bin 851 izleyiciye ulaşan oyun, Türkiye’yi 5 kez turlamış oldu.

Bosch Dünya Tiyatrosu

Hayvanlar, La Fonten’i yardıma çağırıyor

“La Fonten Orman Mahkemesinde” oyununda, insanların çevreyi koruma konusundaki özensizlikleri ve bilinçsizlikleri nedeniyle gün geçtikçe bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Her geçen gün doğadaki düzenin bozulmasından endişelenen hayvanlar, sonunda Aslan Kral’ın tavsiyesine uyarak şehre gidiyorlar ve kendilerini anlayacak tek insan olan La Fonten’den yardım istiyor. Klasik La Fonten masallarının yaratıcı bir bakışla yeniden uyarlaması olan oyunda ana fikir olarak, bugünden gerekli önlemler alınmadığı takdirde gelecekte dünyamızın ve dolayısıyla bugünün çocuklarının yaşayacakları olumsuzluklar gösteriliyor. Büyükler olarak anne babaların yaptığı hatalar yüzünden geri dönülmez bir noktaya gelmeden önce, bugünün çocukları uyarılıyor ve onlara her şeyin hala düzeltilebileceği umudu aşılanıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*