Sağlıklı yaşam trendlerine teknolojik dokunuşlar…

Küçük ev aletleri pazarı, dünyada gelişen 3 ana akım olan “Sağlıklı Yaşam”, “Kolaylık”, “Dijitalleşme” ekseninde üretilecek yeni inovatif ürünlerle büyüyor ve önümüzdeki yıllarda da yine bu eksende büyümeye devam edecek. Sektördeki markalar, yaptıkları güçlü Ar-Ge yatırımlarıyla bu 3 akıma kanalize olarak farklı kategorilerde inovatif ürünlerini insanların kullanımına sunmaya başladılar.

Fakir Hausgeräte Pazarlama Müdürü Esra Özden Türköz

Hızlı gelişen teknoloji dünyasında insanların yaşam kalitelerini artıracak inovatif ürünler her zamankinden daha büyük bir ilgi ve merakla beklenir hale geldi. Tüketici, almak istediği ürünün özelliklerini detaylı olarak incelerken tüm seçeneklere şans veriyor ve bu da küçük ev aletleri sektöründe rekabeti artırıyor. Zaman kavramının çok değerli olduğu günümüzde, işini kolaylaştıracak ve sağlığına iyi gelecek ürünlere yönelen tüketici artık ne almak istediğini net olarak biliyor.

Özellikle sağlıklı yaşam trendinin büyük oranda yaygınlaşması, bu yönde yapılan yatırımlar, artan ürün çeşitliliği ve yeni fikirler pazarı günden güne büyütmekte. Sağlıklı yaşamı ve sporu yaşam biçimi olarak seçenlerin sayısı hızlı bir şekilde artarken sağlıklı beslenme konusu da aynı oranda yükseliş gösteriyor.

Biz de bunun yansımalarını mutfak grubu ürünlerdeki tüketici tercihlerinde gözlemleyip, tüketici talepleri doğrultusunda ürün gamımıza düzenli olarak yeni ürünler ekliyoruz. Fakir Hausgeräte olarak hem tüketiciyi yakından tanımamız hem de Ar-Ge gücümüz sayesinde inovatif ürünlerimizle pazarda önemli bir konuma sahibiz. Dünyanın en yeni trendlerini ürünlerimize yansıtmak adına Ar-Ge departmanımız ile insanların hayatını kolaylaştıracak yeni teknolojiler ve ürünler geliştirmeye yönelik sürekli olarak önemli çalışmalara imza atıyoruz.

Tek tuşla bol sağlık bol vitamin

Sağlıklı yaşam trendinin büyük oranda yaygınlaşmasıyla birlikte bilinç ve farkındalığın artması, evde kolay ve hızlıca hazırlanan gıdalara, içeceklere olan talebi de artırdı. Örneğin geçtiğimiz yıl çıkardığımız Mix It Easy kişisel blender, sağlıklı ve serinleten karışımları tek tuşla hazırlama imkanı veriyor. Ayrıca vücudu toksinlerden arındırmak için çeşitli detoks içecekleri ve serinleten lezzetli frozenlar hazırlamak da mümkün. Çok tercih edilen bir ürüne dönüşmesiyle bu yıl aynı kategoriye Dynamic kişisel blender da ekleyerek ürün çeşitliliğimizi arttırdık.

Elinizin altındaki sağlık aşçıları…

Yemek yeme alışkanlıklarını sağlıklı yaşam kavramı ile özdeşleştirenler, evde yemek yemeye özen gösterir hale geldiler. Bugün baktığımızda sağlıklı pişirme yüzyılın en önemli trendlerinden biri durumunda ve besin değerini kaybetmeden yemek yapabilen akıllı pişiriciler, tüm dünyada büyük talep görüyor. Biz de Fakir Hausgeräte olarak bu konuda titiz ve detaylı bir çalışma yürüterek Gourmet Serisi’ni tüketiciyle buluşturduk.

Mutfak tutkunları, uzmanları ve meraklıları için hazırlanan Gourmet Serisi, 3 inovatif üründen oluşuyor. Yüksek teknolojili akıllı pişirme sistemi ile üretilen Gourmet Serisi, yemekle uzaktan ya da yakından ilgilenen herkes düşünülerek tasarlandı. Seride yer alan Nosso, Guvech ve Cuisinier farklı teknolojileri ile birbirinden ayrılırken, mutfak tercihlerine göre farklı alternatifler sunuyor. Modern yaşamın temposuna uyum sağlayan yenilikçi pişirme sistemi ile geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra modern dünya mutfaklarının lezzetlerini hazırlama imkanı veriyor. Fakir Gourmet Serisi ile yenilikçi pişirme sistemi sayesinde besin değerinin kaybolmadığı, malzemelerin aromasının yemekle bütünleştiği sağlıklı yemekler hazırlamak mümkün. Gourmet Serisi’nde yer alan 3 ürünümüzle birlikte Mutfak koçu Şef Recep Aydoğan tarafından seriye özel olarak hazırlanan yemek tarifi kitapları da hediye olarak veriliyor.

Yarım gram tuz ve su ile %100 doğal dezenfektan

Yapılan araştırmalara göre; sağlık durumunun hayat kalitesini olumlu etkilediğini düşünenlerin ranı %84’e yükselmiş durumda ve bu durum da tüketicilerin satın alma reflekslerine direkt olarak etki ediyor. Tüketiciler sağlığına olumlu etki yapacak ürünleri tercih etmeye yönelirken biz de bu doğrultuda benzersiz bir ürünü bu yıl piyasaya sürdük. Yeni inovatif ürünümüz Hypo Clean sterilizasyon sağlayan su üretme cihazı ile Türkiye’de bir ilke imza attık. Elektrikli ev aletleri sektöründe bir ilk olan Hypo Clean, sadece musluk suyu ve yarım gram tuz kullanılarak 1 dakika içerisinde tamamen doğal sterilizasyon sağlayan elektrolize bir sıvı üretiyor. Hypo Clean, suyu elektrolize ederek, vücutta enfeksiyonlarla savaşmak için bağışıklık hücreleri tarafından üretilen en etkili sterilizasyon bileşiği olan HOCI’yi (Hipokloröz Asit) elde ediyor. Hiçbir kimyasal etkisi bulunmayan dezenfektan sıvı, sıkıldığı yüzeylerde koku, bakteri, mikrop ve mantar oluşumuna izin vermeyerek, laboratuar testlerine göre %99.9’a varan hijyen sağlıyor. Kimyasal katkı maddesi kullanmadan evde kendi dezenfektanınızı yapmanızı sağlayan Hypo Clean, sürekli temas edilen cep telefonları, çocuklarınızın oyuncakları, kişisel bakım gereçleri, süs bitkileri, yediğiniz sebze ve meyvelerde dahi güvenle kullanılabiliyor. Ayrıca buzdolabı, mutfak dolapları, lavabo, banyo gibi hijyen isteyen her yeri mikrop ve kötü kokulardan arınıyor. Evcil hayvanlarınızın üzerinde de güvenle kullanarak mikrop ve bakteri oluşumunu engelleyebilirsiniz. Cihazın evlerden ofislere, hastanelerden restoranlara ve kullandığınız arabalara kadar geniş bir kullanım alanı bulunuyor.

Temiz hava ile gelen sağlık

İnsanların %71’i ev temizliği ve evdeki temiz havanın sağlığını olumlu etkilendiğini düşünüyor. Hava temizleyiciler, dünyada son dönemlerde oldukça ilgi gören ürünlerin başında gelirken 3.3 milyon insanın solunum sıkıntısı yaşadığı Türkiye’de de bu kategoriye ilgi büyük. Tüketicilerin en çok tercih ettiği 5 filtreli iyonik hava temizleyicimiz Vigor Plus, havadaki alerjiye ve çeşitli solunum yolu hastalıklarına sebep olan polen, bakteri, toz gibi tüm zararlı maddeleri yok edip mekânları temiz hava ile dolduruyor. Aktif oksijen çıkışı ve 70 m2’lik kullanım imkânı yaşam alanlarının her köşesine ferahlık katıyor. Toz ve koku sensörleri ile otomatik hava kalitesi kontrolüne olanak veren Vigor Plus, kolayca temizlenebiliyor. Cihazın üzerinde H.E.P.A, TiO2, karbon, ön ve plazma filtreleri mevcut. Vigor Plus ile mekânlarda oluşan temiz hava, astım ve alerjik hastalıklara karşı direncinizi artırıyor.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*